Stiri despre miere

  344 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Apicultorii din Bistriţa-Năsăud au scumpit mierea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Apicultorii din Bistriţa-Năsăud au scumpit mierea

  Producţia extrem de slabă de miere din acest an i-a determinat pe apicultorii din judeţ să crească preţul cu 6 lei pe kilogram. Unii dintre aceştia, cei în vârstă, spun că au mai prins astfel de ani în care familiile de albine au dat puţină miere din cauza ploilor

 • Nectarul zeilor se face în Maramureş
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nectarul zeilor se face în Maramureş

  Vinul din miere, supranumit „licoarea zeilor“, este obţinut în România la scară industrială doar în Baia Mare, de un economist. Băimăreanul Eugen Libotean este singurul producător din România de vin din miere, la producţia căruia foloseşte doar ingrediente naturale.

 • Alba Iulia: Producţia de miere compromisă de vremea rea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alba Iulia: Producţia de miere compromisă de vremea rea

  Apicultorii din judetul Alba spun ca anul acesta productia va fi cu 60-70 % mai mica decat anul trecut. În judeţ sunt înregistraţi 301 apiccultori şi un numă de peste 12.000 de familii de albine.

 • Târgu-Mureş: Brânzeturi tradiţionale la Târgul de lactate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Târgu-Mureş: Brânzeturi tradiţionale la Târgul de lactate

  Parcul Trandafirilor din centrul oraşului are miros de munte, după ce 16 producători mureşeni de lactate şi-au etalat diferite sortimente de brânzeturi şi lactate, în cadrul Târgului deschis cu ocazia Zilelor Târgumureşene.

 • Ce îndulcitori sunt de preferat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce îndulcitori sunt de preferat

  Gustul dulce al alimentelor poate fi obţinut cu zaharuri naturale, natural-industriale sau folosind produse artificiale. Cea mai sănătoasă opţiune este, fireşte, cea naturală. Unii îndulcitori de sinteză, precum zaharina şi ciclamaţii, sunt foarte contestaţi de specialiştii în domeniu.

 • S-a dublat numărul fermierilor care vor 7.500 de euro de la stat, în judeţul Hunedoara
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  S-a dublat numărul fermierilor care vor 7.500 de euro de la stat, în judeţul Hunedoara

  Mai bine de 80 la sută dintre solicitări au venit de la apicultori, care pot primi 1.500 de euro anual chiar şi numai pentru 25 de stupi. Vicepreşedintele asociaţiei apicultorilor hunedoreni, Iosif Korb, spune însă că valoarea subvenţiilor ar trebui să varieze în funcţie de capacitatea de producţie a fiecărui beneficiar.

 • Ghid de nutriţie:Cu ce acrim salatele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ghid de nutriţie:Cu ce acrim salatele

  Pentru că am intrat în sezonul salatelor, l-am întrebat pe specialistul nostru care este cel mai sănătos mod de a le acri. Pe primul loc în topul pe care l-a alcătuit se află zeama de lămâie.

 • Piteşti: Târgul Moşilor de Vară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Piteşti: Târgul Moşilor de Vară

  În perioada 13 – 16 mai 2010, în Piaţa Vasile Milea din Piteşti are loc Târgul Moşilor de Vară, ediţia a XXIX-a. Manifestarea se înscrie în suita evenimentelor organizate în cadrul ediţiei a IV-a a Sărbătorilor Argeşului şi Muscelului.

 • Râmnicu Vâlcea: Apicultorii au plecat în „transhumanţă”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Râmnicu Vâlcea: Apicultorii au plecat în „transhumanţă”

  În localitatea Tomşani sunt peste 2000 de stupari care au în jur de 80.000 de albine, apicultura fiind o activitate de bază. În fiecare an, în această perioadă, apicultorii vâlceni îşi pregătesc stupinile, remorcile şi camioanele şi pleacă cu albinele în pastorală.

 • 5 lucruri care fac iubirea să dureze
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  5 lucruri care fac iubirea să dureze

  „Până când moartea ne va despărţi”, v-aţi jurat în ziua cea mare, atunci când poate nu bănuiaţi că un mariaj nu este o continuă lună de miere. Cu o serie de artificii, flacăra iubirii poate fi întreţinută şi peste ani.

 • Mierea cu fructe uscate, apreciată la târgul apicol din Blaj
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mierea cu fructe uscate, apreciată la târgul apicol din Blaj

  Câteva sute de oameni s-au îngesuit încă de la ora 9.00 la Târgul Mierii de la Blaj. „Este cel mai mare târg la care am participat până în prezent“, a afirmat Laszlo Polgar, reprezentantul firmei Nektar King, din Polonia.

 • Sărbătoarea Mierii la Blaj
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sărbătoarea Mierii la Blaj

  „Sărbătoarea Mierii“ va avea loc în zilele de 25-26 martie la Blaj. Manifestarea ajunsă la cea de-a treia ediţie se va desfăşura în centrul municipiului Blaj.