Stiri despre cannes 2015

  45 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • INTERVIU Adrian Titieni, protagonistul filmului lui Mungiu premiat la Cannes: „Nu  există şcoală pentru părinţi“ FOTO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Adrian Titieni, protagonistul filmului lui Mungiu premiat la Cannes: „Nu  există şcoală pentru părinţi“ FOTO

  „La Cannes, oamenii ne opreau pe stradă şi ne felicitau”, povesteşte Adrian Titieni, tatăl din "Bacalaureat", într-un interviu, pentru „Adevărul“. „Bacalaureat“, filmul regizat de Cristian Mungiu, vorbeşte despre relaţia complexă dintre un tată şi o fiică  şi despre erorile la care este supus un părinte, din prea multă dragoste pentru copilul său.

 • Vin cineaştii!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vin cineaştii!

  În toamna (poate prea) bogată în festivaluri de tot felul, câteva sunt foarte aşteptate. Intre ele, şi-a câştigat un public fidel „Les films de Cannes à Bucarest“, iniţiat încă de acum cinci ani şi susţinut cu forţa delicată ce pare a-l carateriza, de regizorul Cristian Mungiu, sprijinit de Delegatul General al Festivalului de pe Croazetă, Thierry Frémaux.

 • INTERVIU „Ramona“, un scurtmetraj de Cannes. „La noi, un film independent înseamnă să plăteşti din buzunarul tău“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU „Ramona“, un scurtmetraj de Cannes. „La noi, un film independent înseamnă să plăteşti din buzunarul tău“

  O după amiază de sfârşit de mai la Cannes, soare şi briză. Echipa filmului „Ramona“ (actorii Rodica Lazăr şi Dorian Boguţă, producătorii Codruţa Creţulescu, Radu Stancu şi Claudiu Mitcu, regizorul/scenaristul Andrei Creţulescu) m-a primit pe terasa apartamentului din Louis Pasteur 16 să povestim despre film, despre prietenie, despre cinema independent, despre pasiuni şi visuri.

 • Interviu la Cannes cu o echipă de Comoară. Toma Cuzin, actor: „E greu să joc într-un film şi cu copilul, şi cu soţia“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Interviu la Cannes cu o echipă de Comoară. Toma Cuzin, actor: „E greu să joc într-un film şi cu copilul, şi cu soţia“

  Într-un interviu cu membrii echipei care a realizat filmul „Comoara“, premiat la Cannes cu „Un Certain Talent“ în cadrul secţiunii Un Certain Regard, aflăm cum a fost pentru Corneliu Cozmei să joace pentru prima dată într-un film sau cum s-a simţit Toma Cuzin să-i aibă colegi de platou pe fiul şi pe soţia sa. Emoţiile de la Cannes, umorul din timpul filmărilor, căutarea comorii sunt poveştile spuse de Adrian Purcărescu şi Tudor Mircea.

 • Corneliu Porumboiu, regizor: „Am făcut un film ca să găsim comoara“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Corneliu Porumboiu, regizor: „Am făcut un film ca să găsim comoara“

  Anul acesta, regizorul Corneliu Porumboiu s-a întors la Cannes cu un nou lungmetraj, „Comoara“, cel care a câştigat premiul „Un Certain Talent“ în cadrul secţiunii Un Certain Regard. Povestea a doi vecini – Adrian Purcărescu (Adrian) şi Toma Cuzin (Costi) –, aflaţi în căutarea unei comori, îngropate de străbunicii lui Adrian, în grădina casei familiei lui, a pornit de la o situaţie reală.

 • Mădălina Ghenea: iubiţi celebri, apariţii sexy şi ipostaze intens comentate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mădălina Ghenea: iubiţi celebri, apariţii sexy şi ipostaze intens comentate

  Top modelul Mădălina Ghenea, în vârstă de 26 de ani, a impresionat prin apariţiile de pe covorul roşu de la Festivalul de Film de la Cannes 2015, unde a fost prezentă pentru a promova cel mai nou film în care joacă, „Youth“. O dată pentru că a ales să poarte o ie româneasca, apoi pentru o rochie strălucitoare creată de un designer român, însă cele mai multe comentarii au fost stârnite de un afiş ce o înfăţişează nud.

 • Imprevizibil, dar adevărat!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Imprevizibil, dar adevărat!

  Cu siguranţă că Fraţii Lumiere ar fi fost cel puţin miraţi de Palmaresul (chiar dacă dominant francez), decis, mai mult ca sigur, de alţi fraţi: Coen! (Oare din spirit de frondă?)

 • VIDEO Câştigători Cannes 2015. Premiile, contestate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Câştigători Cannes 2015. Premiile, contestate

  Cea de-a 68-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes şi-a desemnat, duminică seară, câştigătorii, iar trofeul Palme d'Or i-a revenit regizorului Jacques Audiard, pentru „Dheepan“, în timp ce Marele Premiu al Juriului a fost acordat peliculei „Son of Saul“, cu actorul român Levente Molnár.

 • Cannes 2015. Românii au talent la cinema
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cannes 2015. Românii au talent la cinema

  Aşa cum era previzibil, de dorit şi mult aşteptat s-a întâmplat: Corneliu Porumboiu a luat un premiu, anume inventat, personalizat i-am spune, cu un termen la modă, croit după chipul şi asemănarea sa, de cineast original, la secţiunea „Un certain Regard” - O privire aparte, respectiv „Un certain Talent”.

 • Scurtmetrajul „Ramona“, premiat la Cannes. Regizorul Andrei Creţulescu e pregătit de primul lungmetraj
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scurtmetrajul „Ramona“, premiat la Cannes. Regizorul Andrei Creţulescu e pregătit de primul lungmetraj

  „Ramona“, scurtmetrajul lui Andrei Creţulescu, selecţionat în secţiunea „Semaine de la Critique“ a câştigat premiul Canal + şi va fi distribuit pe micul ecran. Andrei Creţulescu e gata de primul lungmetraj, de care se apucă în toamnă – „Charlton Heston“ – povestea unui văduv, interpretat de Şerban Pavlu, vizitat de amantul neconsolat al soţiei decedate.

 • INTERVIU Radu Muntean, regizor: „Mă
simt 
ca la mall aici, la Cannes“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Radu Muntean, regizor: „Mă simt ca la mall aici, la Cannes“

  La Cannes, Festivalul de Film care a început pe 13 mai şi se termină duminică, 24 mai, Radu Muntean, în vârstă de 44 de ani, a venit cu toată familia. Câinele l-a lăsat acasă. A venit la festival cu maşina, conducând de la Milano până la Cannes. Ne-am întâlnit pentru interviu în hotelul Majestic de pe Croazetă.

 • Cannes 2015: Scurtmetrajul românesc „Ramona” câştigă „Premiul Canal+”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cannes 2015: Scurtmetrajul românesc „Ramona” câştigă „Premiul Canal+”

  Scurtmetrajul „Ramona”, în regia lui Andrei Creţulescu, selectat în competiţia oficială a secţiunii Semaine de la Critique din cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Cannes 2015, a primit, joi seară, premiul Canal+, anunţă Mediafax. Ca parte a acestei distincţii, „Ramona” urmează să fie difuzat de postul de televiziune francez.

 • Cannes 2015. Corespondenţă Eugenia Vodă. Între aplauze şi huiduieli
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cannes 2015. Corespondenţă Eugenia Vodă. Între aplauze şi huiduieli

  Din tot ce-a văzut la Festivalul de la Cannes, care se închide duminică, Eugeniei Vodă i-au plăcut două filme: „Povestea poveştilor“, de Matteo Garrone, şi „Marguerite şi Julien“, de Valérie Donzelli. Cele mai contestate pelicule au fost „Regele meu“, al regizoarei Maïwenn, şi „Marea de copaci“, al lui Gus Van Sant.

 • Festivalul de la Cannes 2015. Scandalul tocurilor înalte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Festivalul de la Cannes 2015. Scandalul tocurilor înalte

  Aproape nicio zi fără un scandal la Festivalul de la Cannes 2015. Dacă în urmă cu două zile actriţa Catherine Deneuve a fost ţinta unor critici, după ce a declarat că „filmul francez nu mai are astăzi staruri adevărate, ca pe vremuri”, un alt incident tulbură ediţia a 68-a a Croazetei.

 • Cannes 2015. Speranţe cinematografice şi scrisori esenţiale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cannes 2015. Speranţe cinematografice şi scrisori esenţiale

  Cu siguranţă că aţi auzit de puştii, aceşti adolescenţi frumoşi (şi cu un dram de nebunie, care face bine artistic), autorii lui Tibi. Ei bine au ajuns pe Croisetă şi sunt fericiţi încât te molipsesc de entuziasm - un ingredient pe cale de dispariţie - de am avut convingerea că, într-o bună zi, după o carieră strălucită, se va face un film şi despre ei.

 • Cannes 2015: Jane Fonda, premiată pentru promovarea drepturilor femeilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cannes 2015: Jane Fonda, premiată pentru promovarea drepturilor femeilor

  Actriţa americană Jane Fonda a fost recompensată pentru eforturile pe care le depune pentru a promova drepturile femeilor din lumea întreagă cu Women In Motion Award, un trofeu aflat la ediţia inaugurală, care i-a fost decernat duminică la Festivalul de Film de la Cannes.

 • Cannes 2015: O duminică istorică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cannes 2015: O duminică istorică

  Pe Croazetă a fost aniversarea celor 120 de ani ai Fraţilor Lumière, a invenţiei lor tămăduitoare. Câtă dreptate avea Claude Lelouch, când povestea la Cluj, cum recomandă titluri care te fac bine, în loc de leacuri de farmacie, şi poate de asta a şi fost în sală, şi la o nestemată cinematografică, aşa cum ar fi definit-o Maestrul D.I.Suchianu, născut şi el odată cu a şaptea artă, în 1995, producţia loco: „Asphalte“.

 • Un etaj mai jos. Direct în Iad
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un etaj mai jos. Direct în Iad

  E un titlul întru totul potrivit Cannes-ului de anul acesta, care ne duce prin scenariul câtorva pelicule, direct în Iad sau cu o oprire în Purgatoriu, mai în toate fiind măcar o moarte, de care uneori te bucuri, căci pare o pdeapsă cerească binemeritată.

 • Cannes 2015. Eugenia Vodă: „Un etaj mai sus! Succesul filmului românesc pe Croazetă“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cannes 2015. Eugenia Vodă: „Un etaj mai sus! Succesul filmului românesc pe Croazetă“

  După primele zile de festival, aş putea scrie despre cele mai bune filme din competiţia de pînă acum, ale italienilor Matteo Garrone şi Nanni Moretti, sau despre cel mai prost film din competiţie, culmea, al unui laureat cu Palme d’or, americanul Gus Van Sant, sau despre ultimul Woody Allen, nostim şi mereu tînăr, sau despre „scandalul Catherine Deneuve”(voi reveni în altă zi!).

Modifică Setările