Stiri despre mtr

  63 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cultura şi ura
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cultura şi ura

  E prea posibil ca numele dumnealui să nu vă spună nimic: Mihai Gheorghiu este director adjunct al Muzeului Ţăranului Român. E mult mai cunoscut însă în calitatea-i de coreograf principal al defunctei Coaliţii pentru Familie, care a păgubit cu succes statul român cu magnifica sumă de aproximativ 40 milioane euro pentru traducerea ratată a cuvântului soţi din Constituţie din limba română în limba română în anul 2018.

 • Directorul Muzeului Ţăranului Român: Nu se pune în niciun fel problema comasării muzeelor. Exprimarea a fost una nefericită
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Directorul Muzeului Ţăranului Român: Nu se pune în niciun fel problema comasării muzeelor. Exprimarea a fost una nefericită

  Virgil Niţulescu, directorul Muzeului Naţional al Ţăranului Român, a declarat vineri că este exclusă varianta comasării a patru muzee într-un complex, fiind vorba despre o exprimare „nefericită” a Ministerului Culturii, şi că în cazul amplasării Muzeului Naţional de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului în România există două variante: pe terenul dintre MNŢR şi „Antipa”, ce aparţine MCIN, sau pe unul achiziţionat de stat în urma unei analize.

 • Pe de o parte, pe de altă parte - alte câteva observaţii în jurul MŢR
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pe de o parte, pe de altă parte - alte câteva observaţii în jurul MŢR

  Am urmărit toată săptămâna disputele din jurul incidentelor de la MŢR – şi am citit o sumedenie de luări de poziţie. Pe de o parte, proiecţia filmului „120 BPM” în sala Horia Bernea era un non-eveniment. Pe de altă parte, protestele de acolo au transformat proiecţia acestui film – şi a următorului film cu tentă gay, „Soldaţii. Poveste din Ferentari” – într-un mare scandal.

 • Cultura, victimă colaterală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cultura, victimă colaterală

  Ca fost ministru al Culturii şi membru al comisiei de cultură a Senatului, mă văd obligat să reacţionez la incidentele care au însoţit atât proiecţia filmului "120 BPM", cât şi pe cea a filmului "Soldaţii. Poveste din Ferentari", ambele având loc la Cinematograful Muzeului Naţional Ţăranului Român. Este o evoluţie îngrijorătoare, care nu ne poate lăsa indiferenţi.

 • Obligaţia de a fi solidari
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Obligaţia de a fi solidari

  E incredibil ce s-a întâmplat astăzi la Muzeul Ţăranului Român. E oribil că grupuri ortodoxe şi naţionaliste încearcă să oprească difuzarea unor filme cu tematică gay („120 de bătăi pe minut“ sau „Soldaţii. Poveste din Ferentari“).

 • Muzeul Ţăranului Român, în vizorul presei internaţionale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Muzeul Ţăranului Român, în vizorul presei internaţionale

  Cele  mai importante publicaţii din lume au scris despre reprogramarea în România a filmului 120 BPM/bătăi pe minut şi reacţia regizorului Cristian Mungiu, după incidentul de duminică de la MŢR. Informaţii despre subiect au apărut în publicaţii din Statele Unite ale Americii, precum Washington Post ori The New York Times, ABC News sau Fox News.

 • Cazul filmului întrerupt cu icoane la MNŢR a ajuns în atenţia presei din SUA
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cazul filmului întrerupt cu icoane la MNŢR a ajuns în atenţia presei din SUA

  Incidentul de la MNŢR, care a avut loc dumincă, în timpul proiecţiei peliculei „120 de bătăi pe minut”, când mai multe persoane care purtau pancarte, icoane şi steaguri tricolore au urcat pe scenă, în semn de protest, a ajuns şi în atenţia presei internaţionale. The Washington Post scrie că „protestatarii au întrerupt proiecţia unei drame franceze despre SIDA”, considerând că aceasta „violează valorile tradiţionale româneşti”.

 • Câteva gânduri despre incidentele de duminică de la MŢR
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Câteva gânduri despre incidentele de duminică de la MŢR

  Un film cu tentă gay, spun unii / de propagandă homosexuală, spun alţii a fost proiectat ieri la MŢR. Un grup de protestatari creştini, spun unii / de fanatici religioşi, spun alţii au afişat icoane, au cântat tropare, şi au reuşit să întrerupă, până la urmă, proiecţia. Câteva gânduri, în fugă.

 • Reacţia Patriarhiei după ce un grup de credincioşi a întrerupt proiecţia unui film cu tematică gay, la Muzeul Ţăranului Român
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reacţia Patriarhiei după ce un grup de credincioşi a întrerupt proiecţia unui film cu tematică gay, la Muzeul Ţăranului Român

  Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei a comentat pentru „Adevărul“ incidentul de duminică seară de la Muzeul Ţăranului Român, când proiecţia unui film cu tematică gay a fost întreruptă de un grup de credincioşi. Consilierul patriarhal Vasile Bănescu a menţionat că dreptul la opinia exprimată public este firesc, dar o stilistică agresivă a protestului nu e în beneficiul cauzei pentru care se militează.

 • Scrisori care
aşteaptă de 100 de ani să le citim
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scrisori care aşteaptă de 100 de ani să le citim

  „Primeşte această mică epistolă de la mine, dulce soră, prin care vei şti şi despre mine, al dumitale dorit frate Augustin, că până la facerea acestei mici epistole, mă aflu mai uşor, mulţam bunului Dumnezău, că pe unde sunt puşcat sunt mai vindecat, numai ciontul nu-i aşezat cum trebe încă, da nu mă mai doare aşe rău“. Aşa începe o scrisoare pe care un anume Augustin o trimite acasă de pe front, dintr-un spital din Cehia, pe 11 septembrie 1915.

 • Liliana Passima, despre suspendarea concursului pentru conducerea MNŢR: Este o luptă de putere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Liliana Passima, despre suspendarea concursului pentru conducerea MNŢR: Este o luptă de putere

  Cercetătoarea Liliana Passima, director interimar al Muzeului Naţional al Ţăranului Român (MNŢR), a declarat, în legătură cu suspendarea celui de-al treilea concurs de proiecte de management pe care l-a câştigat, că este vorba despre o luptă de putere, întrucât Virgil Ştefan Niţulescu, fost director al instituţiei muzeale, nu vrea să renunţe la privilegiile pe care şi le-a construit, acţiunea lui fiind ”de domeniul  penibilului”.

 • Virgil Niţulescu: Am câştigat procesul. Actualul concurs de la MNŢR se suspendă. Passima, interimar până în ianuarie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Virgil Niţulescu: Am câştigat procesul. Actualul concurs de la MNŢR se suspendă. Passima, interimar până în ianuarie

  Virgil Niţulescu, fost manager al Muzeul Naţional al Ţăranului Român (MNŢR) şi câştigător al celui de-al doilea concurs de proiecte de management organizat anul acesta, a declarat pentru Agenţia de presă News.ro că a câştigat procesul intentat Ministerului Culturii în luna octombrie şi că speră ca viitorul ministru să finalizeze procedurile începute cu el de Corina Şuteu.

 • Scrisoare deschisă către Cioloş, cu privire la concursul MNŢR: Atitudinea MC nu are precedent, de la Ceauşescu încoace
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scrisoare deschisă către Cioloş, cu privire la concursul MNŢR: Atitudinea MC nu are precedent, de la Ceauşescu încoace

  Peste 70 de persoane, între care se numără criticul de artă Pavel Şuşară şi academicianul Ioan Aurel Pop, au semnat o scrisoare deschisă adresată prim-ministrului României, Dacian Cioloş, prin care acuză Ministerul Culturii de intervenţie directă pentru instalarea în funcţii a protejaţilor săi şi îi cer să corecteze atitudinea ”discreţionară” a Corinei Şuteu faţă de ocuparea postului de manager al Muzeului Naţional al Ţăranului Român (MNŢR).

 • „Primenire“ la Muzeul Ţăranului Român
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Primenire“ la Muzeul Ţăranului Român

  Muzeul Naţional al Ţăranului Român relansează târgurile din această toamnă şi începe cu „Primenire“, care va fi deschis sâmbătă şi duminică, între orele 10.00 şi 18.00, după ce, la finalul lunii august, târgurile săptămânale care aveau loc în curtea instituţiei au fost anulate.

 • La finalul scandalului, Virgil Niţulescu rămâne câştigător la concursul pentru funcţia de manager al MNŢR
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La finalul scandalului, Virgil Niţulescu rămâne câştigător la concursul pentru funcţia de manager al MNŢR

  Virgil Niţulescu a fost declarat câştigător la concursul de proiecte de management organizat de Ministerul Culturii pentru ocuparea funcţiei de manager al Muzeului Naţional al Ţăranului Român (MNŢR) din Bucureşti, cu nota 8,40. Vintilă Mihăilescu s-a clasat pe locul al doilea, cu nota 7,87, iar candidatul Liliana Passima a fost declarat respins, a anunţat instituţia.

 • Conflictul de la Muzeul Naţional al Ţăranului Român continuă: Corina Şuteu nu va semna numirea directorului Virgil Niţulescu, până la concluziile raportului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Conflictul de la Muzeul Naţional al Ţăranului Român continuă: Corina Şuteu nu va semna numirea directorului Virgil Niţulescu, până la concluziile raportului

  Antropologul Vintilă Mihăilescu a intentat proces Ministerului Culturii, după ce acesta a anulat primul concurs pentru ocuparea postului de manager al Muzeului Ţăranului Român din luna mai, pe care îl câştigase, în vreme ce pentru al doilea concurs, câştigat de Virgil Niţulescu, este depusă o contestaţie la Ministerul Culturii.

 • Ministrul Culturii discută cu angajaţii de la MNŢR, împărţiţi în două tabere: pro şi contra Niţulescu, actualul director
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ministrul Culturii discută cu angajaţii de la MNŢR, împărţiţi în două tabere: pro şi contra Niţulescu, actualul director

  În contextul în care, miercuri, guvernul a însărcinat Corpul de control să verifice cum s-a desfăşurat concursul pentru şefia Muzeului Naţional al Ţăranului Român (MNŢR), Corina Şuteu a ajuns, joi, la sediul muzeului, unde era aşteptată de angajaţii instituţiei, polarizaţi în două tabere: cei care îl contestă pe actualul interimar, Virgil Niţulescu, şi cei care îl susţin.

 • Degringolade la MŢR
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Degringolade la MŢR

  Semnatarii scrisorii deschise către Premierul României, printre care m-am regăsit din convingere, au primit detalii cu privire la degringolada instituţională escaladată în care se află, azi, Muzeul Ţăranului Român (MŢR).

 • Concurs „cu repetiţie“ la Muzeul Naţional al Ţăranului Român: Virgil Ştefan Niţulescu şi Vintilă Mihăilescu şi-au reluat amândoi candidaturile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Concurs „cu repetiţie“ la Muzeul Naţional al Ţăranului Român: Virgil Ştefan Niţulescu şi Vintilă Mihăilescu şi-au reluat amândoi candidaturile

  Antropologul Vintilă Mihăilescu îşi va depune, din nou, candidatura pentru conducerea Muzeului Naţional al Ţăranului Român, după ce Ministerul Culturii a anunţat reluarea concursului pentru această funcţie, în urma contestaţiei făcute de Virgil Niţulescu, care a dus la anularea celui câştigat de Vintilă Mihăilescu.

 • Competenţa la români
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Competenţa la români

  Proaspăt întors dintr-o scurtă călătorie, găsesc, în mereu surprinzătoarea presă locală, o informaţie despre Muzeul Ţăranului Român. Ştiam că dl Virgil Niţulescu e director interimar şi că urma să se organizeze un concurs pentru ocuparea postului de director plin. Între timp, concursul a avut loc şi a fost cîştigat de dl Vintilă Mihăilescu.

 • Muzeele din Bucureşti îşi deschid porţile sâmbătă noaptea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Muzeele din Bucureşti îşi deschid porţile sâmbătă noaptea

  Toate muzeele din Bucureşti îşi deschid porţile pentru evenimentul Noaptea muzeelor. Pe data de 21 mai vizitatorii interesaţi vor putea vizita orice muzeu din Bucureşti, fară să plătească taxă de intrare. Pe lângă expoziţiile permanente, vizitatorii vor putea participa la o serie de evinimente conexe precum concerte sau ateliere.

 • Filme
evreieşti la Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Filme evreieşti la Bucureşti

  Cea de-a cincea ediţie a Festivalului Filmului Evreiesc Bucureşti se va desfăşura între 25 septembrie şi 1 octombrie la Cinema Studio şi în spaţii alternative, unde vor fi proiectate aproximativ 65 de pelicule.

 • Lia Bugnar, Niko Nitai şi Cristi Juncu, premiaţi la Undercloud
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lia Bugnar, Niko Nitai şi Cristi Juncu, premiaţi la Undercloud

  Actriţa, scriitoarea şi regizoarea Lia Bugnar, regizorul Cristi Juncu, actriţa Iulia Colan şi actorul Richard Bovnoczki se află printre premianţii Festivalului Undercloud, care au fost desemnaţi aseară, la Muzeul Ţăranului Român, în cadrul unei Gale speciale, la care a participat şi Ministrul Culturii, Ionuţ Vulpescu.

Modifică Setările