
Mutu, prima reacţie după ce ungurii ne-au făcut „ţigani“: Ce vrea să vadă după acest scandal
Selecţionerul naţionalei de tineret a comentat faptul că, pe tot parcursul duelului cu Ungaria U21, elevii săi au fost şicanaţi de adversari.
Selecţionerul naţionalei de tineret a comentat faptul că, pe tot parcursul duelului cu Ungaria U21, elevii săi au fost şicanaţi de adversari.
Tricolorii mici au fost şicanaţi în timpul meciul câştigat, sâmbătă seara, la Budapesta, scor 2-1, în Grupa A a Campionatului European, împotriva reprezentativei Ungariei
Un faimos vlogger străin a venit pentru prima oară în România ca să viziteze un sat locuit în majoritate de romi. „Aparent, satele de ţigani sunt periculoase, aşa că ne-am gândit să verificăm“, a spus Simon Wilson, unul dintre cele mai mari staruri de Youtube din Ţara Galilor.
Sociologul Gelu Duminică a povestit experienţa trăită într-un resort din staţiunea litorală Venus, unde în fiecare seară se organizau evenimente artistice, unde, invariabil, se spuneau glume despre romi.
Meciul dintre PSG şi Basaksehir, pe lângă gafa lui Colţescu, a mai cuprins un moment jignitor, de data aceasta ala adresa românilor. Corriere delllo Sport.it scrie despre un clip audio în care se aude în limba engleză: „În ţara mea, românii sunt numiţi ţigani”.
Fostul mare internaţional a comentat episodul care a isterizat planeta fotbalului şi a cauzat abandonarea meciului PSG - Istanbul Başakşehir.
O infracţiune comisă de patru tineri, victimă fiind un adolescent de 16 ani, a determinat reacţia localnicilor din Borca, care spun că sunt sătui de comportamentul unor membri ai comunităţii.
Romii au fost exploataţi crunt de-a lungul istoriei medievale şi chiar la începutul epocii moderne în Principatele Române. Aduşi ca robi pe moşii boiereşti sau mănăstireşti, stăpânii aveau drept de viaţă şi de moarte asupra lor. Călătorii străini spun că ţiganii erau trataţi mai rău decât animalele.
Lajos Gabor (51 de ani) este unul dintre puţinii ţigani căldărari care au mai rămas în viaţă în România, iar talentul său este apreciat în Norvegia sau în Elveţia, unde a fost contractat să realizeze lucrări edilitare extrem de complicate. Pe de altă parte, în ţara natală a avut parte doar de dezamăgiri
Tânărul Gheorma, care, vă reamintesc, cumpărase o fată de la un anume Buicca, nu mult după aceea o vinde la Giurgiu, pe un preţ dublu. De aici încolo începe negoţul cu sclavi, în mod curent numiţi robi.
Activistul rom Ciprian Necula a făcut public un mesaj plin de ură la adresa etniei din care face parte: „Să vă mute în ghetouri şi să nu vă mai lase să ieşiţi de acolo“.
Un tânăr de 28 de ani din localitatea doljeană Cetate a urcat în clopotniţa bisericii şi s-a filmat în timp ce spunea o nouă rugăciune la fel de scandaloasă ca cea în care a fost protagonist acum câteva zile, atunci când cerea ca ţiganii să fie feriţi de virusul ucigaş şi doar românii să se îmbolnăvescă.
Mai multe persoane, multe dintre acestea de etnie rromă, au provocat un scandal de proporţii chiar în faţa sediului DIICOT din Ploieşti. Poliţiştii au scos pistoalele pentru a calma conflictul
Spectacolul este programat în zilele de 2 şi 3 noiembrie 2019, cu începere de la ora 18,00, la Teatrul Naţional de Operă şi Operetă „Nae Leonard”. Preţul unui bilet este de 54 de alei, dar elevii, studenţii şi pensionarii au reducere.
Fostul selecţioner şi primul jucător care a adunat 100 de selecţii în tricoul României a condamnat vehement scandările xenofobe care s-au auzit atât la meciul cu Spania, cât şi în cel cu Malta.
Partida Romilor Pro Europa a alertat în week-end autorităţile, sesizând că o fată de 11 ani din Craiova ar fi fost adusă în urma unei „logodne“ în Slatina şi ar fi fost deflorată de soacra sa.
Valeriu Nicolae, cel care de peste zece ani îi ajută pe copiii săraci din Ferentari, a declarat că a găsit alte două şcoli unde şi-ar putea continua programele ONG-ul său şi că ar putea cumpăra o casă în Ferentari unde să vină copiii cu care lucra până acum.
O tânără care a devenit celebră după participarea la un show de români talentaţi a primit un răspuns uluitor atunci când a apelat la dispeceratul unui restaurant pentru o livrare la domiciliu.
Originea etnicilor romi pe teritoriul României este învăluită în mister. Nu se ştie cu siguranţă de unde vin şi mai ales cum au ajuns în Ţările Române. Există însă o serie de ipoteze bazate pe documente medievale, dar şi pe studii lingvistice.
De ani de zile mă documentez pentru a scrie o carte în care să explic anumite proverbe din spaţiul românesc care au în centru romii. Întotdeauna mi-am dorit ca explicaţiile să fie simple, de genul cărţilor „for dummies”. Ca un preambul la ceea ce sper să apară la un moment dat şi ca un teaser la evenimentele ce vor fi organizate de Ziua Romilor (8 aprilie), încerc să explic doar câteva:
O asociaţie naţională a romilor a adresat un memoriu către Parlament şi către Avocatul Poporului, acuzând Ministerul de Interne de discriminare, deoarece „ancheta urmăreşte compromiterea comunităţilor de romi”. În replică, Inspectoratul de Poliţie al judeţului Galaţi a transmis că ancheta vizează o posibilă încălcare a legii şi nu are nicio conotaţie rasială.
Presa din Marea Britanie prezintă cazul a doi copii de etnie romă din Dolj care s-au căsătorit. Reportajul e prezentat în The Sun.
Scandal mosntru la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, unde mai mulţi romi din Bălteni s-au luat la băiate cu paznicii unităţii pentru că nu i-au lăsat să însoţească o rudă care se prezentase la camera de gardă.
A fost odată ca niciodată, că dacă nu ar fi fost, nu s-ar fi povestit. Am auzit prima dată asta la Budrea. Familia mamei se aduna pentru vreo şapte zile, la sfârşit de august, la casa bunicilor. Veneau vreo 60 de oameni de prin toate colţurile ţării.
Românii i-au depăşit recent pe irlandezi şi pe indieni ca cea de-a doua mare comunitate de imigranţi din Marea Britanie, dar sunt printre cei mai vulnerabili din ţară după Brexit, potrivit unei organizaţii caritabile care pledează pentru est-europeni în Marea Britanie.
Un sat de ţigani, numit Nanu, situat la graniţa de nord a României, ar fi salvat peste 100 de kilometri pătraţi de teritoriu românesc în cel de-Al Doilea Război Mondial. Localnicii spun că ruşii au trasat frontiera în funcţie de cătunul Nanu, fiindcă nu-şi doreau romi pe teritoriul lor. Astăzi, aşezarea ţiganilor lingurari din Botoşani este doar o localitate-fantomă cu o poveste fabuloasă.
Romii bogaţi au investit sume impresionante pentru a se putea mândri cu palatele de lux construite în numai câţiva ani în numeroase oraşe din România. Unele dintre acestea au ajuns adevărate ciudăţenii.
„Costinele, vrei, mă, să faci nişte bani?“ „Mama mi-a zis să nu vorbesc cu ţiganii“. E vară, am aproape 9 ani, trec în clasa a II-a şi ne-am mutat de vreo doi ani în Craiova. Sunt decis să îmi fac prieteni la bloc, că în ţigănia de peste calea ferată nu mă mai lasă mama.
O tânără care are un blog de travel şi care locuieşte în Paris a vizita recent România şi recunoaşte că a fost o experienţă minunată, deşi nu a plecat de acasă cu aşteptări prea mari.
Un inel de aur cu o piatră roşie mi-a schimbat viaţa. Sau poate a fost mâna-ntinsă, peste generaţii, de cei pe care nu-i cunosc, dar care ne-au lăsat moştenire valorile pe care ai mei mi le-au transmis.