Orange vrea să concedieze o parte din angajaţii din Spania. Sindicate: Ne opunem ferm acestei decizii ruşinoase

Orange vrea să concedieze o parte din angajaţii din Spania. Sindicate: Ne opunem ferm acestei decizii ruşinoase

Foto: Arhivă Adevărul

Orange vrea să desfinţeze până la 485 de locuri de muncă, respectiv 15% din totalul angajaţilor din Spania, a doua sa piaţă după Franţa, o decizie calificată drept „ruşinoasă” de sindicate, scrie BFM Business.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Orange Spania a comunicat formal sindicatelor intenţia de a pune în practică un plan de ajustare care va viza maxim 485 de locuri de muncă”, a precizat compania, într-un comunicat.
 
În Europa, unde Orange este prezentă în şapte ţări, inclusiv România, vânzările au scăzut în primul trimestru. În Spania, cifra de afaceri a scăzut cu 7,4% în cifre anualizate.
 
„Ne opunem ferm acestei decizii ruşinoase, unilaterale şi traumatizante”, a comentat sindicatul. „Suntem o companie cu profituri mari (…) cu un mare viitor. Sectorul telecom şi compania noastră sunt în plină expansiune (…) De ce să nu dăm o şansă angajaţilor, până când situaţia se ameliorează?” se întreabă sindicaliştii din companie, Commissions ouvrières.
 
În plină pandemie, Orange a obţinut în 2020 un profit net de 5 miliarde de euro, în creştere cu aproape 60%.
Filiala spaniolă a gigantului francez telecom are circa 3.100 de salariaţi, potrivit sindicatului din companie. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările