Tudorel Toader a fost reales în funcţia de rector al Universtăţii „Al. I. Cuza“ Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tudorel Toader, rector UAIC  FOTO Arhivă
Tudorel Toader, rector UAIC  FOTO Arhivă

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi şi-a ales miercuri, 11 martie, noul rector. Tudorel Toader a ieşit victorios din lupta cu singurul său contracandidat, conf. dr. Adrian Muraru.

Alegerile pentru desemnarea noului rector al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (UAIC) au avut loc miercuri, 11 martie. Prof. univ. dr. Tudorel Toader, aflat la conducerea UAIC din februarie 2016, a obţinut încă un mandat de rector al primei universităţi din România. 

În cele 12 ore de votare, la urnele UAIC s-au prezentat 594 de alegători. Potrivit BZI.ro, Tudorel Toader a obţinut 283 dintre acestea, iar contracandidatul său, conf. dr. Adrian Muraru, 210 voturi. 

Tudorel Toader a câştigat mandatul de rector în februarie 2016, dar s-a autosuspendat din funcţie pe 23 februarie 2017, moment în care a primit portofoliul guvernamental. Toader a revenit în funcţia de rector în aprilie 2019, dându-şi demisia din Guvern.

Conf.dr. Adrian Muraru este cadru didactic al Facultăţii de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice din anul 2006, pentru doi ani fiind şi director ad interim al Departamentului de Cercetare Interdisciplinar - Domeniul Socio-Uman.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite