Tesla a devenit cel mai valoros producător din lume, depăşind capitalizarea Toyota

Tesla a devenit cel mai valoros producător din lume, depăşind capitalizarea Toyota

Foto arhiva Adevărul

Tesla a devenit miercuri cel mai valoros producător auto din lume, cu o capitalizare de piaţă care a depăşit pentru prima oară valoarea de piaţă a Toyota, transmite CNBC.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acţiunile Tesla au urcat cu 5% şi au atins un nou maxim istoric, de 1.135 de dolari, conferind producătorului american de automobile electrice o evaluare de aproximativ 206,5 de miliarde de dolari, peste cea a Toyota, care este de circa 202 miliarde de dolari, scrie CNBC.
 
Recordul realizat de Tesla scoate în evidenţă entuziasmul investitorilor pentru producătorul auto al miliardarului Elon Musk, care nu a obţinutt încă un profit anual.
 
Preţul acţiunilor Tesla a crescut de peste două ori în acest an, înregistrând un avans de 170%, investitorii continuând să cumpere titlurile.
 
În timp ce Tesla a depăşit capitalizarea de piaţă a Toyota, este încă în urma companiei japoneze în privinţa volumului de producţie a automobilelor.
 
În trimestrul încheiat pe 31 martie, Tesla a produs aproximativ 103.000 de vehicule, respectiv 15.390 Model S şi X şi 87.282 Model 3 şi Model Y. În aceeaşi perioadă, Toyota a fabricat 2,4 milioane de vehicule.
 
În plus, dacă este analizată valoarea de întreprindere a fiecărei companii, care include datoriile, valoarea Toyota, de 290 de miliarde de dolari, este mai mare decât cea a Tesla, de 252 de miliarde de dolari, potrivit datelor din luna martie ale firmei de analize FactSet.
 
În timp ce interesul investitorilor a dus la creşterea acţiunilor Tesla, unii analişti de pe Wall Street consideră că  acţiunile, care sunt tranzacţionate la de peste 300 de ori profitul anual, nu sunt susţinute de indicatorii fundamentali.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: