
EduPedu: Rectorul Universităţii „Aurel Vlaicu” din Arad a fost retrogradat academic
Ramona Lile, rectorul Universităţii „Aurel Vlaicu” din Arad, a fost acuzată de plagiat. Ministerul Educaţiei a sesizat instanţa.
Ramona Lile, rectorul Universităţii „Aurel Vlaicu” din Arad, a fost acuzată de plagiat. Ministerul Educaţiei a sesizat instanţa.
Rectorul Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie (UMFST) Târgu Mureş, doctorul Leonard Azamfirei, susţine că suprasolicitarea profesională, fizică şi emoţională la care este supus personalul medical, inclusiv sub presiunea străzii, duce la cazuri precum cel al tânărului rezident de la Timişoara.
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat, marţi seară, că va analiza dosarul de plagiat al rectorului Universităţii “Aurel Vlaicu” din Arad, Ramona Lile, şi va lua o decizie ”în cadrul legal”. Întrebat cum poate fi cineva rector cu o decizie de plagiat, Cîmpeanu a afirmat: ”Nu ştiu dacă poate”.
Universitatea din Piteşti va deschide începând de joi 25 februarie două centre mobile de vaccinare anti-COVID-19, ambele fiind destinate angajaţilor din învăţământul superior şi preuniversitar din judeţul Argeş.
Rectorul Universităţii ”Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi a prezentat autorităţilor din Vrancea planul său legate de propunerile de programe de studii care urmează să fie înfiinţate la Focşani.
Studenţii din anii 3 şi 4 de la specializarea Asistenţă Medicală Generală a Universităţii din Piteşti care se vor oferi voluntari pentru a lucra la Spitalul COVID-19 de la Mioveni vor primi 2.500 lei lunar, plus cazare şi masă.
Rectorul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, Cătălin Andruş, a fost amendat de Tribunalul Vaslui, după ce nu a dat curs dispoziţiei instanţei de comunica date legate de exmatricularea unei student, transmite Sindicatul Europol. Decizia vine după scandalul tezelor de doctorat plagiate şi retragerea dreptului de a mai acorda titluri de doctor la Academia de Poliţie.
Magistraţii Tribunalului Vaslui l-au amendat pe rectorul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, care timp de mai multe luni a refuzat să dea curs solicitării instanţei, într-un dosar ce se judecă exmatricularea unei studente.
Am văzut că Parlamentul a modificat iar Legea educaţiei şi, dacă se va promulga această nouă lege, o să avem rectori pe viaţă.
Marian Preda a discutat cu autorităţile din judeţ şi despre un sediu în care să funcţioneze filiala prestigioasei universităţi bucureştene.
Cel care a lansat ideea desfiinţării CNATDCU este Mihnea Costoiu, rectorul Universităţii Politehnice din Bucureşti.
Daniel David, rectorul celei mai mari universităţi din România - Universitatea Babeş-Bolyai, scrie despre cele patru proiecte strategice de cercetare, care vor fi finanţate din milioanele de euro care vor veni de la UE în viitorul execiţiu financiar.
De profesie psiholog, noul rector al Academiei de Poliţie a condus în ultimele cinci luni, prin împuternicire, Poliţia Sălaj.
Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi şi-a ales miercuri, 11 martie, noul rector. Tudorel Toader a ieşit victorios din lupta cu singurul său contracandidat, conf. dr. Adrian Muraru.
În cursa pentru funcţia de rector al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi sunt înscrişi doar doi candidaţi. Un singur cadru didactic a avut curajul să-i fie contracandidat fostului ministru al Justiţiei Tudorel Toader.
Silvian-Emanuel Man este primul student din România care şi-a depus vreodată candidatura pentru funcţia de rector. Tânărul a vrut să candideze împotriva actualului rector al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Tudorel Toader. Candidatura i-a fost respinsă, iar el a fost dat afară din universitate de către agenţii de pază ai instituţiei.
Senatorul PSD Daniel Breaz a fost ales pentru al treilea mandat în funcţia de rector al Universităţii ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.
Senatorul PSD, Daniel Breaz, este singurul candidat pentru funcţia de rector al Universităţii ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, la alegerile universitare din acest an.
Pe 10 februarie au loc alegeri pentru un nou rector la Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila din Bucureşti. Doi candidaţi au rămas în cursă, între care actualul prorector, prof. univ. dr. Viorel Jinga, care vorbeşte la Adevărul Live despre obiectivele sale şi marile probleme ale comunităţii academice şi ale studenţilor. Sistemul se confruntă cu provocări fără egal.
Universitatea de Medicină din Iaşi şi-a ales noul rector. Pentru această funcţie au fost depuse două candidaturi: prof. univ. dr. Viorel Scripcariu şi prof. univ. dr. Norina Forna.
Universitatea „Valahia” din Târgovişte anunţă o altă dispariţie neaşteptată, după cea a profesorului Marin Iordan. Prof. univ. dr. doc. Florea OPREA, primul rector al Universităţii „Valahia” din Târgovişte, a intrat în eternitate.
Marian Preda este noul rector al Universităţii Bucureşti şi în această calitate a postat un mesaj pe Facebook către studenţi şi colegi după ce a fost ales cu 57% din voturi.
Alegerile se desfăşoară după următorul program: 10 decembrie 2019 – Turul I de scrutin, în intervalul orar 8,00 – 20,00.
Istoria recentă ne arată că cea mai mare ameninţare la adresa sănătăţii unei instituţii academice se dovedeşte a fi mai degrabă războiul civil dintre electorii care nu mai disting între campania de lobby pentru candidatul favorit şi campania de "public shaming" sau "harassment" faţă de candidatul considerat indezirabil.
Laurenţiu Vlad, actual prorector al Universităţii Bucureşti, a câştigat miercuri primul tur al alegerilor pentru postul de rector al instituţiei. El a obţinut 488 de voturi, fiind urmat de Marian Preda (preşedintele Senatului UB, cu 477 de voturi) şi Florin Achim (42 de voturi). 20 de voturi au fost anulate.
Studenţii gălăţeni acuză abuzuri, presiuni şi dezinformări venite din partea preşedintelui Senatului Universităţii, profesorul Lucian Georgescu, care candidează la funcţia de rector.
Liga Studenţilor din Galaţi ameninţă cu declanşarea unor acţiuni de protest şi va cere Ministerului Educaţiei să verifice modul cum sunt organizate alegerile pentru funcţia de rector la Universitatea ”Dunărea de Jos”.
Profesorul Lucian Puiu Georgescu susţine că membrii studenţi ai actualului Senat al Universităţii au dreptul să voteze până la data de 15 decembrie 2019, inclusiv pentru turul doi al alegerilor pentru funcţia de rector din data de 13 decembrie 2019.
Studenţii susţin că Universitatea „Dunărea de Jos”, prin deciziile luate, limitează dreptul studenţilor de a participa în mod liber şi direct în procesul de alegere a rectorului pentru mandatul 2020-2024.
Cu două zile înainte de deschiderea anului universitar, la Universitatea din Piteşti a fost inaugurat un paraclis ortodox. Investiţia a fost prezentată drept ”laborator” într-o postare făcută pe Facebook de către rectorul universităţii, Dumitru Chirleşan. Postarea a devenit virală, având sute de like-uri şi zeci de distribuiri.