Stiri despre papadie

  60 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Alimente care ajută organismul
să-şi revină după masa de Paşte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alimente care ajută organismul să-şi revină după masa de Paşte

  Pentru a ajuta organismul să revină la normal după masa de Paşte, ar trebui să facem în primul rând mişcare, să bem multă apă şi ceaiuri calde din plante. În plus, ar trebui să consumăm doar alimente uşoare precum supele-creme şi alimentele amare.

 • Cum se prepară siropul de păpădie şi ce efecte terapeutice are
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum se prepară siropul de păpădie şi ce efecte terapeutice are

  Banala păpădie, una dintre cele mai comune buruieni ce cresc prin grădini sau pe marginea drumului, este recunoscută în fitoterapie mai ales pentru efectele sale depurative, detoxifiante, remineralizante şi nu numai. Cele mai frecvente forme de utilizare sunt ceaiurile (infuzia şi decoctul) însă planta poate fi administrată şi într-o formă mult mai plăcută - siropul - un preparat eficient în bolile tubului digestiv şi cele hepato-biliare.

 • Sucul natural de păpădie, băutura digestivă şi diuretică pe care o poţi prepara acasă. Cum te ajută să scazi în greutate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sucul natural de păpădie, băutura digestivă şi diuretică pe care o poţi prepara acasă. Cum te ajută să scazi în greutate

  Păpădia, una dintre cele mai comune buruieni care cresc în România, are multiple principii active, de care am putea beneficia nu doar folosind-o în clasicele ceaiuri, depăşite, uneori, în putere terapeutică de administrarea sa în formă crudă. Sucul din această plantă are, spre exemplu, un efect diuretic mai pronunţat decât infuzia, fiind, de asemenea, eficient şi în cazul problemelor de tensiune arterială.

 • Leacuri din natură pentru sindromul premenstrual
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Leacuri din natură pentru sindromul premenstrual

  Dacă lună de lună te confrunţi cu irascibilitate, dureri de cap, balonare sau alte... o sută şi ceva de simptome, s-ar putea să fii una dintre victimele sindromului premenstrual. Scapă de aceste senzaţii cu ajutorul remediilor din natură.

 • Ceaiul de păpădie te scapă de constipaţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ceaiul de păpădie te scapă de constipaţie

  Diareea şi constipaţia sunt tulburări digestive care afectează persoanele de toate vârstele. Remediile din plante te pot ajuta să tratezi problemele de digestie.

 • Ceaiul de păpădie reglează nivelul colesterolului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ceaiul de păpădie reglează nivelul colesterolului

  Odată cu venirea primăverii, păpădiile au invadat parcurile, poienile şi dealurile. Îmi amintesc cum, în copilărie, adunam în bucheţele florile de culoarea soarelui, fără să bănuim câtă sănătate se ascunde într-o cană de ceai din această plantă cu proprietăţi terapeutice.

 • Plante care te ajută să slăbeşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Plante care te ajută să slăbeşti

  Nu lăsa celulita şi colăceii să-ţi strice primăvara! Pe lângă un regim de viaţă echilibrat şi activitate fizică regulată, ai la îndemână câteva plante care te pot scăpa de kilogramele în plus.

 • Ceaiuri naturale care curăţă sistemul digestiv
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ceaiuri naturale care curăţă sistemul digestiv

  Majoritate produselor alimentare conţin o mulţime de substanţe toxice. Acestea atacă în mod direct funcţiile celulelor, storcându-te de energie. Ceaiurile din plante te pot ajuta să îţi îmbunătăţeşti sistemul imunitar şi sistemul digestiv. Iată care sunt acestea.

 • Cum să-ţi detoxifici rinichii în mod natural
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum să-ţi detoxifici rinichii în mod natural

  Suferi de balonare şi de oboseală cronică? Ai pietre la rinichi, probleme cu tenul sau infecţii urinare recurente? Ar trebui să te gândeşti să faci o detoxificare a rinichilor. Cu cât mai multe toxine laşi să se acumuleze la rinichi, cu atât mai mult rişti o boală renală sau un colaps complet al acestora.

 • Metode speciale de detoxifiere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Metode speciale de detoxifiere

  Deja cunoscutele metode prin intermediul cărora poţi să-ţi detoxifici organismul, apa cu lămâie, zilele de post sau tratamentele curative au de acum un nou suport. Iată ce obiceiuri ar trebui să adopţi!

 • Planta care ţine la distanţă infarctul şi cancerul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Planta care ţine la distanţă infarctul şi cancerul

  Tratamentele naturiste vin în ajutorul tău atunci când în organism se produc diverse dezechilibre care afectează buna sa funcţionare. Planta care tratează diverse afecţiuni şi care te ajută să scapi de surplusul de greutate se găseşte la un preţ foarte mic în magazinele de specialitate.

 • Rădăcina de păpădie distruge celulele canceroase
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rădăcina de păpădie distruge celulele canceroase

  Chiar dacă mulţi o consideră o buruiană fără nicio întrebuinţare, păpădia este o plantă valoroasă, folosită atât ca aliment, cât şi ca medicament. Totuşi, tot mai multe cercetări arată că rădăcina de păpădie este una dintre cele mai puternice arme de luptă împotriva cancerului.

 • Plante-remediu împotriva anemiei. Cum se prepară cea mai bună băutură tonică, eficientă pentru stări de leşin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Plante-remediu împotriva anemiei. Cum se prepară cea mai bună băutură tonică, eficientă pentru stări de leşin

  Cu toate că fierul se găseşte atât în produse de origine animală (ficat, carne, peste, ouă), cât şi în cereale, legume, leguminoase, pâine şi fructe, elementul chimic considerat principalul aliat în lupta cu anemia este mult mai bine absorbit de organism dacă provine din produse de origine animală decât din cele vegetale. Există totuşi o serie plante eficiente în combaterea anemiei.

 • Păpădia: ştii de ce i se spune planta inimii?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Păpădia: ştii de ce i se spune planta inimii?

  Planta conţine aminoacizi, carotenoide, minerale, vitamine. Are proprietăţi hipotensoare, diuretice şi laxative recunoscute, ajutând astfel la eliminarea toxinelor din organism şi împiedicând depunerile de colesterol.

 • Topul frunzelor
comestibile: ce beneficii au pentru sănătate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Topul frunzelor comestibile: ce beneficii au pentru sănătate

  Folosim curent în alimentaţie frunze comestibile de la sute de plante, de la sfeclă şi varză până la andive şi spanac. Care sunt frunzele comestibile cu cele mai mari beneficii pentru sănătate aflaţi din materialul următor.

 • Buruieni bune pentru
sănătate. Ce plantă contribuie la reducerea substanţială a colesterolului şi a
presiunii sangvine
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Buruieni bune pentru sănătate. Ce plantă contribuie la reducerea substanţială a colesterolului şi a presiunii sangvine

  Dacă în cele mai multe cazuri buruienile pot cauza multe pagube recoltelor din grădini, sunt şi buruieni, nu foarte multe la număr, cu proprietăţi recunoscute în tratarea a numeroase boli. Iar câteva dintre aceste plante sunt mai sănătoase decât multe dintre medicamentele de pe piaţă. Vă prezentăm în cele ce urmează o parte dintre buruienile benefice pentru sănătate.

 • Cura de slăbit cu păpădie. Are efecte uimitoare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cura de slăbit cu păpădie. Are efecte uimitoare

  Să nu subestimezi niciodată puterea naturii! Păpădia este o plantă care te poate scăpa rapid de cele câteva kilograme în plus acumulate de sărbători. Potrivit experţilor în nutriţie, păpădia are rolul de a elimina toxinele din organism şi de a stimula metabolismul.

 • Ce riscuri prezintă consumul ceaiului de păpădie. Planta poate avea inclusiv efecte similare morfinei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce riscuri prezintă consumul ceaiului de păpădie. Planta poate avea inclusiv efecte similare morfinei

  Folosită mai ales pentru  proprietăţile sale detoxifiante şi de reducere a surplusului de grăsimi din organism, păpădia nu e nici pe departe o buruiană inofensivă. Planta comportă serie de riscuri, dacă este administrată după ureche şi nu la sfatul unui specialist, mai ales când cel care consumă preparate din această plantă suferă de boli ale stomacului.

 • 3 tratamente naturiste pentru regenerarea ficatului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  3 tratamente naturiste pentru regenerarea ficatului

  Ficatul se poate reface în mod natural, fără medicamente, cu ajutorul unor plante şi legume care srimulează eliminarea toxinelor şi a bilei, scad nivelul trigliceridelor şi al colesterolului.

 • Plăpânda păpădie, izvor nesecat de sănătate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Plăpânda păpădie, izvor nesecat de sănătate

  Cunoscută mai mult pentru puful cu care se joacă copiii, suflându-l în vânt, păpădia este o plantă cu numeroase beneficii pentru sănătatea umană. Specialiştii în medicină naturistă pun aceste calităţi pe seama conţinutului ridicat de vitamine A şi C, fier şi calciu.

 • Cele mai bune plante care protejează ficatul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai bune plante care protejează ficatul

  Într-o eră în care mersul pe jos este un moft, mâncarea bio - un lux, iar restaurantele pentru nefumători erau, până de curând, rarităţi, nu e de mirare că multe persoane se plâng de probleme ale ficatului. În ajutorul acestuia vine natura, care oferă o selecţie de plante care-l pot proteja.

 • Păpădia, soluţia naturii pentru problemele hepatice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Păpădia, soluţia naturii pentru problemele hepatice

  Creşte peste tot, însă puţini ştiu că abundă în proprietăţi curative. Păpădia nu este o plantă pretenţioasă, motiv pentru care poate fi întâlnită nu doar pe câmpuri ori în păduri, ci şi pe marginea drumurilor sau în crăpăturile din asfalt.

 • Ce plante te ajută în cura de slăbire
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce plante te ajută în cura de slăbire

  Plantele depurative, cu efect diuretic sunt o alegere bună atunci când te lupţi cu kilogramele în plus, întrucât elimină toxinele şi apa reţinută în corp.

 • Plante medicinale cu efect antidepresiv de trei ori mai puternic decât
pastilele de sinteză
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Plante medicinale cu efect antidepresiv de trei ori mai puternic decât pastilele de sinteză

  Astenia nervoasă şi depresia afectează tot mai multe persoane, iar medicaţia poate da dependenţă. Prezenţa la medic este obligatorie, însă o cură cu ceaiuri din plante alese şi recomandate de specialişti ar putea fi uneori de ajutor. Sunătoarea este un antidepresiv de trei ori mai puternic decât unele medicamente de sinteză, susţine un fitoerapeut.

 • Cura de slăbire cu ceai de păpădie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cura de slăbire cu ceai de păpădie

  Multe dintre persoanele care vor să arate mai bine se plâng că nu au bani ca să-şi poată cumpăra ceaiuri de slăbit şi fructe exotice. Dacă şi tu te numeri printre acestea, îţi recomand să încerci dieta cu ceai de păpădie.

Modifică Setările