Stiri despre dinozauri

  129 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • „Apariţia dinozaurilor“ se distribuie miercuri cu „Adevărul“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Apariţia dinozaurilor“ se distribuie miercuri cu „Adevărul“

  Ultimul DVD din colecţia „Epoca de gheaţă“, celebra trilogie animată, apare împreună cu ziarul „Adevărul“, la preţul de 11,99 lei. În episodul final al aventurii, intitulat „Apariţia dinozaurilor“, îndrăgitele personaje Sid, Manfred şi Diego pătrund pe tărâmul interzis al dinozaurilor.

 • Cum arăta Ardealul pe vremea Balaurului Bondoc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum arăta Ardealul pe vremea Balaurului Bondoc

  Acum 68 de milioane de ani, Transilvania avea clima subtropicală, podişul era acoperit cu apă şi Carpaţii erau în formare. Balaurul Bondoc, pterozaurul gigant şi vertebra de sauropod descoperite la Sebeş dovedesc că pe aceste tărâmuri au trăit şi dinozauri giganţi.

 • Neamţ: Urmă de om veche de o sută de milioane de ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Neamţ: Urmă de om veche de o sută de milioane de ani

  „Talpa“ descoperită pe muntele Ceahlău datează din era dinozaurilor şi, teoretic, n-ar trebui să existe. Unii cercetători sunt însă de părere că urma demonstrează existenţa unei civilizaţii avansate cu mult înaintea istoriei cunoscute.

 • Vânătorii de fosile scormonesc Sălajul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vânătorii de fosile scormonesc Sălajul

  La Treznea cinci cercetori caută fosile continentale şi marine vechi de 25 de milioane. Crocodili, peşti răpitori, broaşte ţestoase, mamifere marsupiale, dar şi vaci de mare sau sirenide. Aşa arăta fauna Sălajului de acum circa 35 de milioane de ani.

 • TIMP LIBER: Ţara Haţegului, un muzeu eterogen în aer liber
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  TIMP LIBER: Ţara Haţegului, un muzeu eterogen în aer liber

  Cine ar putea fi atras de petrecerea unui week-end în Ţara Haţegului? Oricine! Şi nu e nimic hazardat în afirmaţie. Zona Haţegului este o vitrină de atracţii aproape la fel de mare cât oferta unei ţări mici. Vizitatorii pot opta între Geoparcul Dinozaurilor şi "autostrada" apelor Râului Mare

 • Experţii confirmă că dinozaurii au dispărut din cauza unui asteroid
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Experţii confirmă că dinozaurii au dispărut din cauza unui asteroid

  Dinozaurii au dispărut de pe Terra din cauza unui asteroid uriaş, care a lovit Pământul acum 65 de milioane de ani. Oamenii de ştiinţă susţin că asteroidul a lovit cu o forţă egală cu explozia a un miliard de bombe atomice. Cercetătorii speră că această dispută, despre cauza dispariţiei dinozaurilor, va lua sfârşit odată pentru totdeauna, scrie AFP. 

Modifică Setările