Stiri despre dreapta

  194 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Ponta: Ceilalţi de dreapta au avut nişte condiţii care, din păcate, se bat cap în cap şi poate că domnul Orban va reuşi să-i pună cumva într-o direcţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ponta: Ceilalţi de dreapta au avut nişte condiţii care, din păcate, se bat cap în cap şi poate că domnul Orban va reuşi să-i pună cumva într-o direcţie

  Liderul PRO România, Victor Ponta, afirmă că nu are de pus condiţii viitorului guvern, dar că va discuta cu preşedintele PNL, Ludovic Orban, pentru că "oamenii politici sunt obligaţi să discute". "Ceilalţi de dreapta au avut nişte condiţii care, din păcate, se bat cap în cap şi poate că domnul Orban va reuşi să-i pună cumva într-o direcţie", susţine Ponta.

 • Ludovic Orban: Salut victoria Noii Democraţii în Grecia. Oamenii au înţeles că stânga nu are de unde să dea, dacă nu există dreapta care să genereze bunăstare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ludovic Orban: Salut victoria Noii Democraţii în Grecia. Oamenii au înţeles că stânga nu are de unde să dea, dacă nu există dreapta care să genereze bunăstare

  Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a salutat, duminică seară, victoria Noii Democraţii în alegerile anticipate care au avut loc în Grecia, apreciind că alegătorii au sancţionat ” discursul populist şi promisiunile nesustenabile” ale socialiştilor. ”Oamenii au înţeles că stânga nu are de unde să dea, dacă nu există dreapta care să genereze bunăstare”, susţine Orban.

 • 14 caracteristici ale fascismului. O listă de Umberto Eco
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  14 caracteristici ale fascismului. O listă de Umberto Eco

  Umberto Eco, romancier şi semiotician, a precizat, într-un eseu din 1995, că „Nazismul a fost unul singur“, precum şi că „jocul fascist se poate desfăşura în diverse moduri, ceea ce nu schimbă numele jocului“. De asemenea, Eco a prezentat 14 trăsături ale „Fascismului Etern“, printre ele, respingerea modernismului şi apelul la frustrarea socială.

 • Stângăciile stângii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Stângăciile stângii

  A fi ambidextru înseamnă a avea aceeaşi îndemânare la ambele mâini, a le putea folosi cu aceeaşi uşurinţă, iscusinţă ― stângacii sunt, de regulă, ambidextri. …Şi stângiştii sunt „ambidextri”, numai că destoinicia, agerimea lor „ambidextrică” intră sfioasă în ambianţe sinonimice cu ipocrizia, demagogia, nerozia etc.

 • Cine va guverna Suedia?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine va guverna Suedia?

  Cu două zile înainte de scrutin, Jimmie Åkesson, liderul Democraţilor suedezi, a primit o scrisoare cu antetul Daesh, în care era ameninţat că va fi decapitat dacă nu se retrage din alegeri. Nu s-a retras, iar partidul său a obţinut 17,6%, rămânând a treia forţă politică a ţării.

 • România mai ARE o şansă: #dreaptaunita
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România mai ARE o şansă: #dreaptaunita

  Totul se joacă în zilele şi lunile ce urmează: libertatea, democraţia, apartenenţa noastră la modelul şi valorile occidentale. A devenit limpede că actuala formulă de guvernare distruge în fiecare zi o muncă de aproape trei decenii care a însemnat (re)întoarcerea României la Occident. Ei trebuie opriţi cât mai urgent şi cu orice preţ, înainte ca România să piardă totul. Singura soluţie este o dreaptă unită - acum.

 • Incredibila
divizare a dreptei politice de la noi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Incredibila divizare a dreptei politice de la noi

  Actuala dominare a scenei politice de către un partid având la vârf agramaţi, penali, oameni lipsiţi de profesionalism, are drept cauză şi absenţa unei alternative. Vin iarăşi alegeri în 2019-2020 şi tare mă tem că absenteismul va fi la fel de mare. Românii au ajuns în faza în care decât să voteze răul cel mic, mai bine nu votează.

 • Ştirbu, PNL: Şefului PSD îi este dificil să înţeleagă ce înseamnă libertatea şi mecanismele democraţiei. Nu îşi poate ţine în frâu instinctele dictatoriale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ştirbu, PNL: Şefului PSD îi este dificil să înţeleagă ce înseamnă libertatea şi mecanismele democraţiei. Nu îşi poate ţine în frâu instinctele dictatoriale

  Preşedintele Comisiei de cultură din Parlament, deputatul PNL Gigel Ştirbu, a declarat într-un comunicat de presă că este necesar, „mai mult ca niciodată” ca „partidele de dreapta să vorbească pe aceeaşi voce”, făcând apel la susţinerea moţiunii de cenzură a PNL. Acesta a spus că Liviu Dragnea „nu îşi poate ţine în frâu instinctele dictatoriale”, încercând „acapararea tuturor instituţiilor pentru folosirea lor în scopul propriului partid”.

 • Cheia înfrângerii PSD: turul zero
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cheia înfrângerii PSD: turul zero

  Ziua Europei celebrează Declaraţia lui Robert Schuman de la 9 mai 1950, care a pus bazele proiectului comun european. Au trecut 68 de ani, dar miezul acestei declaraţii de căpătâi pentru Europa este acelaşi: nimic nu se poate fără unitate.

 • Mişcarea România Împreună la Dreapta
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mişcarea România Împreună la Dreapta

  În răspunsul la articolului scris de Moise Guran, în care se pleda pentru clarificarea şi asumarea doctrinară a noii construcţii politice*, Dacian Cioloş, preşedintele fondator al Mişcării România Împreună, explică „de ce trebuie să depăşim etichetele doctrinare, într-un moment în care vom avea mai multă nevoie de unitate ca niciodată“**.