Stiri despre mass media

  107 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Suntem prea săraci ca să avem o presă de slabă calitate. Ce putem face?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Suntem prea săraci ca să avem o presă de slabă calitate. Ce putem face?

  Să faci jurnalism de calitate astăzi este o provocare la care instituţiile media din toată lumea fac faţă din ce în ce mai greu. România va fi o ţară în care se trăieşte mai bine pe măsură ce tot mai mulţi dintre cetăţenii ei vor înţelege că suntem prea săraci ca să avem o presă de slabă calitate.

 • Ura faţă de „Antene“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ura faţă de „Antene“

  Ca în toate comunităţile primitive şi nouă ne place să ne împărţim între „noi” şi „ei”, pe bază de distincţii totemice. Noi boierii, ei oierii. Noi cinstiţii, ei hoţii. Noi cei buni, ei cei răi. Noi cei care avem dreptate, ei cei care nu au niciodată dreptate. Ziarişti „buni” şi ziarişti răi. Grupul „care ne trebuie” şi concetăţeni care „nu ne trebuie”. Intelectualii tineri şi frumoşi, împotriva bătrânilor care se uită la Antene.

 • Democraţii
îşi cer scuze de la jurnalişti pentru că le-au îngrădit accesul la informaţie.
ONG-urile de media s-au autosesizat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Democraţii îşi cer scuze de la jurnalişti pentru că le-au îngrădit accesul la informaţie. ONG-urile de media s-au autosesizat

  Partidul Democrat din Moldova a anunţat că regretă situaţia creată miercuri, 13 ianuarie, la sediul partidului din Chişinău, în care jurnalişti de la mai multe instituţii media au fost încuiaţi în sediul formaţiunii mai multe minute. Jurnaliştii aşteptau să ia declaraţii de la membrii PD după şedinţa Biroului Politic, aceştia părăsind, între timp, sediul.

 • Puterea necunoscută. Episodul cinci: puterea poporului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Puterea necunoscută. Episodul cinci: puterea poporului

  Dacă deschidem evantaiul semantic al cuvântului „Putere”, de la „Caii-putere” din Fizică, până la „Puterea lui Dumnezeu” din Teologie sau Metafizică, ne întâlnim cu tot felul de alte Puteri. Ne-am întâlnit deja cu cele trei Puteri ale Statului, peste care mai vine şi „a patra putere”, adică Mass-media, numită şi „câine de pază” al democraţiei.

 • Conflicte, crize, riscuri şi oportunităţi pentru tineri lideri, noua politică şi generaţie de politicieni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Conflicte, crize, riscuri şi oportunităţi pentru tineri lideri, noua politică şi generaţie de politicieni

  Situaţia internaţională şi cea din România creează oportunităţi noi, nebănuite, pentru tinerii lideri, pentru noi politici publice care să răspundă în mai mare măsură aşteptării publicului şi pentru o nouă generaţie de politicieni care au în spate realizări profesionale, o poziţie în societate şi dorinţa de a se implica în spaţiul politic.

 • Noduri în papură şi pete în soare. Despre cum nu se mai face presă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noduri în papură şi pete în soare. Despre cum nu se mai face presă

  Eram student atunci când Tito a fost scos la noi de sub interdicţie, încât în presa de atunci a apărut un interviu cu cel numit „măcelarul popoarelor”. Tito era întrebat, de către un reporter, dacă în Iugoslavia s-au înmulţit în ultima vreme „fenomenele negative”(!?).

 • Dacă-i ordin, cu obiectivitate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dacă-i ordin, cu obiectivitate

  De ceva timp, de aproape două secole, Hotnews, alături de alţi colegi de unitate, are un obiectiv clar, precis, cuantificabil, căci aşa sînt obiectivele, clare, precise, cuantificabile, să poată şeful să vadă dacă le-ai atins sau nu: să-l facă zdrenţe pe Ponta.

 • Casa de modă Dior, pusă la zid după ce s-a aflat că noul model „racolat“ are numai 14 ani: cu cât este plătită fata de brandul francez
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Casa de modă Dior, pusă la zid după ce s-a aflat că noul model „racolat“ are numai 14 ani: cu cât este plătită fata de brandul francez

  Reprezentanţii organizaţiilor care militează pentru ca industria modei să renunţe la promovarea manechinelor extrem de slabe sau foarte tinere, au atacat virulent cunoscutul brand Dior. Aceştia acuză faptul că mai-marii brandului francez au ales o copilă de numai 14 ani ca să defileze în deschiderea prezentării colecţiei haute couture de la Paris, la începutul acestei luni.

 • Liviana Tane: „Mass-media e o lume aparte, mai ales în România”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Liviana Tane: „Mass-media e o lume aparte, mai ales în România”

  Despre FEM, despre Asociaţia Jurnalism pentru Şanse Egale, despre cum câteva persoane care fac lucrurile altfel în România, în media, un interviu cu Liviana Tane, director executiv. Plus suflet fondator! Mass-media e o lume aparte, da, dar...

 • Valentin Jucan, membru CNA, îl acuză pe Victor Ponta de discriminare la adresa presei: „Reducerea TVA la pâine, dar numai la cea de tipul «graham»“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Valentin Jucan, membru CNA, îl acuză pe Victor Ponta de discriminare la adresa presei: „Reducerea TVA la pâine, dar numai la cea de tipul «graham»“

  Valentin Jucan, membru în Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), îl acuză pe premierul Victor Ponta de discriminare la adresa presei şi îi solicită să ceară ministrului Finanţelor să organizeze o întâlnire cu reprezentanţii media în care să discute o eventuală modificare a fiscalităţii presei, potrivit unei scrisori deschise.

 • Repere de orientare în haosul activ (3)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Repere de orientare în haosul activ (3)

  Proverbele şi zicătorile au un coeficient evident de universalitate, încât, vremurile, fie ele politice sau metereologice, se petrec şi trec, dar proverbele şi zicătorile rămân. O zicătoare ne spune „Na-ţi-o frântă, că ţi-am dres-o!”.

 • O
perspectivă psiho-sociologică a  primitivismului
in secolul XXI
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O perspectivă psiho-sociologică a  primitivismului in secolul XXI

  In ciuda dezvoltarii exponentiale in ceea ce priveste tehnologia, omul ramane, in cele mai multe din cazuri, primitiv.  Practic, nu se poate vorbi despre o evolutie a omenirii. E paradoxal ca, in timp ce se inventeaza roboti si se lucreaza cu particula lui Dumnezeu (Bosonul Higgs), cei mai multi oameni raman impasibili in fata acestor rezultate stiintifice ale lumii. Preocuparea importanta fiind “painea cea de toate zilele”.

 • MEDALION În amintirea lui Paul Grigoriu, un zeu al vorbirii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  MEDALION În amintirea lui Paul Grigoriu, un zeu al vorbirii

  Nu credeam că va pleca definitiv cândva. Emana o impresie de Zeu nemuritor, un Zeu al vorbirii, al rostirii. Timbrul unic al vocii lui putea fi recunoscut de la distanţă, sau prin oricare perete, sau zid despărţitor.

 • Turcia
lui Erdogan, departe de valorile Europene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Turcia lui Erdogan, departe de valorile Europene

  Prezenţa lui Erdogan este una binevenită la Bucureşti ţinând cont mai ales de actualul climat geopolitic regional, însă vizita trebuie privită şi dincolo de implicaţiile sale politico-economice. Actualul  regim de la Ankara este din ce în ce mai criticat pe plan european ca urmare a politicilor opresive şi autoritare îndreptate către opozanţii guvernamentali.

 • Cultul
secretului. Despre relaţia mass-media cu puterea şi despre mecanismele cenzurii, la
Adevărul Live, de la 11.00
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cultul secretului. Despre relaţia mass-media cu puterea şi despre mecanismele cenzurii, la Adevărul Live, de la 11.00

  Ce a însemnat cenzura în presă în timpul comunismului şi ce moşteniri a lăsat această practică în redacţiile de azi? Cum pot fi şi de ce sunt controlaţi jurnalişti? Joi, de la 11.00, la Adevărul Live, vorbim despre relaţia încâlcită pe care mass-media o au cu puterea politică. Invitat special, jurnalista Emilia Şercan, autoarea volumului „Cultul secretului. Mecanismele cenzurii în presa comunistă“.

 • Nevoia de telejustiţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nevoia de telejustiţie

  După un sfert de secol de postcomunism, în care clasa politică şi subcategoriile sociale ce cresc pe lângă ea şi din cauza ei au încălcat legile în mod repetat, sfidând cetăţeanul de rând, telejustiţia este fenomenul prin care societate românească are senzaţia că i se face dreptate, chiar că este invitată să participe la actul de justiţie.

 • În goana după vizualizări, mass-media din Republica Moldova uită de etică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În goana după vizualizări, mass-media din Republica Moldova uită de etică

  Mass-media trebuie să înceteze să colecteze ştiri de pe site-urile porno, trebuie să difuzeze doar materiale de interes public şi să înveţe să-şi ceară scuze. Acestea sunt conluziile unei discuţii publice despre dreptul la viaţa privată în mass-media la care au participat mai mulţi jurnalişti şi reprezentanţi ai ONG-urilor.

 • „Asamblaje maşinice“. De la caricaturi la opera de artă teroristă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Asamblaje maşinice“. De la caricaturi la opera de artă teroristă

  Dorinţa mediatizării şi, chiar mai mult decât atât, dorinţa de a deveni un star mediatic trebuie luată în considerare pentru a înţelege comportamentul atacatorilor redacţiei Charlie Hebdo. Prin acţiunea lor, aceştia au reuşit să iasă din anonimatul ghetourilor şi să-şi proiecteze imaginea la nivel global.

 • Presa a încălcat legislaţia în campania electorală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Presa a încălcat legislaţia în campania electorală

  Concurenţii electorali care nu au în custodia lor anumite instituţii de presă au fost foarte puţin mediatizaţi. Concluzia reiese din raportul final de monitorizare a mass-media în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014. Raportul a fost prezentat ieri de Asociaţia Presei Independente (API), Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) şi Asociaţia Presei Electronice (APEL).

 • Favoriţii alegerilor prezidenţiale: voinţa majorităţii sau doar produsul mass-mediei?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Favoriţii alegerilor prezidenţiale: voinţa majorităţii sau doar produsul mass-mediei?

  Nu cred că sunt singurul care îşi pune această întrebare. Într-un articol din data de 17 august 2014 („Trăim o distopie numită teledemocraţie”), inseram o perspectivă a sociologului american Michael Shudson, care remarca în 1992 impactul mass-mediei asupra dezbaterii electorale. Prea multe nu s-au schimbat de atunci, chiar şi într-o epocă a Internetului, a multitudinii de surse de informare alternative.

 • Şi tu contribui la eşecul media
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şi tu contribui la eşecul media

  Nu mai citim pentru a ne informa, citim pentru a ne pierde vremea şi a ne relaxa. Atunci de ce avem pretenţii de la mass-media să fie altceva decât este?

 • Idioţii inutili
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Idioţii inutili

  Pe măsură ce comunicaţiile şi ştiinţa lor avansează, adevărul devine tot mai greu de ales şi înţeles. Va rămâne cu capul spart.

 • CCA a împărţit avertizări publice posturilor de televiziune
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CCA a împărţit avertizări publice posturilor de televiziune

  Consiliul Coordonator al Audiovizualului a avertizat public 11 posturi de televiziune pentru că nu au asigurat interpretarea în limbajul mimico-gestual a emisiunilor de importanţă majoră şi a celor de actualităţi. Codul Audiovizualului prevede că, cel puţin, 20 de minute din timpul zilnic de emisie trebuie să fie accesibil publicului cu deficienţe de auz, prin titrarea sau interpretarea sincron a ştirilor citite de crainic, transmite IPN.

Modifică Setările