Cele mai recomandate alimente, dacă te doare gâtul și e uscat. 8 soluții delicioase te repun pe picioare

0
Publicat:

Știm cât este de neplăcută senzația de usturime în gât sau de gât uscat. Atunci când te doare gâtul, este să bine să consumi anumite alimente. Proprietățile acestora îți vor ameliora de îndată starea.

Ovăzul, iaurtul și fructele de pădure sunt de un real ajutor
Ovăzul, iaurtul și fructele de pădure sunt de un real ajutor

Este îngrozitoare senzația de uscăciune, usturime, unele persoane își pierd chiar și vocea. Este firesc, atunci când faci viroză sau guturai. Nu este o dramă, trebuie însă să acționezi calm, cu tact, inteligent.

Alimentația este foarte importantă. În general, când ne confruntăm cu orice tip de afecțiune, este important să renunțăm la zahărul rafinat, este puternic inflamator.

”Rezumați-vă la alimente nutritive”, îndeamnă Cynthia Li, specialist în medicina internă și autoarea cărții ”Noua medicină curajoasă”. Chiar și câteva îmbucături te vor ajuta, dacă este vorba de aceste alimente nutritive. Vitaminele și mineralele te vor ajuta să combați infecțiile. De exemplu, vitamina C și Zinc sunt doi aliați de nădejde.

”Cea mai comună cauză a durerii în gât este o infecție virală”, spune medicul Nate Favini. Avem de-a face cu o inflamație, care cauzează durere.

Medicii recomandă odihnă, lichide calde, cum ar fi supa și ceaiul, fructele, legumele și, surpriză, chiar și înghețata. Cum este posibil?

Alimente care sprijină sistemul imunitar
Alimente care sprijină sistemul imunitar

Pe primul loc în recomandări este supa. Dacă ești carnivor, optează pentru o supă de găină. Dacă ești vegetarian, la fel de bună este și o supă cremă din legume. Alege broccoli, morcov, roșii, țelină, păstârnac, pătrunjel, dovlecel, o linguriță de pudră de turmeric și o bucățică mică de ghimbir.

miere de albine png

Mierea este pe locul 2 în topul alimentelor recomandate când te doare în gât. Proprietățile sale sunt de-a dreptul miraculoase și atunci când este administrată, se simte ca un balsam pentru gât. Este bine să nu mai consumi nimic jumătate de oră după ce ai luat o lingură cu miere.

Iaurtul este binevenit și el. Reprezintă o sursă de proteină, conține grăsimi sănătoase și probiotice.

Ouăle sunt perfecte în viroză. Acest aliment micuț abundă în proprietăți nutritive. Conține proteină, minerale, vitamina D și B12. Ajută la combaterea păcătoaselor infecții care cauzează durerea în gât.

Înghețata este cea mai delicioasă terapie. Dr. Favini spune că acest desert savuros calmează durerea de gât și poate reduce inflamația. Important este să alegeți un sortiment fără mult zahăr sau, varianta ideală, să preparați acasă un sorbet din fructe congelate și miere. Va fi absolut delicios.

Fructele de pădure sunt o variantă excepțională de a scoate boala din organism. Dar și de a o preveni. Fructele de pădure sunt farmacia naturii, abundă în vitamine și antioxidanți, combat inflamațiile și durerile. Sunt pline de vitamina C și susțin sistemul imunitar.

Piureul de cartofi este și el pe lista alimentelor recomandate atunci când ești răcit și te doare în gât. Însă atenție la un secret. Spălați cartofii și nu înlăturați coaja, întrucât conține o cantitate impresionantă de magneziu, vitamina C și antioxidanții care sprijină sistemul imunitar. Truc: băgați cartofii la copt, apoi mixați totul cu unt sau o linguriță de ulei de măsline și puțină sare sau smântână.

piure cartofi foto shutterstock

O altă opțiune recomandată de medici este ovăzul. Terciul de ovăz este bogat în magneziu, zinc, antioxidanți. Ajută organismul în procesul său natural de detoxifiere, îl ajută să scape de deșeuri și infecții și este un minunat pansament gastric. Terciul de ovăz este de un real folos și în dieta celor cu colesterol mărit.

Foto: Pixabay

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite