Stiri despre christian badea

  110 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Christian Badea şi Denis Shapovalov, câştigător al concursului Ceaikovski, în final de stagiune. Shapovalov:
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Christian Badea şi Denis Shapovalov, câştigător al concursului Ceaikovski, în final de stagiune. Shapovalov: "Prin viaţa mea curge muzica lui Ceaikovski"

  Joi şi vineri, Orchestra simfonică a Filarmonicii va fi condusă, în finalul stagiunii 2020-2021 de la Ateneul Român, de Christian Badea, prim-dirijor principal al FGE. Solist va fi celebrul violoncelist Denis Shapovalov, care a câştigat în 1998 cel de-al XI-lea Concurs Internaţional Ceaikovski, fiind distins cu premiul I şi Medalia de Aur.

 • Ateneul Român redeschide porţile publicului cu două concerte dirijate de Christian Badea. Publicul poate ocupa jumătate din sală la fiecare concert
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ateneul Român redeschide porţile publicului cu două concerte dirijate de Christian Badea. Publicul poate ocupa jumătate din sală la fiecare concert

  Capacitatea sălii Ateneului Român poate fi ocupată în proporţie de 50% la următoarele evenimente muzicale. Dirijorul principal al instituţiei, Christian Badea, va conduce două concerte simfonice, în următoarele două săptămâni, cu program Mozart şi Schubert, avându-i ca solişti pe reputatul pianist spaniol Josu de Solaun şi, respectiv, pe tânărul pianist român Cristian Sandrin. Programul concertului de săptămâna viitoare este integral Mozart.

 • Dirijorul Christian Badea revine, în Vinerea Mare, cu un program integral Mozart. „Această muzică este cel mai bun medicament pentru suflet”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dirijorul Christian Badea revine, în Vinerea Mare, cu un program integral Mozart. „Această muzică este cel mai bun medicament pentru suflet”

  Filarmonica „George Enescu” programează pentru vineri, de la ora 19.00, transmiterea, în regim de live, a unui concert fără public, cu un program integral Mozart, condus de Christian Badea, prim-dirijor principal al FGE, care revine după un an pe scena Ateneului Român. Programul din Vinerea Mare este alcătuit din Uvertura operei Nunta lui Figaro, Simfonia nr. 38, în re major, KV 504, Praga şi Simfonia nr. 40, în sol minor, KV 550 de W. A. Mozart.

 • Violoncelistul Mischa Maisky şi dirijorul Christian Badea, în stagiunea online a Filarmonicii „George Enescu”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Violoncelistul Mischa Maisky şi dirijorul Christian Badea, în stagiunea online a Filarmonicii „George Enescu”

  Filarmonica „George Enescu” programează pentru joi, 11 februarie, de la ora 19.00, transmiterea unei înregistrări, care include un concert extraordinar de pe 8 noiembrie 2018 ai cărui protagonişti sunt doi mari artişti ai lumii: Mischa Maisky, considerat un Mick Jagger al muzicii clasice şi supranumit „Paganini al violoncelului“, şi Christian Badea, dirijor principal al Filarmonicii

 • Christian Badea,
Alexandra Conunova şi Andrei Ioniţă, în stagiunea online transmisă pe canalele Filarmonicii şi ale Forumului Cultural Austriac
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Christian Badea, Alexandra Conunova şi Andrei Ioniţă, în stagiunea online transmisă pe canalele Filarmonicii şi ale Forumului Cultural Austriac

  Joi, de la ora 19.00, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de  Christian Badea, dirijor principal al Filarmonicii, va avea în program, în cadrul stagiunii online, Uvertura Carnaval de Antonin Dvorak, Concertul în la minor pentru vioară, violoncel şi orchestră de Johannes Brahms şi Poemul extazului de Alexandr Scriabin. Solişti în Concertul de Brahms sunt violonista Alexandra Conunova şi violoncelistul Andrei Ioniţă.

 • Top 2019: Cele mai frumoase momente muzicale ale anului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Top 2019: Cele mai frumoase momente muzicale ale anului

  Obişnuiam să fac o recapitulare a celor mai frumoase momente muzicale ale anului care se încheie. Misiunea a devenit din ce în ce mai dificilă din 2016 încoace, pentru că în România se produc abia 5-6 spectacole sau concerte de calitate într-un an.

 • A început stagiunea simfonică de la Ateneul Român
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A început stagiunea simfonică de la Ateneul Român

  Filarmonica „George Enescu” a deschis stagiunea simfonică 2019-2020 cu un concert ca o adevărată declaraţie de presă prin care afirmă că Festivalul George Enescu nu s-a încheiat, ci continuă la Ateneul Român.

 • Dvořák şi Brahms, în deschiderea stagiunii Filarmonicii George Enescu. Orchestra, condusă de Christian Badea, îl are invitat pe solistul Liviu Prunaru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dvořák şi Brahms, în deschiderea stagiunii Filarmonicii George Enescu. Orchestra, condusă de Christian Badea, îl are invitat pe solistul Liviu Prunaru

  În deschiderea stagiunii simfonice 2019-2020 a Filarmonicii „George Enescu”, care va avea loc, joi şi vineri, 3 şi 4 octombrie , de la ora 19.00, la Ateneul Român, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de maestrul Christian Badea, îl are invitat pe solistul Liviu Prunaru, concertmaistru al Orchestrei Regale Concergebouw.

 • INTERVIU Dirijorul Christian Badea: Festivalul George Enescu rivalizează cu Festivalurile de la Salzburg şi Lucerna, în multe privinţe fiind chiar mai bun
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Dirijorul Christian Badea: Festivalul George Enescu rivalizează cu Festivalurile de la Salzburg şi Lucerna, în multe privinţe fiind chiar mai bun

  În această seară, de la ora 19.30, maestrul Christian Badea va conduce Orchestra Filarmonică din Sankt Petersburg, care va prezenta în programul susţinut la Sala Palatului lucrări de  George Enescu, Dmitri Şostakovici şi Antonín Dvořák. Solist va fi violonistul Vadim Repin. Dirijorul vorbeşte despre faptul că Festivalul "George  Enescu" a reuşit performanţa să adune artişti exemplari ai lumii, alături de cele mai mari orchestre.

 • Christian Badea dirijează „Turandot“ pe scenele teatrelor lirice din Buenos Aires şi Sydney
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Christian Badea dirijează „Turandot“ pe scenele teatrelor lirice din Buenos Aires şi Sydney

  Maestrul Christian Badea, cel mai cunoscut dirijor de operă născut în România, dirijează, până duminică, opera „Turandot” la celebrul Teatro Colón din Buenos Aires. Christian Badea semnează conducerea muzicală a celebrei opere compuse de Puccini şi la Opera Australia, într-o versiune scenică diferită, pe care a prezentat-o în ianuarie-martie şi o va relua la sfârşitul anului 2019.

 • Efectul Wagner la Ateneu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Efectul Wagner la Ateneu

  Când am citit programul concertelor de pe 16 şi 17 Mai, ultimele cu Christian Badea în această stagiune a Filarmonicii, m-am ciupit de mână, aproape nevenindu-mi să cred: Wagner! Şi amintirile concertelor spectacol cu Parsifaldin 2015-2016 m-au inundat imediat.

 • Christian Badea dirijează din nou Wagner la Filarmonica „George Enescu“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Christian Badea dirijează din nou Wagner la Filarmonica „George Enescu“

  Joi şi vineri, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de maestrul Christian Badea, va avea în program Concertul nr. 3, în re minor, pentru pian şi orchestră, op. 30 de Serghei Rahmaninov şi Fragmente pentru orchestră şi pentru cor şi orchestră din operele Lohengrin, Parsifal şi Tannhäuser de Richard Wagner. Solist va fi pianistul Josu de Solaun, iar dirijorul corului va fi Iosif Ion Prunner.

 • Podlovschi, les adieux
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Podlovschi, les adieux

  Când muzica vorbeşte, se ajunge ca Uvertura Leonora 3să răsune la Ateneu exact în momentul în care scandalul demiterii directorului Filarmonicii a atins punctul de fierbere. Pentru că geneza operei Fidelio, trecând prin etapa Leonore, nu face decât să afirme încă o dată greutatea drumului spre libertate. Un paradox este că această operă singulară a lui Beethoven provoacă emoţie indiferent dacă este cântată bine sau nu.

 • Seară franceză cu Christian Badea şi David Grimal la Ateneul Român
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Seară franceză cu Christian Badea şi David Grimal la Ateneul Român

  Un program foarte frumos a onorat Franţa, marele aliat al României din Primul Război Mondial, în contextul stagiunii centenare de la Ateneu. După Bizet de săptămâna trecută, am avut acum o selecţie de savori diferite ale muzicii lui Berlioz, Lalo, Debussy şi Ravel.

 • Concert de Ziua Unirii la Ateneu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Concert de Ziua Unirii la Ateneu

  Dacă lansarea anului centenar cu o gală de operă la Teatrul Naţional a compromis ideea de sărbătoare naţională prin limitarea accesului la o listă aleasă de invitaţi (care nici n-au venit toţi), în schimb, de Ziua Naţională, guvernul n-a mai venit la concertul pe care l-a organizat prin ministerul culturii.

 • Violonistul Valeriy Sokolov şi dirijorul Christian Badea, într-un nou program din seria  „Concertele Centenarului la Ateneu”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Violonistul Valeriy Sokolov şi dirijorul Christian Badea, într-un nou program din seria  „Concertele Centenarului la Ateneu”

  Joi şi vineri, Filarmonica „George Enescu”, în parteneriat cu Institutul Cultural Român, a programat  un nou eveniment, în seria „Concertele Centenarului la Ateneu”. Dirijor este Chistian Badea, iar  solistul invitat este violonistul ucrainean Valeriy Sokolov, care a câştigat Premiul I la Concursul Internaţional „George Enescu” din Bucureşti, la ediţia din anul 2005.

 • Maisky. Badea. Ateneu. Cum a fost?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Maisky. Badea. Ateneu. Cum a fost?

  Nu voi face nici o comparaţie între concertele de săptămâna aceasta, pentru simplul motiv că Joi am avut loc în primul rând, iar a doua zi undeva în sală.

 • Violoncelistul Mischa Maisky, la Bucureşti: „Sunt foarte fericit să cânt Dvořák pe scena
Ateneului”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Violoncelistul Mischa Maisky, la Bucureşti: „Sunt foarte fericit să cânt Dvořák pe scena Ateneului”

  La conferinţa de presă dedicată prezenţei violoncelistului Mischa Maisky la Bucureşti, cu ocazia concertelor din 8 şi 9 noiembrie de la Ateneul Român, au participat, alături de solistul letonian, dirijorul Christian Badea, Andrei Dimitriu, directorul Filarmonicii „George Enescu”, Mirel Taloş, vicepreşedinte al Institutului Cultural Român, Tiberiu Mercurian, directorul de marketing de la Alpha Bank, sponsor al evenimentului.

 • Maisky. Badea. Ateneu. Cum va fi?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Maisky. Badea. Ateneu. Cum va fi?

  Filarmonica a organizat ieri o conferinţă de presă cu ocazia concertului pe care-l va susţine Mischa Maisky la Ateneu, în această săptămână.

 • Stagiunea Centenară de la Ateneu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Stagiunea Centenară de la Ateneu

  Sunt puţine evenimente muzicale de anvergură care să merite un articol de întâmpinare. Festivalul Enescu este unul dintre acestea şi probabil că vom comenta împreună programul ediţiei din 2019 atunci când va fi anunţat.

Modifică Setările