De ce te îngraşi când ţii post

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Postul este perioada din an în care poţi să-i dai o mică pauză organismului tău de la mâncărurile grase, alcool. Dacă observi că acum iei cel mai uşor în greutate înseamnă că şi tu faci aceste greşeli.

Tocmai în această perioadă trebuie să fii şi mai atent la ceea ce mănânci deoarece acum organismul tău este privat de multe dintre substanţele care îi sunt necesare. Regula de bază este de a şti în ce cantitate să mănânci alimente precum soia, ciuperci sau mazăre, în aşa fel încât alimentaţia să-ţi ofere un aport caloric echilibrat, care nici nu te îngraşă nici nu te face să pierzi kilograme.

Mănânci adesea produse de patiserie şi paste făinoase

Una din cele mai frecvente greşeli atunci când ţii post este că apelezi la produsele de patiserie ca substitut pentru produsele din carne. Aportul mare de carbohidraţi nu face decât să deranjeze buna funcţionare a organismului tău şi să favorizeze apariţia kilogramelor nedorite în plus.

Eviţi produsele din soia

Derivatele din soia precum pateul sau salamul din soia au un aport caloric mare şi în plus sunt pline de aditivi alimentari. Consumul constant pe timpul postului a acestor alimente îşi va pune amprenta atât asupra sănătăţii tale, cât şi a siluetei.

Află pe clicksanatate.ro ce alte greşeli alimentare din timpul postului te îngraşă!

Moduri în care poţi reutiliza pliculeţele de ceai

Animalele de companie, de ajutor în terapia pentru copiii cu autism

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite