FOTO „Gulliver”-ul lui Purcărete călătoreşte de la Sibiu la Edinburgh

FOTO „Gulliver”-ul lui Purcărete călătoreşte de la Sibiu la Edinburgh

Imagine din spectacolul „Călătoriile lui Gulliver”, în regia lui Siviu Purcărete FOTO: tnrs.ro

Cel mai mare festival de teatru din lume, Festivalul de la Edinburgh, se va desfăşura în perioada 9 august-2 septembrie în capitala scoţiană. Printre cele aproape 2.700 de reprezentaţii din teatru, comedie, muzică şi dans, se numără şi spectacolul „Călătoriile lui Gulliver”, în regia lui Silviu Purcărete.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Călătoriile lui Gulliver” a avut premiera pe 26 mai, anul acesta, în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru  la Teatrul „Radu Stanca” din Sibiu , urmând ca spectacolul să fie jucat, pe 17 august, în faţa publicului scoţian. Purcărete a pus în lumină teme precum exilul, călătoria, înstrăinarea şi comunitatea. „Călătoriile” vor avea cinci reprezentaţii la Edinburgh, unde acelaşi regizor triumfa în 2009 cu megaproducţia „Faust”, cu actriţa Ofelia Popii excepţională în rolul Mefisto.

Unicitatea festivalului Edinburgh, organizat încă din 1947, constă în şansa pe care o dă tuturor artiştilor de a participa, precum şi în finanţarea din resurse proprii. Evenimentul funcţionează ca o organizaţie nonprofit, iar bugetul este asigurat din vânzări de bilete, strângeri de fonduri şi sponsorizări, precum şi din gratificările publicului. 

Imagini de la spectacolul „Călătoriile lui Gulliver”, în regia lui Silviu Purcărete FOTO: tnrs.ro

Imagini din aceeasi galerie
  • Imagini de la spectacolul „Călătoriile lui Gulliver”, în regia lui Silviu Purcărete FOTO: tnrs.ro
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările