Rector, despre semnătura sa pe lista celor 45: „Problema era «dacă nu eşti cu noi, înseamnă că eşti împotriva noastr㻓

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Universitatea Maritima Constanta

Cornel Panait, rectorul Universităţii Maritime din Constanţa, este unul dintre cei 45 de semnatari ai scrisorii de susţinere a noului ministru al Educaţiei, Valentin Popa. Rectorul constănţean spune că a semnat, dar susţine că scrisoarea este inutilă.

Rectorul Universităţii Maritime din Constanţa (UMC), Cornel Panait, spune că a semnat această scrisoare de susţinere a lui Valentin Popa deoarece a fost sunat de cineva care i-a spus că ministrul nominalizat la educaţie este „uşor deprimat, are probleme legate de atitudinea presei împotriva nominalizării lui.” Rectorul a refuzat să spună cine l-a sunat.

„Personal am considerat că o asemenea scrisoare este inutilă şi inutilitatea scrisorii este dată de următorul lucru: când rectorul de la Agronomie, Sorin Câmpeanu, a devenit ministru el nu a avut nevoie de o asemenea scrisoare, când rectorul de la Universitatea Bucureşti, Mircea Dumitru, a ajuns ministru, nu a avut nevoie de o scrisoare de asta. Eu am considerat că nu are rost să scriem o scrisoare pentru un rector care vine de la o universitate mai mică pentru că, în mod evident, îl punem într-o situaţie nefavorabilă.”

Cornel Panait face parte din a doua listă de semnatari, susţinând că prima dată, când au apărut primele 30 de nume de rectori, nu a fost întrebat. Printre motivele care stau la baza acestei semnături, spune rectorul UMC, se numără „modul în care Universitatea din Suceava a reuşit să se consolideze. Eu îl cunosc pe rector (Valentin Popa n.n.) de 6 ani. Nu am sesizat probleme gramaticale la el, dar probabil că nu am fost atent. Dar, în momentul în care dânsul avea o poziţie, tot ceea ce spunea avea substanţă. Nu l-am auzit niciodată vorbind ca să vorbească.”

Deşi a semnat scrisoarea de susţinere, rectorul Cornel Panait susţine că aceasta nu trebuia să existe. „Personal consider că o asemenea scrisoare nu trebuia concepută şi nu trebuia semnată. Dacă ea a fost concepută şi dacă a fost semnată, problema era <<dacă nu eşti cu noi, înseamnă că eşti împotriva noastră>>, pe principiul stalinist.”

Cornel Panait

Şi rectorul Universităţii „Ovidius” din Constanţa, Sorin Rugină, se regăseşte pe lista celor 45 de semnatari. Deocamdată, acesta nu a dorit să ne ofere un punct de vedere.

Pe aceeaşi temă:

Poziţia UBB legat de scrisoarea rectorilor: „Un ministru al Educaţiei se impune a fi o personalitate cunoscută şi respectată de către opinia publică“

Un profesor universitar cunoscut ameninţă cu demisia dacă rectorul UMF Cluj nu-şi retrage susţinerea pentru „ministrul pamblică“


 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite