Stiri despre soia

  82 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cum faci cele mai pufoase clătite cu lapte de soia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum faci cele mai pufoase clătite cu lapte de soia

  Ai poftă de un dulce savuros? Îţi propunem o reţetă inedită de clătite preparate cu lapte de soia, în locul celui normal. Nu doar că sunt de post, dar vei vedea că au o aromă aparte. Se prepară rapid şi pot fi servite cu ciocolată, fructe sau dulceaţă, la alegere.

 • Reţetă simplă de şniţel cu soia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reţetă simplă de şniţel cu soia

  Servite simple, cu sos de roşii ori de usturoi, şniţele cu soia pot fi o variantă excelentă pentru persoanele care ţin post.

 • 4 surse bune de proteină vegetală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  4 surse bune de proteină vegetală

  Elemente nutritive esenţiale de care organismul are nevoie, proteinele se găsesc într-o mulţime de alimente pe care le consumi zilnic, însă nu toate se califică în topul celor mai bune. Pentru a avea un regim alimentar echilibrat şi sănătos, iată care sunt proteinele pe care trebuie să le consumi frecvent!

 • Alimente care ajută la combaterea  depresiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alimente care ajută la combaterea  depresiei

  Fiecare a avut în viaţă măcar un episod depresiv şi a căutat soluţii pentru a scăpa de proasta dispoziţie. Animalul de companie, pictura, fotografia, exerciţiile fizice sau plimbările în aer liber sunt tot atâtea căi de a reduce anxietatea şi depresia. Dieta echilibrată vine să dea o mână de ajutor în acest sens.

 • Tofu, între da şi nu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tofu, între da şi nu

  Tofu sau brânza de soia, aşa cum mai este cunoscută, este apreciată mai ales de persoanele vegetariene sau de cele care ţin post. Dar este oare un aliment sănătos? Chiar dacă este o sursă bună de proteine, s-a constatat că există şi motive pentru care ar dăuna sănătăţii.

 • Morcovii cruzi scad colesterolul. Ce alte alimente au acelaşi efect
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Morcovii cruzi scad colesterolul. Ce alte alimente au acelaşi efect

  Cu cât nivelul colesterolului „bun“ – HDL – din sânge este mai mare, cu atât riscul ca arterele să se colmateze este mai mic. Care sunt alimentele care pot da o mână de ajutor în reducerea nivelului colesterolului „rău“ şi creşterea celui bun.

 • Cu ce poţi să înlocuieşti carnea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cu ce poţi să înlocuieşti carnea

  Pentru a înlocui carnea din farfurie, fără a risca să te alegi cu carenţe de substanţe nutritive, trebuie să găseşti alte surse de proteine, capabile să furnizeze organismului aminoacizii esenţiali de care are neapărată nevoie.

 • Preparatele din soia: sănătoase sau nesănătoase?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Preparatele din soia: sănătoase sau nesănătoase?

  O alternativă la preparatele din carne, cele obţinute din soia sunt potrivite pentru perioadele în care ţii post sau dacă ai ales să fii vegetarian. Desigur, le poţi consuma şi în orice altă zi, însă oare sunt bune pentru sănătatea ta?

 • Cu ce înlocuieşti laptele de vacă?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cu ce înlocuieşti laptele de vacă?

  Dacă ţii cură de slăbit sau în cazul în care ai intoleranţă la lactoză, eşti diabetic sau cardiac, este indicat să renunţi la alimentele bogate în grăsimi, precum laptele de vacă, şi să optezi pentru un lapte vegetal.

 • Trucuri pentru a scăpa de inflamaţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trucuri pentru a scăpa de inflamaţii

  Inflamaţiile pot afecta vasele de sânge şi organele sau articulaţiile, astfel că acest proces stă la baza mai multor boli de la cele de inimă până la afecţiunile autoimune.

 • Inovaţie
a studenţilor gălăţeni: batonul proteic din soia şi zer
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Inovaţie a studenţilor gălăţeni: batonul proteic din soia şi zer

  Trei studenţi ai Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din Galaţi au creat alături de profesorii coordonatori un baton proteic cu un conţinut ridicat în antioxidanţi şi fibre, care ajută atât sistemul imunitar, cât şi peristaltismul.

 • Cum te ajută să slăbeşti laptele de soia?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum te ajută să slăbeşti laptele de soia?

  Laptele de soia devine o băutură din ce în ce mai populară în afara cercurilor vegetariene şi vegane. Soia este de obicei prezentată ca singura proteină completă care oferă mai multe beneficii pentru sănătate. De aceea este recomandat să fie consumată de mai multe ori pe săptămână.

 • De ce te îngraşi când ţii post
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce te îngraşi când ţii post

  Postul este perioada din an în care poţi să-i dai o mică pauză organismului tău de la mâncărurile grase, alcool. Dacă observi că acum iei cel mai uşor în greutate înseamnă că şi tu faci aceste greşeli.

 • Ce trebuie să ştii despre soia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce trebuie să ştii despre soia

  Suntem în plină perioadă a postului, iar produsele din soia s-ar putea să se afle mai des în farfuria ta în această perioadă. Află din articolul nostru de ce să ţii cont atunci când alegi produse din soia!

 • Ce spun teologii despre consumul în post al fructelor de mare şi al alimentelor din soia care imită carnea sau brânza
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce spun teologii despre consumul în post al fructelor de mare şi al alimentelor din soia care imită carnea sau brânza

  Clericii tradiţionalişti sunt de părere că alimentele de post trebuie să fie „simple, smerite“. Ei cred că încercările de a imita, prin procesarea şi gătirea unor legume şi fructe de mare, gustul şi aspectul cărnii şi brânzeturilor este contrară credinţei adevărate. În acelaşi timp, însă, călugării de la Muntele Athos mănâncă fructe de mare în post de peste un mileniu.

 • În ce afecţiuni este recomandată soia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În ce afecţiuni este recomandată soia

  Soia poate fi un înlocuitor excelent pentru carnea roşie. Nutriţioniştii susţin că are în compoziţie 40% proteine, comparativ cu carnea, care are 15-20%,  precum şi aminoacizi esenţiali (lizină, glutamină, triptofan).

 • Cu ce poţi înlocui carnea în alimentaţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cu ce poţi înlocui carnea în alimentaţie

  Reducerea consumului de carne este benefică, deoarece acest aliment consumat în exces poate favoriza apariţia mai multor probleme de sănătate. Din fericire, există  alimentele cu care poţi înlocui carnea fără probleme.

 • Fermierii vor putea încasa în acest an 400 de euro pe hectarul de lucernă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fermierii vor putea încasa în acest an 400 de euro pe hectarul de lucernă

  Fermierii vor încasa în acest an aproximativ 400 de euro pe hectarul de lucernă, fiind o creştere extrem de consistentă a cuantumului pentru această cultură, în timp ce pentru soia cuantumul a scăzut la 269 de euro pe hectar, a anunţat Florin Faur, directorul general al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

 • Alimente care menţin echilibrul hormonal
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alimente care menţin echilibrul hormonal

  De echilibrul tău hormonal depind sănătatea ta, dar şi succesul unei diete de slăbit sau fertilitatea. Recapeţi echilibrul pierdut prin consumarea unor alimente la îndemână. Le găseşti în cele ce urmează!

Modifică Setările