O familie de romi și-a amenajat ilegal o locuință în nord-estul Angliei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un  grup de romi și-a amenajat ilegal o casă într-o zonă rurală pitorească din nord-estul Angliei și vrea să se stabilească permanent acolo, în ciuda protestelor localnicilor, după ce a declarat că viața în zona special amenajată pentru ei este „intolerabilă", potrivit Daily Mail Online.

În zona Sheriff Hutton sunt priveliști pitorești.  FOTO (ilustrativ) Wharfedale Homes
În zona Sheriff Hutton sunt priveliști pitorești. FOTO (ilustrativ) Wharfedale Homes

Grupul (doi soți, împreună cu cei trei copii mai mari ai lor și cu propriile familii ale acestora din urmă) a înaintat o solicitare oficială de a rămâne acolo permanent, în ciuda opoziției puternice venite din partea a  zeci de locuitori din zonă. Este însă posibil ca solicitarea lor să fie aprobată, deoarece e legislația privind drepturile omului îi protezează pe romi (Romany Gypsy).

Oficialii de planificare ai Consiliului pentru schimbarea destinației terenului recomandă ca lui Oathie Sykes și grupului său familial extins, care include 11 copii, să li se permită să rămână permanent în acest loc rural pitoresc.

Au invocat „comportamentului antisocial” al altor rezidenți  

O parte din familie a locuit anterior într-un loc oficial pentru călători (Tara Park din Malton, North Yorkshire), însă într-un raport adresat consilierilor se arată că, deși există spațiu pentru ei în acel loc, familia „nu este eligibilă în prezent" pentru a locui acolo, deoarece crește găini, iar creșterea animalelor este interzisă.

Un alt motiv este că unii membri ai familiei „nu au considerat că experiența de a locui în acest loc este adecvată și acceptabilă pentru ei sau că le este favorabilă bunăstării lor", din cauza „comportamentului antisocial” al altor rezidenți.

 „Se pare că nu există niciun control asupra aruncării de deșeuri volante, a petrecerilor, a difuzării de muzică la volum ridicat, a infestării cu șobolani și a locatarilor mixți intolerabili, cu amenințări de violență și cu o totală nerespectare a reglementărilor Covid-19", se arată, referitor la Tara Park, în cererea de planificare adresată Consiliului North Yorkshire pentru schimbarea destinației terenului.

Familia de romi a solicitat, de asemenea, să desfășoare o afacere de creștere a câinilor într-o fostă clădire agricolă din apropiere, un alt argument invocat pentru a locui în zona rurală de lângă Sheriff Hutton.

În solicitarea grupului se precizează că toți cei 11 copii ai grupului au nevoie de asistență medicală și de stabilitate în ceea ce privește școlarizarea și că au întâmpinat dificultăți în a se înregistra la medici din cauza lipsei unei adrese permanente.

Vor să  ridice o „clădire de agrement"  

Numeroasa familie are deja șapte rulote pe teren, iar acum a solicitat autorizația de a amenaja patru locuri, fiecare cu o rulotă statică, spațiu pentru o rulotă de turism și parcare. În plus, grupul dorește să ridice o „clădire de agrement" care să includă o cameră de zi, bucătărie, facilități de luat masa, baie, dușuri și spălătorie.

Familia de romi nu este însă binevenită în zonă, iar în cazul în care consilierii vor da undă verde în ședința de planificare programată joi, decizia ar putea provoca furie.

Localnicii invocă „o dezvoltare nepotrivită a spațiului rural deschis"

Nu mai puțin de 76 de obiecții au fost trimise Consiliului.

Consiliul parohial Sheriff Hutton a susținut că, odată cu stabilirea romilor aici, ar avea loc „o dezvoltare nepotrivită a spațiului rural deschis".

„Integritatea întregului proces de planificare" ar fi în pericol dacă familiei i s-ar permite să rămână, deoarece aceasta s-a mutat și a dezvoltat locul fără autorizație, s-a arătat într-una dintre obiecții.

În raportul ofițerului de planificare s-a menționat că romii (Romany Gypsy) sunt protejați în temeiul Legii privind egalitatea de șanse din 2010,  dar și necesitatea de a lua în considerare „interesul superior" al copiilor.

Același raport a aconcluzionat că proiectul „ar avea un impact negativ asupra caracterului și aspectului peisajului", dar „nu ar avea ca rezultat un prejudiciu inacceptabil" pentru vecini.

A recomandat condiții care să nu permită mai mult de opt rulote pe amplasament, iar autorizația să înceteze dacă familia se mută, potrivit Daily Mail Online.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite