Stiri despre remedii

  484 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Homeopatia, o experienţă medicală de peste 200 de ani.
Mituri legate de homeopatie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Homeopatia, o experienţă medicală de peste 200 de ani. Mituri legate de homeopatie

  Doar părinţii cunosc angoasa trăită atunci când copiii lor au o stare de sănătate alterată de febră. Ce e de făcut? Privind trupul fragil al micuţului îşi doresc un remediu blând pentru puiul de om. Pentru această categorie vulnerabilă, precum şi pentru bătrâni sau femeile însărcinate, homeopatia oferă o astfel de opţiune de tratament.

 • 5 efecte uimitoare pe care consumul de leuştean le are asupra organismului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  5 efecte uimitoare pe care consumul de leuştean le are asupra organismului

  Ce ştii despre leuştean? Că are vitamine şi că se foloseşte la anumite feluri de mâncare, precum ciorba. Dincolo de asta, această plantă are proprietăţi miraculoase pentru organism, astfel că poate reduce tensiunea arterial şi preveni formarea pietrelor la rinichi. Mai mult, persoanele cu piele uscată şi cu probleme dermatologice găsesc în frunzele de leuştean un aliat de nădejde.

 • Remedii naturiste pentru nas înfundat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Remedii naturiste pentru nas înfundat

  Te numeri printre persoanele care se confruntă frecvent cu senzaţia de nas înfunda? Din cauza infecţiilor virale şi bacterine, printre altele, mucoasa nazală se inflamează şi nasul se înfundă. Înainte de a apela la medicamente, află cum te poate ajuta natura!

 • Ceaiuri care scad tensiunea. Top 5
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ceaiuri care scad tensiunea. Top 5

  Vă prezentăm 5 dintre cele mai bune ceaiuri care scad tensiunea. Înainte de a fi medicina a fost natura, iar oamenii înainte se tratau cu plante, care nu aveau efecte secundare şi rezolvau cauza, nu doar simptomele. S-a păstrat până astăzi ştiinţa întrebuinţării plantelor pentru diferite boli, inclusiv hipertensiunea arterială.

 • 5 beneficii ale ceaiului. Remediul natural care tratează numeroase afecţiuni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  5 beneficii ale ceaiului. Remediul natural care tratează numeroase afecţiuni

  Ceaiul este perfect pentru a înlocui cafeaua dimineaţa, iar dacă organismul tău are nevoie de cofeină, poţi alege cu succes să bei ceaiul negru. Beneficiile sunt numeroase, indiferent ce plantă vrei să consumi. Ştiai că ceaiul verde ajută la diminuarea simptomelor intestinului iritabil sau că ceaiul negru favorizează digestia?

 • Cele mai eficiente remedii naturale pentru a stopa căderea părului peste noapte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai eficiente remedii naturale pentru a stopa căderea părului peste noapte

  Fiecare persoană poate pierde zilnic până la 100 de fire de păr, fire ce se regenerează în mod rapid. Calviţia reprezintă o problemă care afectează atât bărbaţii, cât şi femeile deopotrivă, iar cauzele sunt numeroase, pornind de la stres, sistem imunitar scăzut şi până la poluare. Ce faci dacă îţi cade foarte mult păr?

 • Remedii împotriva fumatului: Lista alimentelor care te scapă de ţigări
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Remedii împotriva fumatului: Lista alimentelor care te scapă de ţigări

  Vrei să te laşi de fumat, dar pare că nimic nu te poate ajuta? Există remedii naturale care îţi reduc nivelul de nicotină din organism şi îţi potolesc nevoia de a pune ţigara în gură. Porneşte din start cu gândul că vei reuşi şi ajută-ţi corpul prin consumul unor alimente specifice, cum ar fi mierea sau citricile.

 • 8 remedii care au la bază bicarbonatul de sodiu. Ştiai că tratează arsurile solare?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  8 remedii care au la bază bicarbonatul de sodiu. Ştiai că tratează arsurile solare?

  Bicarbonatul de sodiu şi-a câştigat renumele de praf alb miraculous, asta pentru că are numeroase întrebuinţări în locuinţă, în materie de îngrijire a pielii, dar şi la nivelul funcţionării organismului. În diverse combinaţii, cu uz extern sau intern, aceasta substanţă poate face minuni cu o piele arsă de soare, cu problemele de transpiraţie sau cu petele de pe diferite ţesături.

 • Soarele, inamicul principal al părului tău. Soluţii împotriva vârfurilor despicate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Soarele, inamicul principal al părului tău. Soluţii împotriva vârfurilor despicate

  Amintirile din concediu sunt încă proaspete, căci vara s-a încheiat abia acum câteva săptămâni. Totuşi, bronzul obţinut la plajă s-ar putea să nu fie singura dovadă a zilelor pe care le-ai petrecut acolo. Razele soarelui nu ţi-au schimbat doar culoarea pielii, ci au lăsat o mulţime de alte amprente şi la nivelul părului tău.

 • Remedii naturiste pentru transpiraţia excesivă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Remedii naturiste pentru transpiraţia excesivă

  Transpiratia este un proces fiziologic natural necesar pentru reglarea temperaturii corporale atunci cand ne expunem la temperaturi ridicate, cand depunem efort fizic sau din cauza schimbarilor hormonale cauzate de stres sau emotivitate excesiva.

 • Alimentul ce reduce riscul de cancer! Consumă-l crud de două ori pe săptămână
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alimentul ce reduce riscul de cancer! Consumă-l crud de două ori pe săptămână

  Cercetătorii chinezi au descoperit însă o modalitate simplă şi eficientă prin care poate fi prevenit cancerul de plămâni. Potrivit oamenilor de ştiinţă de la Centrul pentru Prevenţie şi Control Jiangsu, consumarea usturoiului crud de două ori pe săptămână scade cu 44% riscul cancerului pulmonar.

 • 5 diuretice naturale, cu efect garantat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  5 diuretice naturale, cu efect garantat

  Ai mereu picioarele şi gleznele umflate? Te-ai putea confrunta cu retenţia de apă,o problemă frecvent întânită printre femei.Din fericire, există plante care favorizează eliminarea apei în exces din organism, iar noi ţi le prezentăm pe cele mai eficiente.

 • Alimente pentru ficat gras. Ce mănânci dacă ai această afecţiune
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alimente pentru ficat gras. Ce mănânci dacă ai această afecţiune

  Există două tipuri de boală hepatică grasă: boală hepatică indusă de alcool şi boala hepatică nonalcoolică. Dar problema se poate rezolva prin dietă. Îţi prezentăm alimente bune pentru ficat gras pe care trebuie să le mănânci.

 • 4 remedii naturale pentru părul subţire
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  4 remedii naturale pentru părul subţire

  Căderea părului este una dintre cele mai frecvente probleme cu care nu se confruntă doar femeile, ci şi bărbaţii. Din fericire pentru doamne, există numeroase remedii împotriva căderii părului pe care le poţi face şi tu acasă.

 • 5 ceaiuri contra pietrelor la fiere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  5 ceaiuri contra pietrelor la fiere

  Calculii biliari sunt pietricelele microscopice sau chiar de dimensiunea unei mici de pingpong, formaţi din cristalizarea colesterolului şi a altor compuşi din bilă (lichidul secretat de vezica biliară). Cura cu ceaiurile din plante ajută la eliminarea lor.

 • Remedii care alungă astenia de primăvară. Sunt naturale şi ieftine
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Remedii care alungă astenia de primăvară. Sunt naturale şi ieftine

  După sezonul rece, în care am consumat mai puţine legume şi zarzavaturi proaspete, ne simţim uneori lipsiţi de vitalitate. Totodată, corpul face un efort continuu ca să se adapteze la schimbările de temperatură. Acest lucru determină o slăbiciune fizică, numită astenie.

 • Oţetul de mere, benefic pentru acnee. Cum îl foloseşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Oţetul de mere, benefic pentru acnee. Cum îl foloseşti

  Benefic pentru sănătate şi frumuseţe, oţetul de mere este un leac cunoscut din bătrâni pentru tratarea multor afecţiuni. Are proprietăţi antitermice, antiseptice şi antiinflamatoare şi este o sursă bogată de vitamine şi minerale.

 • 5 plante care te scapă de aciditatea gastrică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  5 plante care te scapă de aciditatea gastrică

  Arsurile de stomac ocazionale sunt cauzate de o alimentaţie acidă, care constă în grăsimi prăjite, alcool, dulciuri, băuturi carbogazoase şi condimente picante. Disconfortul pe care-l resimţi poate fi alinat cu plante medicinale.

 • Legumele care conţin mai mult fier decât carnea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Legumele care conţin mai mult fier decât carnea

  Fierul este un mineral estenţial pentru buna funcţionare a organismului şi este implicat în multiple procese metabolice. Acesta este indispensabil în transportul oxigenului în organism, precum şi în respiraţia celulară.