Stiri despre conservatori

  149 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Conservatorismul românesc are nevoie de un proiect politic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Conservatorismul românesc are nevoie de un proiect politic

  Prioritatea trebuie să fie consolidarea mişcării conservatoare ca fenomen politic şi curent de gândire, dincolo de un partid “conservator” sau altul. Testul din perspectiva opiniei publice va fi măsura în care conservatorii români vor reuşi să prezinte soluţii concrete la problemele ţării, împreună cu o viziune politică pragmatică şi credibilă pentru viitor.

 • Despre hărţuirea continuă a bunului simţ
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre hărţuirea continuă a bunului simţ

  Cum arată asaltul progresist asupra libertăţii de exprimare? Acum câţiva ani, compania aeriană British Airways i-a interzis unei însoţitoare de zbor să mai poarte la piept cruciuliţa, asta pentru a nu ofensa sensibilitatea unor pasageri musulmani, atei sau agnostici. Simbolul creştin ofensează, dar curcubeul LGBT e pretutindeni. Creştinismul trebuie privatizat, dar sexomarxismul e popularizat la competiţiile UEFA, Eurovision etc.

 • Conservatorii şi ura
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Conservatorii şi ura

  Sunt două lucruri pe care nu le înţeleg la cei care luptă – de pe poziţii conservatoare – împotriva diversităţii. În primul rând, se înfruntă cu un inamic care nu există. Sau care – ca să fim corecţi – există la un nivel minor şi exotic. Sigur că noile generaţii vor testa mereu direcţii ciudate şi radicale: droguri, rebeliune, violenţă, sex, eliberare – astea sunt temele tinerilor, acum ca şi pe vremea lui Boccaccio, de Sade sau Sartre.

 • Se ascute lupta pentru succesiune în Germania. Conservatorii germani, profund divizaţi când vine vorba de candidatul pentru funcţia de cancelar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Se ascute lupta pentru succesiune în Germania. Conservatorii germani, profund divizaţi când vine vorba de candidatul pentru funcţia de cancelar

  Cine o va succede pe Angela Merkel drept candidat pentru funcţia de cancelar din partea alianţei conservatoare CDU-CSU? În ianuarie, Armin Laschet a fost ales în funcţia de lider al CDU, partidul lui Merkel şi formaţiunea din care provine de obicei candidatul pentru poziţia de cancelar, având prima şansă pentru nominalizare. Acum, însă, lucrurile s-au schimbat.

 • Bătălia conservatorilor pentru marile oraşe
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bătălia conservatorilor pentru marile oraşe

  Dacă vrei să-ţi trimiţi copilul la o şcoală mai răsărită, vei alege un liceu de top într-o reşedinţă de judeţ. Dacă ai căuta astăzi un medic bun, îl vei găsi într-unul din centrele universitare ale României, cum ar fi Târgu-Mureş. Dacă doreşti să îţi deschizi o afacere, vei alege o piaţă cu vad şi buni platnici. Deloc întâmplător, cele mai multe apartamente, autovehicule sau produse casnice se vând în aglomeraţii urbane.

 • EUobserver: „Asaltul Poloniei asupra drepturilor femeilor este doar începutul”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  EUobserver: „Asaltul Poloniei asupra drepturilor femeilor este doar începutul”

  „Asaltul Poloniei asupra drepturilor femeilor este doar începutul”, scrie  portalul european EUobserver care plasează chestiunea legii anti-avort într-un context mai larg. „Dacă ţara ar fi fost cu adevărat o democraţie, curajoasele femei poloneze nu ar fi fost forţate să iasă în stradă în cursul pandemiei pentru a-şi revendica drepturile, şi nici protestelor nu li s-ar fi răspuns prin violenţă”.

 • Bild, Merkel şi războaiele culturale din jurul reunificării între Est şi Vest: povestea celui mai popular tabloid din Germania
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bild, Merkel şi războaiele culturale din jurul reunificării între Est şi Vest: povestea celui mai popular tabloid din Germania

  Fondat de Axel Springer şi publicat prima oară în 1952, Bild, cel mai mare tabloid din Germania, este tipărit în 20 de ediţii regionale şi vinde peste 1.3 de milioane de copii. Publicaţia pătrunde în toate colţurile societăţii germane, dar atinge profund şi scena politică profund, astfel încât de-a lungul anilor cancelarii germani s-au bazat pe el pentru a lua pulsul naţiunii.

 • Noua religie atee din Apus
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noua religie atee din Apus

  Iraţionalul atacă lumea prin tradiţie raţională a vestului. E o orbire iscată de vedeniile unei noi religii atee, propovăduite de fruntaşii actualei revoluţii culturale neomarxiste.

 • Catastrofe la bază, superbii la vârf
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Catastrofe la bază, superbii la vârf

  În faţa catastrofelor, masele îşi doresc lideri tari. Cu cât bilanţul lor e mai jalnic, cu atât liderii sunt mai fericiţi să se afişeze în postúri superbe: tari, puternici, regali. E ridicol? Da, dar cui să-i mai pese?

 • Alegerile
din Polonia şi clivajul progresişti-conservatori
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alegerile din Polonia şi clivajul progresişti-conservatori

  Vestea foarte bună a zilei de astăzi! Alegerile prezidenţiale din Polonia au fost câştigate, la limită, de preşedintele în funcţie Andrzej Duda, creştin-conservator şi euroatlantist. Progresiştii au fost din nou înfrânţi într-o campanie care s-a axat pe valori sociale: creştinism versus agendă LGBT.

 • Cum a devenit purtarea măştii un simbol al unui război ideologic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum a devenit purtarea măştii un simbol al unui război ideologic

  În Statele Unite, purtarea măştilor a devenit un marker ideologic în războiul cultural care a făcut furori de la apariţia lui Donald Trump. Mulţi liberali şi conservatori din Statele Unite se plasează în tabere diferite în această chestiune, la fel ca şi în cazul luptei împotriva schimbărilor climatice.

 • Vandalizarea Americii. Homo homini lupus
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vandalizarea Americii. Homo homini lupus

  Cum să înţelegem povestea rebelilor fără cauză, mobilizaţi vehement împotriva ordinii burgheze din Statele Unite? Putem privi dezordinea stradală drept semn al declinului occidental? Avea oare dreptate Arnold Toynbee să spună că „marile civilizaţii nu mor ucise din afară, ci aleg mai curând să se sinucidă”?

 • Cauzele înfrângerii usturătoare a laburiştilor în alegerile din Marea Britanie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cauzele înfrângerii usturătoare a laburiştilor în alegerile din Marea Britanie

  Conducerea principalului partid de opoziţie din Marea Britanie şi-a cerut scuze pentru performanţele sale „catastrofale” din alegerile de joi, refuzând însă să accepte că politicile de stânga ar fi de vină pentru înfrângere. În urma celui mai slab rezultat al alegerilor din 1935 încoace, partidul premierului din umbră John McDonnell a spus că agenda laburiştilor este „cea corectă”.

 • Cartea pierzătoare a noilor conservatori
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cartea pierzătoare a noilor conservatori

  Efervescenţa cu care apar şi, inevitabil, dispar partide politice este, fără îndoială, un semn de sănătate a democraţiei româneşti. Faptul că există oameni care pun bazele unor noi mişcări politice şi alţi oameni care îi urmează, punându-şi speranţele în aceste noi construcţii, denotă că partea activă a societăţii, din punct de vedere politic, nu este blazată sau indiferentă.

 • Boris J. şi marşul său triumfal de neoprit
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Boris J. şi marşul său triumfal de neoprit

  Boris Johnson recunoaşte ambiţia sa de a-i succeda în funcţie Theresei May. El a promis un Brexit ferm la data de 31 octombrie – promisiune ce dă bine la conservatori.

Modifică Setările