colesterol rau - ultimele știri
Nutriționistul arădean Luminița Catană vorbește pentru „Adevărul” despre colesterol. Este unul dintre cele mai auzite cuvinte când vine vorba despre afecțiunile cardiovasculare în mod special.
Valorile mari ale colesterolului „rău“ (LDL) cresc riscul de boli cardiovasculare și atac de cord. Câteva schimbări în stilul de viață pot avea efecte semnificative.
Peste 40 la sută dintre români au un nivel ridicat al colesterolului, iar specialiștii atrag atenția că există un „colesterol bun” cu rol protectiv asupra sănătății cardiovasculare, dar și unul rău care poate cauza boli grave
Câteva alimente consumate regulat pot reduce nivelul de colesterol „rău‟/ LDL, îmbunătăţind fluxul sanguin şi calitatea grăsimilor. Printre ele se numără şi fructele pe care le putem mânca în orice perioadă a anului.
Nivelurile crescute de colesterol şi trigliceride duc invariabil la apariţia aterosclerozei, a bolilor de inimă şi a diabetului. Printr-o alimentaţie sănătoasă şi exerciţii fizice practicate în fiecare zi aceste valori pot fi readuse la normal....
Pentru persoanele care suferă de diabet de tip 2 este importantă monitorizarea sănătăţii inimii. Ţinerea diabetului sub control ajută inima să rămână în formă....
În timp ce anumite alimente precum cele grase favorizează creşterea valorii colesterolului rău, altele te protejează şi susţin menţinerea în parametri optimi a colesterolului bun....
Fasolea, indiferent de culoare, este o legumă foarte sănătosă şi bogată în substanţe nutritive. Însă fasolea roşie este recomandată spre consum datorită conţinutului ridicat de fibre şi antioxidanţi. Iată de ce este bine să mănânci fasole roşie măcar...
Problema colesterolului rău mărit este una dintre cele mai des întâlnite în ultima perioadă atât în rândul adulţilor, cât şi al celor mici. Cauza principală este alimentaţia dezechilibrată....
Preferat de oamenii din întreaga lume, popcornul este foarte sănătos – conţine fibre, antioxidanţi, complexul de vitamine B, magneziu şi mangan. Însă te poţi bucura de beneficiile pe care le are asupra sănătăţii atâta timp cât nu optezi pentru popcor...
Deşi avem tendinţa să evităm grăsimile în alimentaţie, nu orice grăsime este nocivă. În realitate, unele tipuri sunt benefice pentru sănătate....
Nivelul ridicat de colesterol rău (LDL) poate provoca grave probleme de sănătate, iar printre cele mai frecvente afecţiuni se numără bolile cardiovasculare. Aşadar, pentru menţinerea sub control a colesterolului este esenţială detoxificarea organismu...
Prima masă a zilei este foarte importantă pentru organismul tău, motiv pentru care, dacă te confrunţi cu problema colesterolului mărit, este important să alegi acest aliment extrem de sănătos şi benefic....
Deşi către ultimele decenii ale secolului XX s-a menţinut ideea că nivelul colesterolului creşte dacă mâncăm mai mult de 2 ouă pe săptămână, în ultimii ani experţii în boli cardiovasculare au început să respingă tot mai des acest mit. Îţi prezentăm p...
Pentru a a menţine în formă cele mai fine şi delicate vase de sânge este important să le furnizăm substanţele hrănitoare de care au nevoie. Trei plante banale pot face minuni în sistemul circulator.Flavonoidele sunt substanţe naturale care protejează...
Numărul persoanelor tinere care suferă de boli cardiovasculare ce pot culmina cu un infarct fatal a crescut îngrijorător în ultimii ani. Unul dintre cei mai importanţi factori de risc este nivelul crescut al colesterolului, care nu afectează doar per...
Colesterolul este o substanţă din grupul lipidelor şi este necesar pentru buna funcţionare a celulelor, pentru fabricarea hormonilor sexuali şi a sărurilor biliare, acestea din urmă foarte importante pentru digestie....
Colesterolul este unul dintre cei mai mari duşmani ai sănătăţii. Este cunoscut faptul că este responsabil de blocarea vaselor de sânge, ceea ce poate cauza probleme grave. Colesterolul poate fi redus şi ţinut sub control doar respectând câteva reguli...
Aveţi un nivel al colesterolului puţin crescut, dar parcă nu aţi vrea să apelaţi la medicamente clasice? Încercaţi o serie de terapii blânde: alimentaţie bogată în omega 3, ceaiuri de păpădie, anghinare sau trandafir, ulei esenţial de rozmarin....
O dietă sănătoasă, însoţită de exerciţii fizice regulate, şi anumite medicamente (staninele) sunt cele care te ajută să ţii colesterolul sub control. Dar există şi alte modalităţi prin care poţi obţine asta. Iată care sunt acestea!...
Colesterolul „bun“ are o latură întunecată care poate creşte riscul unui atac de cord, susţin medicii americani. HDL (lipoproteine cu densitate mare sau colesterolul bun) ajută, în mod normal, la menţinerea curăţeniei arterelor şi este bun pentru săn...
Colesterolul este văzut de mult ca un inamic al sănătăţii inimii, iar noile studii ne învaţă şi mai multe despre această „bestie“ care ne pune sănătatea în pericol. În primul rând, există un colesterol bun şi altul rău. Cel bun trebuie ţinut la un ni...
În lupta cu colesterolul „rău", care creşte riscul de apariţie a bolilor cardiovasculare, poţi să te bazezi pe remedii din farmacia naturii, cu mai puţine efecte secundare decât medicamentele clasice....
Multe dintre problemele digestive precum crampele şi constipaţia ar putea fi prevenite dacă am include salatele mai des în meniul nostru. Iată câteva motive ca să te convingi de acest lucru!
Creează un scut protector în jurul principalelor organe, prevenind astfel apariţia bolilor cardiovasculare, cancerului, reumatismului şi hipertensiunii....