Facebook a lansat criptomoneda Libra şi portofelul electronic Calibra. Când vor putea fi folosite

Facebook a lansat criptomoneda Libra şi portofelul electronic Calibra. Când vor putea fi folosite

Mark Zuckerberg FOTO Guliver / Getty Images / Chip Somodevilla

Facebook a anunţat intrarea în domeniul criptomonedelor prin intermediul Libra, dar şi un portofel electronic numit Calibra cu ajutorul căruia se vor putea face diverse cumpărături sau se vor putea trimite sau primi bani.

Criptomoneda Libra va putea fi folosită din 2020 în aplicaţii precum Messenger şi WhatsApp, dar şi ca aplicaţie de sine stătătoare, scrie Hotnews
 
Libra ar trebui să ofere din primul trimestru al lui 2020 un nou mijloc de plată ce va fi o alternativă la circuitele bancare tradiţionale şi se vrea a fi ”piatra de temelie” a unui nou sistem financiar care să nu fie îngreunat de diverse monede naţionale.
 
Utilizatorii vor avea pe smartphone-uri un ”portofel electronic” numit Calibra care va fi integrat direct în aplicaţiile Messenger şi WhatsApp pentru a putea face diverse cumpărături şi a putea trimite sau primi bani.
 
Facebook spune că, în timp, oamenii ar putea folosi Calibra pentru a plăti facturi, pentru a cumpăra o cafea sau pentru a scana un cod şi a folosi apoi transportul în comun fără a avea nevoie de cartela de la operatorul de transport.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: