Stiri despre soia

  87 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • În ce afecţiuni este recomandată soia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În ce afecţiuni este recomandată soia

  Soia poate fi un înlocuitor excelent pentru carnea roşie. Nutriţioniştii susţin că are în compoziţie 40% proteine, comparativ cu carnea, care are 15-20%,  precum şi aminoacizi esenţiali (lizină, glutamină, triptofan).

 • Cu ce poţi înlocui carnea în alimentaţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cu ce poţi înlocui carnea în alimentaţie

  Reducerea consumului de carne este benefică, deoarece acest aliment consumat în exces poate favoriza apariţia mai multor probleme de sănătate. Din fericire, există  alimentele cu care poţi înlocui carnea fără probleme.

 • Fermierii vor putea încasa în acest an 400 de euro pe hectarul de lucernă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fermierii vor putea încasa în acest an 400 de euro pe hectarul de lucernă

  Fermierii vor încasa în acest an aproximativ 400 de euro pe hectarul de lucernă, fiind o creştere extrem de consistentă a cuantumului pentru această cultură, în timp ce pentru soia cuantumul a scăzut la 269 de euro pe hectar, a anunţat Florin Faur, directorul general al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

 • Alimente care menţin echilibrul hormonal
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alimente care menţin echilibrul hormonal

  De echilibrul tău hormonal depind sănătatea ta, dar şi succesul unei diete de slăbit sau fertilitatea. Recapeţi echilibrul pierdut prin consumarea unor alimente la îndemână. Le găseşti în cele ce urmează!

 • Adevărul Live: Cum ne poate îmbolnăvi postul şi care sunt cele mai importante recomandări pentru masa de
Paşte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevărul Live: Cum ne poate îmbolnăvi postul şi care sunt cele mai importante recomandări pentru masa de Paşte

  În perioada postului mare, dar şi după Paşte, cabinetele medicilor se umplu de români cu probleme de sănătate create fie de dezechilibrele cauzate de alimentaţia din timpul postului, fie de consumul prea mare de alimente la mesele festive. Dr. Ruxandra Constantina, medic de familie cu competenţe în apifitoterapie, ne oferă cele mai importante trucuri pentru Sărbători fără bătăi de cap.

 • Sunt sau nu
sănătoase produsele din soia?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sunt sau nu sănătoase produsele din soia?

  Pateuri vegetale, mezeluri, chifteluţe, şniţele din soia, dar şi brânzeturi tofu, pe toate le consumăm cu plăcere fie că e post sau nu. Imită gustul cărnii şi al brânzeturilor, dar cât de sănătoasă este, de fapt, soia?

 • Soia vine în ajutorul femeilor pentru a ţine
departe osteoporoza
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Soia vine în ajutorul femeilor pentru a ţine departe osteoporoza

  O alimentaţie bogată în proteine din soia permite scăderea riscului de osteoporoză în cazul femeilor după menopauză, potrivit unui studiu britanic. Soia face parte din categoria leguminoaselor, fiind una dintre cele mai hrănitoare plante.

 • Soia: beneficii pe care nu le ştiai ale uneia dintre cele mai hrănitoare plante. Scade colesterolul, are efect antitumoral
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Soia: beneficii pe care nu le ştiai ale uneia dintre cele mai hrănitoare plante. Scade colesterolul, are efect antitumoral

  Mult hulita soia, atât de întâlnită în diverse produse alimentare înainte de 1989, este, spun specialiştii, benefică pentru organismul uman, contrar zvonurilor care s-au vehiculat pe acest subiect. În conţinutul soiei intră o serie de vitamine care ajută corpul, precum calciu, fier, zinc, fosfor, magneziu sau complexul de vitamine B.

 • Cele mai periculoase alimente pentru sistemul hormonal al copiilor. Ce mâncare provoacă pubertatea precoce
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai periculoase alimente pentru sistemul hormonal al copiilor. Ce mâncare provoacă pubertatea precoce

  Creşterea sânilor la vârsta la care fetele nici nu au ajuns la şcoală, apariţia pilozităţii în zona înghinală şi subaxială înainte de vârsta de 8 ani - acestea sunt principalele semne ale instalării pubertăţii precoce. Deşi cauzele acestei situaţii nu sunt pe deplin lămurite, este limpede că unele alimente predispun la declanşarea precoce a pubertăţii.

 • Tot ce trebuie să ştii despre soia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tot ce trebuie să ştii despre soia

  Chiar dacă o vezi ca un bun aliat în timpul postului, e bine să ştii că soia are o mulţime de beneficii pentru sănătate şi îţi poate fi de un real ajutor pe tot parcursul anului.

 • Mâncare de post cu mazăre şi soia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mâncare de post cu mazăre şi soia

  Soia este singura proteină vegetală completă. Specialiştii nutriţionişti sunt de acord că, în afară de proteina de calitate, soia mai conţine aminoacizi esenţiali, fier, calciu, magneziu, vitaminele E, B1 şi B2. Pe lângă aceste calităţi, preparatele pe bază de soia sunt ideale acum, în perioada Postului Mare al Paştelui. Aşa că, vă invităm la mâncare de mazăre cu soia.

 • Cum ţii corect postul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum ţii corect postul

  Pentru a preveni balonarea şi alte probleme digestive pe perioada postului este bine să respecţi câteva reguli alimentare simple. Important este nu numai ce mâncăruri consumi, ci şi cum alegi să le prepari.

 • Cum ţinem corect postul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum ţinem corect postul

  „Dacă nu îţi schimbi viaţa, la ce mai posteşti? Schimbarea bucatelor nu ajută la nimic” - Sf. Ioan Gură de Aur. Dupa părerea mea, postul are un aspect material şi un aspect spiritual. Postul reprezintă nu numai perioada în care renunţăm la mâncăruri de dulce (produse de origine animală), dar înseamnă şi o perioadă de linişte sufletească, de împăcare cu sine însuşi (în primul rând) şi cu cei din jur, de iertare şi de bunătate.

 • Pagubă. Culturile rămase în câmp, compromise de ninsoare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pagubă. Culturile rămase în câmp, compromise de ninsoare

  Episodul de iarnă severă care a lovit Bărăganul la sfârşitul lunii octombrie a dat frisoane agricultorilor. Frigul pătrunzător a afectat şi culturile fermierilor care au întârziat cu strânsul recoltelor din câmp. În Bărăgan, cea mai afectată a fost soia.

 • Alimentul care creşte riscul apariţiei cancerului mamar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alimentul care creşte riscul apariţiei cancerului mamar

  În urma mai multor studii, oamenii de ştiinţă au afirmat că există un aliment care reduce riscul apariţiei cancerului la sân. Între timp, s-au realizat alte cercetări care contrazic aceste cercetări.

 • 5 mituri despre soia pe care probabil încă le crezi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  5 mituri despre soia pe care probabil încă le crezi

  În ciuda faptului că este omniprezentă şi că derivatele sale au împânzit rafturile magazinelor, încă mai planează o mulţime de confuzii în ceea ce priveşte soia. Dacă e sănătos să fie consumată de către bărbaţi sau dacă are vreo legătură cu cancerul de sân, sunt doar două din aceste dileme.

 • Cum a ajuns Europa să aspire la visurile lui Ceauşescu. Independenţa energetică, reindustrializarea şi consumul de alimente sănătoase revin în prim-plan
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum a ajuns Europa să aspire la visurile lui Ceauşescu. Independenţa energetică, reindustrializarea şi consumul de alimente sănătoase revin în prim-plan

  Independenţa energetică, eficienţă la folosirea materiilor prime, reindustrializare şi creşterea exporturilor, accentul pe consumarea de produse din soia, promovarea consumului de peşte şi lapte -  toate acestea erau repetate obsesiv în timpul regimului comunist al lui Nicolae Ceauşescu pentru ca apoi, peste mai bine de două decenii, să revină în conştiinţa publică, promovate fiind de la Bruxelles de către Comisia Europeană.

 • Cât de sănătoasă este soia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cât de sănătoasă este soia

  În post, cresc proviziile de pateuri vegetale, mezeluri, chifteluţe, şniţele din soia, dar şi brânzeturi tofu. Soia poate imita gustul cărnii şi ne ajută să ţinem postul mai uşor. Totuşi, este nevoie de unele precauţii.

Modifică Setările