stiri despre fc barcelona

Uimitoare a a fost prestaţia lui Donald Trump la Conservative Political Action Conference din Texas, doritor să demonstreze că poate şi are cu ce argumente să revină în prim planul politicii americane şi, ca atare, să fie desemnat drept candidatul republicanilor în 2024 pe care, de altfel, este absolut convins că le va câştiga.

acum 7 ore · comentarii (16)

Cu siguranţă, toată lumea astăzi a auzit deja de faimoasele drone Bayraktar care şi-au făcut deja un renume în Siria, Nagorno-Karabach şi, mai ales, Ucraina. Dar ceea ce poate că a observat mai puţină lume este că respectivele drone fac parte dintr-un proiect mult mai larg, dintr-un întreg proces aflat în desfăşurare la Ankara şi dintr-o întreagă doctrină.

acum 10 ore · comentarii (0)

Sâmbătă seara, Pomohaci a intrat spectaculos pe scena din Sibiu, cu mâinile larg deschise ca un profet zâmbind. Cum e posibil ca TVR să gireze, să promoveze un infractor judecat pentru fapte de o gravitate extremă precum act sexual cu minori şi corupere de minori? Cum e posibil ca instituţiile publice locale să promoveze si sa plateasca infractori? Şi cum e posibil ca sute de mii de romani să aprecieze, să aplaude infractorul sexual?

acum 10 ore · comentarii (33)

A scrie, a vorbi despre (ne)cunoscutele conflictului militar din Ucraina ţine - în primul rând - de conştiinţa că anumite adevăruri nu au fost rostite, sau numai parţial au fost exprimate, din raţiuni multiple, în condiţiile în care, din păcate, războiul româno-român continuă în mod vulgar, primitiv, din motive fie partinice, fie ca reflectare a unor orgolii personale exacerbate.

În aprilie 2022 Rusia a retras autorizaţia de funcţionare a 15 organizaţii internaţionale – printre ultimele care mai existau datorită legislaţiei care acuză ONG-urile că sunt agenţii străinătăţii şi nu permite finanţare din exterior (fundaţia Soros nu mai există de ani de zile în Rusia).

N-am mai văzut un aşa dezmăţ de promisiuni în gura unui ministru. Profesori, elevi, universităţi, şcoli, tot sistemul de învăţământ va primi bani cu nemiluita. De unde vin aceşti bani, şi cine decide repartizarea lor? Ministrul Educaţiei zice că el va decide, dacă vor fi aprobate legile Educaţiei. Nu mai contează ministrul Finanţelor Publice, premierul, resursele bugetare ale ţării, nimic. El va da bani celor care îi susţin legea.

Ca aproape în fiecare an, Viktor Orban a venit la Băile Tuşnad pentru a ţine un discurs, iar de data asta acesta a fost mai deşănţat şi mai toxic ca de obicei. Orban a produs o salată lugubră şi incoerentă de idei, aplaudată de vicepremierul Romaniei, Kelemen Hunor, care si-a aparat şeful de la Budapesta cu nişte argumente la fel de penibile ca originalul.

acum 4 zile · comentarii (17)

Secretarul de stat american Blinken a ţinut pe 26 mai, la Universitatea George Washington, în cadrul „Asia Society”, un amplu discurs despre politica Statelor Unite al Americii faţă de China.

acum 3 zile · comentarii (7)

Numărul contractelor part time anulate va trece uşor peste jumătate de milion, cu consecinţe în plan social şi economic atât pentru cetăţenii care şi-au pierdut jobul, cât şi pentru agenţii economici rămaşi fără o parte din resursele umane pe o piaţă a forţei de muncă şi aşa deficitară. O altă consecinţă gravă a noilor măsuri guvernamentale va fi şi creşterea numărului de români plecaţi din ţară, în special a tinerilor cu forţă de muncă.

acum 4 zile · comentarii (8)

Cu o minuţiozitate care l-ar face invidios şi pe Claymoor, vestit cronicar monden al secolului al XIX-lea şi furnizor de portrete ultradetaliate, precum: „doamna Lascăr Catargi, în rochie regală din catifea albastru-safir căzând în mantie de curte peste o rochie din satin trandafiriu, şiraguri de perle albe de castelană, corsaj semideschis, brodat cu perle, pe cap, pene albe” etc...

acum 6 zile · comentarii (5)

Antologie de texte publicate sau difuzate în diferite „medii” – blog personal, reviste culturale sau Facebook-, cartea lui Arthur Suciu adoptă o formulă oarecum inedită în spaţiul nostru cultural, îmbinând discursul ştiinţific cu aforismul, reflecţia liberă sau notaţia pasageră, diaristică.

acum 5 zile · comentarii (0)
Modifică Setările