Cannes 2015. Premiul Palme d'Or a fost câştigat de filmul „Dheepan”, de Jacques Audiard

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premiul Palme d'Or la cea de-a 68-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes a fost câştigat duminică seara de filmul „Dheepan”, în regia francezului Jacques Audiard.

„Dheepan” prezintă povestea a trei exilaţi, un fost combatant al Tigrilor Tamili (Dheepan), o tânără femeie şi o fetiţă de nouă ani, care fug de război din ţara lor. Cu toate că niciunul dintre ei nu vorbeşte franceza, Dheepan reuşeşte să îşi găsească de lucru ca paznic într-un oraş violent din suburbiile Parisului, controlat de dealeri şi de bande organizate.

Marele premiu la această ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes i-a revenit peliculei Son of Saul, în regia lui Laszlo Nemes, în distribuţia căruia a putut fi regăsit şi actorul român Levente Molnar. 

Premiul Juriului i-a fost acordat filmului „The Lobster”, de Yorgos Lanthimos, o poveste despre singurătate, relaţii de cuplu şi dragoste.

În acest an, competiţia oficială a Festivalului de Film de la Cannes i-a avut drept preşedinţi ai juriului pe fraţii Joel şi Ethan Coen şi a inclus 19 lungmetraje.

Lista celor mai importanţi laureaţi la cea de-a 68-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes:

Palme d'Or: „Dheepan”, de Jacques Audiard

Marele Premiu: „Son of Saul”, în regia lui Laszlo Nemes

Premiul Juriului : „The Lobster", de Yorgos Lanthimos

Premiul pentru regie: Hou Hsiao-Hsien pentru „The Assasin”

Premiul pentru interpretare feminină: Rooney Mara („Carol”) şi Emmanuelle Bercot ("Mon Roi")

Premiul pentru interpretare masculină: Vincent Lindon în „La loi du marché”

Premiul pentru scenariu: Michel Franco pentru „Chronic”

Lungmetrajul „Comoara”, de Corneliu Porumboiu, a şi câştigat, sâmbătă seară, premiul Un Certain Talent în cadrul secţiunii Un Certain Regard, de la un juriu prezidat anul acesta de actriţa şi regizoarea Isabella Rossellini.

FilmePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite