Stiri despre lectie

  97 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Lecţia americană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lecţia americană

  Copiii sunt îndrumaţi în egală măsură către sport şi către şcoală, însă cele două componente stau pe picior de egalitate în Statele Unite ale Americii. Nu acelaşi lucru se întâmplă şi în România. Timpul dedicat activităţilor sportive este bine delimitat şi nu se amestecă niciodată cu orele de curs.

 • Lecţia de comunism
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lecţia de comunism

  Situată chiar în vârful muntelui Xiaohuatan, în estul Chinei, Şcoala Speranţei „Gao’er“ nu adună la cursuri mai mult de şase elevi.

 • Ion Arvunescu, profesorul de şah
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ion Arvunescu, profesorul de şah

  Tot ceea ce înseamnă şah la nivelul judeţului Argeş este legat de Ion Arvunescu, un om care a combinat pasiunea pentru şah cu talentul de pedagog şi a devenit profesor de şah. E însuşi a jucat şah din plăcere, a iubit acest joc pentru că îi punea la încercare inteligenţa. A continuat până când a obţinut categoria întâi, categoria minimă care dă posibilitatea să participi la competiţii profesioniste de şah.

 • Cum se pot face lecţiile în joacă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum se pot face lecţiile în joacă

  Trei liceeni au realizat două softuri educaţionale ce-i fac pe elevi să îndrăgească materiile şi pe profesori să-i evalueze mai uşor. Au pornit de la ideea că un text şi o imagine nu atrag prea multă lume, pe când un text animat şi hărţile dinamice cu care elevul se poate juca ar captiva pe oricine.