Stiri despre dreapta

  214 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Revanşa dreptei? Libertatea, sau comunismul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Revanşa dreptei? Libertatea, sau comunismul

  E vestul, cu SUA în frunte, captivul unei stângi tot mai anticapitaliste şi antidemocratice? Nu e condamnat să fie veşnic. Revanşa libertăţii americane asupra comunismului a început în Texas. A Europei, în Spania.

 • Ce îi datorăm lui Horia Patapievici?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce îi datorăm lui Horia Patapievici?

  Horia Patapievici a fost printre primii intelectuali români care a oferit generaţiei mele doar apologia capitalismului (altfel spus, a libertăţii pieţei), dar şi a ordinii constituţionale.

 • Sorin Grindeanu dă vina pe negocierile dreptei pentru morţii de COVID: De zece zile se ceartă pe ciolan. Orban şi Cîţu se joacă de-a demisia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sorin Grindeanu dă vina pe negocierile dreptei pentru morţii de COVID: De zece zile se ceartă pe ciolan. Orban şi Cîţu se joacă de-a demisia

  Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a lansat miercuri un atac la adresa dreptei, sugerând că morţii din ultimele zile din cauza pandemiei s-au datorat negocierilor dintre PNL-USR-PLUS-UDMR.  „De zece zile se ceartă pe ciolan. Nu vorbesc despre soluţii”, a precizat Grindeanu, care a subliniat că „singura soluţie este desemnarea unui premier de la PSD”, în persoana lui Alexandru Rafila.

 • Bătaia peştelui pe taraba mioritică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bătaia peştelui pe taraba mioritică

  Anul acesta avem bătaia peştelui electoral. Producţia de partide politice noi, pe ţară, pe capitală, pe regiuni este mai mare decât producţia agricolă la hectar din vremea cincinalelor. Ies la iveală cu candidaţi pe liste, pe lângă mai vechile şi cunoscutele formaţiuni politice, unele înfiinţate anul trecut, în 2019, dar şi altele noi nouţe, scoase din pălărie în 2020. Ofertă bogată cu toate culorile, ideologiile posibile şi imposibile!

 • Nicuşor Dan: Candidaturile comune la sectoare ar garanta o victorie pe linie a dreptei în Capitală. Firea e un candidat extrem de vulnerabil
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nicuşor Dan: Candidaturile comune la sectoare ar garanta o victorie pe linie a dreptei în Capitală. Firea e un candidat extrem de vulnerabil

  Candidatul dreptei la Primăria Capitalei Nicuşor Dan consideră că pentru alegerile locale, candidaturile comune ale formaţiunilor de dreapta la sectoare ar garanta o victorie pe linie a dreptei în Bucureşti, mai ales că ”la sfârşitul unui mandat eşuat, primarul Gabriela Firea e un candidat extrem de vulnerabil”.

 • Catastrofe la bază, superbii la vârf
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Catastrofe la bază, superbii la vârf

  În faţa catastrofelor, masele îşi doresc lideri tari. Cu cât bilanţul lor e mai jalnic, cu atât liderii sunt mai fericiţi să se afişeze în postúri superbe: tari, puternici, regali. E ridicol? Da, dar cui să-i mai pese?

 • Experţii nimicului şi apostolii revoluţiei permanente
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Experţii nimicului şi apostolii revoluţiei permanente

  Internetul e, uneori, vitrina (să nu spun latrina) grafomanului care scrie mai mult decât a citit vreodată. Găseşti tot soiul de părerologi fixişti, experţi ai nimicului sau contabili cu nume de ghelmea care-şi dau cu părerea despre rasismul Americii şi retardarea creştinopaţilor, despre progresul modernităţii şi bezna Evului Mediu, despre universul lui Hawking şi ipoteza lui Dumnezeu, despre democratul Obama şi nazistul de Trump.

 • Renaşterea dreptei. Reconectarea la elite
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Renaşterea dreptei. Reconectarea la elite

  Ultimii ani au dus la schimbări dramatice în echilibrul şi conducerea societăţii prin stricarea echilibrului între elita naturală, elita profesională şi cea politică, respectiv lidershipul în democraţiile liberale. Stânga egalitaristă, progresismul prost înţeles (-şi nu progresul!!!), ca şi populismul de stânga şi de dreapta au dus la dispariţia din discursul public şi din cel politic a referinţei la elite.

 • Progresul
roboţilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Progresul roboţilor

  Vom rămîne singuri, cu mobilul în mînă, ca un lot de copii închişi alături de jucăriile preferate într-o creşă fără ieşire. Refuzul de maturizare ne va fi tovarăş comod. Vom fi alintaţi cu basme trucate despre eroismul civic al năbădăilor încurajate de conducerea instituţiei. Cea mai aleasă şi mai furioasă colegă de internat, o fată bolnăvioară, pe numele ei Greta, ne va verifica şi ne va certa ori de cîte ori lăsăm murdărie în sala de mese.

 • Ce-i datorez lui Horia Patapievici?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce-i datorez lui Horia Patapievici?

  Horia Patapievici a fost printre primii intelectuali români care a oferit generaţiei mele nu doar apologia capitalismului (libertatatea pieţei), ci şi a ordinii constituţionale. La Cluj, Bucureşti sau Timişoara, fizicianul transformat în filozof politic a criticat sistemul economiei clientelare din ţara aservită lui Ion Iliescu.

 • Spre viitor sau spre trecut? Votul şi importanţa
participării
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Spre viitor sau spre trecut? Votul şi importanţa participării

  Duminica viitoare va fi un nou moment electoral care poate fi definitoriu pentru direcţia în care mergem ca ţară, nu doar prin numele celui care va fi Preşedintele României, ci mai ales prin modul în care acţionăm ca societate în acest context. Ce am învăţat cu toţii din aceşti ani? Cred că e înţelept să analizăm ce lucruri au evoluat în bine, care au rămas constante şi care au evoluat în rău. Rezum, pe scurt, 3 evoluţii care merită menţionate:

 • Obsesia semidocţilor: este USR de stânga sau de dreapta?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Obsesia semidocţilor: este USR de stânga sau de dreapta?

  Deja de trei ani, o sumedenie de autointitulaţi analişti politici vehiculează răspunsuri categorice la întrebarea dacă USR este de stânga ori de dreapta. Asumarea de către actuala conducere USR a viziunii de centru-dreapta nu-i convinge şi pretind că de fapt este un partid de stânga, ba chiar neomarxist.

 • Ponta: Ceilalţi de dreapta au avut nişte condiţii care, din păcate, se bat cap în cap şi poate că domnul Orban va reuşi să-i pună cumva într-o direcţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ponta: Ceilalţi de dreapta au avut nişte condiţii care, din păcate, se bat cap în cap şi poate că domnul Orban va reuşi să-i pună cumva într-o direcţie

  Liderul PRO România, Victor Ponta, afirmă că nu are de pus condiţii viitorului guvern, dar că va discuta cu preşedintele PNL, Ludovic Orban, pentru că "oamenii politici sunt obligaţi să discute". "Ceilalţi de dreapta au avut nişte condiţii care, din păcate, se bat cap în cap şi poate că domnul Orban va reuşi să-i pună cumva într-o direcţie", susţine Ponta.

 • Ludovic Orban: Salut victoria Noii Democraţii în Grecia. Oamenii au înţeles că stânga nu are de unde să dea, dacă nu există dreapta care să genereze bunăstare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ludovic Orban: Salut victoria Noii Democraţii în Grecia. Oamenii au înţeles că stânga nu are de unde să dea, dacă nu există dreapta care să genereze bunăstare

  Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a salutat, duminică seară, victoria Noii Democraţii în alegerile anticipate care au avut loc în Grecia, apreciind că alegătorii au sancţionat ” discursul populist şi promisiunile nesustenabile” ale socialiştilor. ”Oamenii au înţeles că stânga nu are de unde să dea, dacă nu există dreapta care să genereze bunăstare”, susţine Orban.

 • 14 caracteristici ale fascismului. O listă de Umberto Eco
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  14 caracteristici ale fascismului. O listă de Umberto Eco

  Umberto Eco, romancier şi semiotician, a precizat, într-un eseu din 1995, că „Nazismul a fost unul singur“, precum şi că „jocul fascist se poate desfăşura în diverse moduri, ceea ce nu schimbă numele jocului“. De asemenea, Eco a prezentat 14 trăsături ale „Fascismului Etern“, printre ele, respingerea modernismului şi apelul la frustrarea socială.

 • Stângăciile stângii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Stângăciile stângii

  A fi ambidextru înseamnă a avea aceeaşi îndemânare la ambele mâini, a le putea folosi cu aceeaşi uşurinţă, iscusinţă ― stângacii sunt, de regulă, ambidextri. …Şi stângiştii sunt „ambidextri”, numai că destoinicia, agerimea lor „ambidextrică” intră sfioasă în ambianţe sinonimice cu ipocrizia, demagogia, nerozia etc.

 • Cine va guverna Suedia?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine va guverna Suedia?

  Cu două zile înainte de scrutin, Jimmie Åkesson, liderul Democraţilor suedezi, a primit o scrisoare cu antetul Daesh, în care era ameninţat că va fi decapitat dacă nu se retrage din alegeri. Nu s-a retras, iar partidul său a obţinut 17,6%, rămânând a treia forţă politică a ţării.

 • România mai ARE o şansă: #dreaptaunita
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România mai ARE o şansă: #dreaptaunita

  Totul se joacă în zilele şi lunile ce urmează: libertatea, democraţia, apartenenţa noastră la modelul şi valorile occidentale. A devenit limpede că actuala formulă de guvernare distruge în fiecare zi o muncă de aproape trei decenii care a însemnat (re)întoarcerea României la Occident. Ei trebuie opriţi cât mai urgent şi cu orice preţ, înainte ca România să piardă totul. Singura soluţie este o dreaptă unită - acum.

Modifică Setările