„Cafeaua” din rădăcină de păpădie, alegerea nutriţioniştilor pentru energie şi vitamine din belşug

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cafeaua din păpădie nu conţine cafeină dar conferă energie şi întăreşte sistemul imunitar. FOTO: Shutterstock
Cafeaua din păpădie nu conţine cafeină dar conferă energie şi întăreşte sistemul imunitar. FOTO: Shutterstock

Pe vremea bunicilor, rădăcinile de păpădie erau prăjite şi amestecate cu apă, pentru a rezulta un fel de ceai. Însă efectele acestei băuturi au arătat că păpădia poate fi considerată noua cafea bio. Astăzi, cafeaua din rădăcină de păpădie este la mare căutare. Până şi nutriţioniştii o consumă în locul cafelei clasice.

În comerţ se găsesc deja produse de acest gen, iar cele mai frecvente sortimente de cafea din păpădie includ rădăcină de cicoare, sfeclă de zahăr, secară şi  orz.

Cafeaua din păpădie nu conţine cafeină, însă are gust şi aspect oarecum similare cu cafeaua normală.

Gustul  cafelei de păpădie este mai puţin acid şi amar şi aduce, în schimb, o dulceaţă provenită din rădăcina de cicoare, scrie HuffingtonPost. Cafeaua din rădăcini prăjite de păpădie conferă toate beneficiile specifice unei plante.

„Am încercat multe băuturi din plante, însă cafeaua de păpădie este de departe preferata mea“, spune nutriţionistul Dawn Jackson Blatner.

Potrivit specialiştilor, păpădia este bogată în fitonutrienţi, vitamine şi minerale, are doar 25 de calorii la 150 de grame şi conţine minerale esenţiale precum calciul, fierul, potasiul şi zincul.

Aceste substanţe contribuie la menţinerea energiei şi a proceselor cognitive, ajutând în acelaşi timp concentrarea. Este, aşadar, benefică pentru persoanele care lucrează la birou şi au multe task-uri de rezolvat într-un timp scurt.

Rădăcina prăjită de păpădie conţine probiotice, care susţin dezvoltarea bacteriilor bune din intestine şi întăresc sistemul imunitar.

Tot rădăcina prăjită de păpădie conţine numeroşi antioxidanţi, stimulează circulaţia sângelui şi ajută la reducerea inflamaţiilor din corp, a adăugat dr. Blatner.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite