VIDEO Orchestra Română de Tineret, dirijată de Cristian Mandeal, alături de solista Anita Hartig, la Milano

VIDEO Orchestra Română de Tineret, dirijată de Cristian Mandeal, alături de solista Anita Hartig, la Milano

Orchestra Română de Tineret.            Foto: Virgil Oprina

La Expoziţia Mondială de la Milano, de pe 29 iulie, Orchestra Română de Tineret, sub bagheta lui Cristian Mandeal, împreună cu solista Anita Hartig, va reprezenta România. Concertul va avea loc în l’Auditorium Expo Milano, unde vor fi interpretate lucrări româneşti, dar şi muzică italiană.

Ştiri pe aceeaşi temă

Evenimentul muzical se va desfăşura cu prilejul expoziţiei universale Expo Milano 2015, din perioada 1 mai – 31 octombrie. De-a lungul celor 6 luni, manifestarea va reuni 148 de ţări. 
 
România participă cu un pavilion propriu, construit pe o suprafaţă de 887 mp, aflat în zona centrală a expoziţiei. Conceptul Pavilionului porneşte de la reinterpretarea arhitecturală a unei locuinţe româneşti tradiţionale, integrate în fluxul contemporan prin mijloace moderne de prezentare audio-video. 
 
Pentru a respecta tradiţia, fiecare ţară participantă îşi alege o zi naţională. România o va sărbători pe 29 iulie, dată care coincide cu celebrarea Zilei Imnului Naţional al României.
 
 După spectacolul susţinut de ansamblul folcloric „Cindrelul-Junii Sibiului“, seara se va încheia un concert susţinut de Orchestra Română de Tineret, condusă de Cristian Mandeal, alături de care va cânta soprana Anita Hartig. La seria de evenimente organizate pe durata întregii zile vor participa reprezentanţi ai autorităţilor române şi italiene, precum şi ai corpului diplomatic.
 
Prima orchestră simfonică de tineret din România a fost  înfiinţată la Sinaia, în 2008, la iniţiativa lui Marin Cazacu, violoncelist şi director artistic al ansamblului, cu sprijinul Fundaţiei „Prietenii muzicii -Serafim Antropov“ . De-a lungul timpului, interpreţii au urcat pe scene din Italia, Germania, Franţa, Austria şi Bulgaria.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările