Actriţa Andra Guţi, desemnată cea mai bună actriţă la Festivalul de Film de la Locarno. Regizorul Radu Muntean: „Eu i-am dat de mult premiul ăsta”

Actriţa Andra Guţi, desemnată cea mai bună actriţă la Festivalul de Film de la Locarno. Regizorul Radu Muntean: „Eu i-am dat de mult premiul ăsta”

Andra Guţi în „Alice T”                                                                                          FOTO: radioiaşi.ro

Sâmătă seara, la gala de închidere a Festivalului de Film de la Locarno, actriţa Andra Guţi a fost recompensată cu premiul pentru „cea mai bună interpretare feminină" în filmul „Alice T.", în regia lui Radu Muntean.

Ştiri pe aceeaşi temă

În lungmetrajul lui Radu Muntean, Andra Guţi o interpretează pe Alice Tarpan, în prim-plan aflându-se relaţia acesteia cu mama sa adoptivă, Bogdana (Mihaela Sîrbu), pe fondul unei adolescenţe complicate. Alice Tarpan are, la cei aproape 17 ani ai săi, o adolescență complicată. Nu e vorba doar de problemele de la școală, sau că nu e sigură cu cine a rămas gravidă, dar mai ales de faptul că mama ei adoptivă a aflat de toate astea. 

Regizorul Radu Muntean a declarat că a fost o plăcere să lucreze cu Guţi şi că premiul reprezintă o confirmare a muncii şi sacrificiului ei. 

„Mă bucur mult pentru Andra. S-a aruncat cu capul înainte în filmul nostru şi acum are o primă confirmare că munca şi sacrificiul ei se văd pe ecran. Eu, în orice caz, i-am dat de mult premiul ăsta. A fost o plăcere să lucrăm împreună“, a declarat Radu Muntean, citat de news.ro. 

„Alice T.” este cel de-al şaselea lungmetraj semnat de Radu Muntean, iar scenariul este semnat de regizor şi de Alexandru Baciu şi Răzvan Rădulescu. Filmul este o co-producţie România-Franţa-Suedia, fiind produs de Multi Media Est (MME). Alături de Andra Guţi şi Mihaela Sîrbu, din distribuţie fac parte şi Cristine Hămbăşanu, Ela Ionescu, Bogdan Dumitrache, Teo Corban, Alina Berzunţeanu, Şerban Pavlu şi Maria Popistaşu. Vânzările internaţionale sunt gestionate de Films Boutique.

Alice T." va avea premiera în cinematografele din România pe 9 noiembrie

Născută la Valladolid, Spania, în 1999, Andra Guţi a absolvit Liceul de Arte „Dinu Lipatti" în acest an. „Alice T." este primul ei rol principal, pentru care a participat la un casting cu peste 800 de tinere actriţe, conform aceleiaşi surse. 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările