
Ne întoarcem la punerea la zid a celor care nu au mâncat salam cu soia?
La ora la care scriu eu acest comentariu, numărul celor care sunt confirmaţi ca infectaţi cu COVID-19 este de 217. Ieri înregistrându-se cel mai mare număr de noi cazuri.
La ora la care scriu eu acest comentariu, numărul celor care sunt confirmaţi ca infectaţi cu COVID-19 este de 217. Ieri înregistrându-se cel mai mare număr de noi cazuri.
Aprovizionarea cu soia a devenit deficitară în provincia Hubei pentru fermele avicole astfel că milioane de păsări sunt în pericol să moară de foame.
Ai poftă de un dulce savuros? Îţi propunem o reţetă inedită de clătite preparate cu lapte de soia, în locul celui normal. Nu doar că sunt de post, dar vei vedea că au o aromă aparte. Se prepară rapid şi pot fi servite cu ciocolată, fructe sau dulceaţă, la alegere.
Servite simple, cu sos de roşii ori de usturoi, şniţele cu soia pot fi o variantă excelentă pentru persoanele care ţin post.
Pentru persoanele care nu sunt iubitoare de carne sau pentru cele care doresc să diversifice bucatele care ajung pe masa de bucătărie, sniţelele de soia pot fi luate în calcul ca o alternativă gustoasă.
Japonezii au, de ani buni, cea mai mare speranţă de viaţă de pe planetă. Pe insula Okinawa există cea mai mare concentraţie de persoane centenare. Două treimi din ele trăiesc independent. Care este secretul?
În timpul postului, leguminoasele sunt principalele surse de proteine de care organismul are nevoie. Soia este vedeta deoarece conţine un procent foarte crescut de proteine cu înaltă valoare biologică.
Elemente nutritive esenţiale de care organismul are nevoie, proteinele se găsesc într-o mulţime de alimente pe care le consumi zilnic, însă nu toate se califică în topul celor mai bune. Pentru a avea un regim alimentar echilibrat şi sănătos, iată care sunt proteinele pe care trebuie să le consumi frecvent!
Am intrat în postul Paştelui. Dr. Simona Tivadar, medic de dibet, nutriţie şi boli metabolice, explică ce anume ar trebui făcut în această perioadă, din punctul ei de vedere.
Fiecare a avut în viaţă măcar un episod depresiv şi a căutat soluţii pentru a scăpa de proasta dispoziţie. Animalul de companie, pictura, fotografia, exerciţiile fizice sau plimbările în aer liber sunt tot atâtea căi de a reduce anxietatea şi depresia. Dieta echilibrată vine să dea o mână de ajutor în acest sens.
Tofu sau brânza de soia, aşa cum mai este cunoscută, este apreciată mai ales de persoanele vegetariene sau de cele care ţin post. Dar este oare un aliment sănătos? Chiar dacă este o sursă bună de proteine, s-a constatat că există şi motive pentru care ar dăuna sănătăţii.
Cu cât nivelul colesterolului „bun“ – HDL – din sânge este mai mare, cu atât riscul ca arterele să se colmateze este mai mic. Care sunt alimentele care pot da o mână de ajutor în reducerea nivelului colesterolului „rău“ şi creşterea celui bun.
În perioada de post, când de pe lista de alimente care pot fi consumate sunt tăiate carnea, laptele şi ouăle, aportul de proteine de care are nevoie organismul pentru a funcţiona este scăzut. Nutriţioniştii atrag atenţia asupra faptului că este absolut necesară înlocuirea proteinei de origine animală cu proteina de origine vegetală
Soia face parte din familia leguminoaselor, fiind o sursă de proteine de bună calitate, alternativă atât pentru vegetarienei, cât şi pentu persoanele care ţin post.
Pentru a înlocui carnea din farfurie, fără a risca să te alegi cu carenţe de substanţe nutritive, trebuie să găseşti alte surse de proteine, capabile să furnizeze organismului aminoacizii esenţiali de care are neapărată nevoie.
