Stiri despre colesterol rau

  22 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Alimente care scad colesterolul rău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alimente care scad colesterolul rău

  În timp ce anumite alimente precum cele grase favorizează creşterea valorii colesterolului rău, altele te protejează şi susţin menţinerea în parametri optimi a colesterolului bun.

 • Numeroasele beneficii ale fasolei roşii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Numeroasele beneficii ale fasolei roşii

  Fasolea, indiferent de culoare, este o legumă foarte sănătosă şi bogată în substanţe nutritive. Însă fasolea roşie este recomandată spre consum datorită conţinutului ridicat de fibre şi antioxidanţi. Iată de ce este bine să mănânci fasole roşie măcar o dată sau de două ori pe săptămână:

 • Alimente care scad colesterolul rău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alimente care scad colesterolul rău

  Problema colesterolului rău mărit este una dintre cele mai des întâlnite în ultima perioadă atât în rândul adulţilor, cât şi al celor mici. Cauza principală este alimentaţia dezechilibrată.

 • Popcornul, o gustare sănătoasă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Popcornul, o gustare sănătoasă

  Preferat de oamenii din întreaga lume, popcornul este foarte sănătos – conţine fibre, antioxidanţi, complexul de vitamine B, magneziu şi mangan. Însă te poţi bucura de beneficiile pe care le are asupra sănătăţii atâta timp cât nu optezi pentru popcornul cu diferite arome, ci pentru cel simplu şi fără sare, dacă se poate.

 • Remedii care ţin sub control colesterolul rău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Remedii care ţin sub control colesterolul rău

  Nivelul ridicat de colesterol rău (LDL) poate provoca grave probleme de sănătate, iar printre cele mai frecvente afecţiuni se numără bolile cardiovasculare. Aşadar, pentru menţinerea sub control a colesterolului este esenţială detoxificarea organismului.

 • Cresc sau nu ouăle colesterolul? Cât de adevărat este acest mit
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cresc sau nu ouăle colesterolul? Cât de adevărat este acest mit

  Deşi către ultimele decenii ale secolului XX s-a menţinut ideea că nivelul colesterolului creşte dacă mâncăm mai mult de 2 ouă pe săptămână, în ultimii ani experţii în boli cardiovasculare au început să respingă tot mai des acest mit. Îţi prezentăm pe larg mai multe informaţii, astfel încât să nu îţi mai fie teamă să consumi ouă, crezând că îţi va creşte astfel riscul de boli de inimă.

 • Cele mai nocive mituri despre colesterol, la Adevărul Live
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai nocive mituri despre colesterol, la Adevărul Live

  Numărul persoanelor tinere care suferă de boli cardiovasculare ce pot culmina cu un infarct fatal a crescut îngrijorător în ultimii ani. Unul dintre cei mai importanţi factori de risc este nivelul crescut al colesterolului, care nu afectează doar persoanele vârstnice, avertizează specialiştii. Medicul Cosmina Cioroboiu vine la Adevărul Live să ne spună care sunt semnele colesterolului mărit şi cum îl putem ţine sub control.

 • Remedii naturale pentru scăderea colesterolului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Remedii naturale pentru scăderea colesterolului

  Aveţi un nivel al colesterolului puţin crescut, dar parcă nu aţi vrea să apelaţi la medicamente clasice? Încercaţi o serie de terapii blânde: alimentaţie bogată în omega 3, ceaiuri de păpădie, anghinare sau trandafir, ulei esenţial de rozmarin.

 • „Arme“ eficiente contra colesterolului „rău“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Arme“ eficiente contra colesterolului „rău“

  O dietă sănătoasă, însoţită de exerciţii fizice regulate, şi anumite medicamente (staninele) sunt cele care te ajută să ţii colesterolul sub control. Dar există şi alte modalităţi prin care poţi obţine asta. Iată care sunt acestea!

 • Când colesterolul „bun“ se transformă într-un duşman pentru sănătate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Când colesterolul „bun“ se transformă într-un duşman pentru sănătate

  Colesterolul „bun“ are o latură întunecată care poate creşte riscul unui atac de cord, susţin medicii americani. HDL (lipoproteine cu densitate mare sau colesterolul bun) ajută, în mod normal, la menţinerea curăţeniei arterelor şi este bun pentru sănătatea inimii.

 • 5 moduri prin care poţi să scazi nivelul colesterolului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  5 moduri prin care poţi să scazi nivelul colesterolului

  Colesterolul este văzut de mult ca un inamic al sănătăţii inimii, iar noile studii ne învaţă şi mai multe despre această „bestie“ care ne pune sănătatea în pericol. În primul rând, există un colesterol bun şi altul rău. Cel bun trebuie ţinut la un nivel puţin crescut, iar cel rău trebuie scăzut. Există câteva sfaturi care te ajută să faci asta.

 • Învinge colesterolul cu leacuri din cămară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Învinge colesterolul cu leacuri din cămară

  În lupta cu colesterolul „rău", care creşte riscul de apariţie a bolilor cardiovasculare, poţi să te bazezi pe remedii din farmacia naturii, cu mai puţine efecte secundare decât medicamentele clasice.

 • Secretul unei digestii uşoare: salatele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Secretul unei digestii uşoare: salatele

  Multe dintre problemele digestive precum crampele şi constipaţia ar putea fi prevenite dacă am include salatele mai des în meniul nostru. Iată câteva motive ca să te convingi de acest lucru!

 • Atenţie, prea puţin colesterol „rău“ creşte riscul de cancer!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Atenţie, prea puţin colesterol „rău“ creşte riscul de cancer!

  Deşi medicii recomandă un nivel al colesterolului „rău" (LDL) cât mai mic, persoanele care au valori reduse fără a lua măsuri pot suferi de cancer mai târziu în viaţă, atrag atenţia oamenii de ştiinţă de la Centrul Medical Tufts din Boston, SUA.

Modifică Setările