O alternativă la preparatele din carne, cele obţinute din soia sunt potrivite pentru perioadele în care ţii post sau dacă ai ales să fii vegetarian. Desigur, le poţi consuma şi în orice altă zi, însă oare sunt bune pentru sănătatea ta?
Dacă ţii cură de slăbit sau în cazul în care ai intoleranţă la lactoză, eşti diabetic sau cardiac, este indicat să renunţi la alimentele bogate în grăsimi, precum laptele de vacă, şi să optezi pentru un lapte vegetal.
Inflamaţiile pot afecta vasele de sânge şi organele sau articulaţiile, astfel că acest proces stă la baza mai multor boli de la cele de inimă până la afecţiunile autoimune.
Glanda tiroidă este responsabilă de menţinerea nivelurilor de energie şi reglarea greutăţii corporale. Aceste funcţii sunt îndeplinite prin secretarea a doi hormoni: tiroxina şi triiodtironina.
Trei studenţi ai Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din Galaţi au creat alături de profesorii coordonatori un baton proteic cu un conţinut ridicat în antioxidanţi şi fibre, care ajută atât sistemul imunitar, cât şi peristaltismul.
Laptele de soia devine o băutură din ce în ce mai populară în afara cercurilor vegetariene şi vegane. Soia este de obicei prezentată ca singura proteină completă care oferă mai multe beneficii pentru sănătate. De aceea este recomandat să fie consumată de mai multe ori pe săptămână.
Postul este perioada din an în care poţi să-i dai o mică pauză organismului tău de la mâncărurile grase, alcool. Dacă observi că acum iei cel mai uşor în greutate înseamnă că şi tu faci aceste greşeli.
Postul Paştelui este ţinut cel mai strict de mulţi români. Oamenii trebuie să ştie că un post sever le poate afecta sănătatea şi că alimentele vegetale din comerţ sunt pline de chimicale.
Suntem în plină perioadă a postului, iar produsele din soia s-ar putea să se afle mai des în farfuria ta în această perioadă. Află din articolul nostru de ce să ţii cont atunci când alegi produse din soia!
Clericii tradiţionalişti sunt de părere că alimentele de post trebuie să fie „simple, smerite“. Ei cred că încercările de a imita, prin procesarea şi gătirea unor legume şi fructe de mare, gustul şi aspectul cărnii şi brânzeturilor este contrară credinţei adevărate. În acelaşi timp, însă, călugării de la Muntele Athos mănâncă fructe de mare în post de peste un mileniu.
În perioada postului, proteina animală ar trebui înlocuită cu proteinele de orginile vegetală. Necesarul zilnic de proteine al unui organism este de 50 de grame. Potrivit medicilor, ar trebui consumate produse bogate în proteine la toate cele trei mese, pentru a nu apărea dezechilibre ale organismului.
Soia poate fi un înlocuitor excelent pentru carnea roşie. Nutriţioniştii susţin că are în compoziţie 40% proteine, comparativ cu carnea, care are 15-20%, precum şi aminoacizi esenţiali (lizină, glutamină, triptofan).
Reducerea consumului de carne este benefică, deoarece acest aliment consumat în exces poate favoriza apariţia mai multor probleme de sănătate. Din fericire, există alimentele cu care poţi înlocui carnea fără probleme.
Fermierii vor încasa în acest an aproximativ 400 de euro pe hectarul de lucernă, fiind o creştere extrem de consistentă a cuantumului pentru această cultură, în timp ce pentru soia cuantumul a scăzut la 269 de euro pe hectar, a anunţat Florin Faur, directorul general al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).
De echilibrul tău hormonal depind sănătatea ta, dar şi succesul unei diete de slăbit sau fertilitatea. Recapeţi echilibrul pierdut prin consumarea unor alimente la îndemână. Le găseşti în cele ce urmează!