„La Glace et le ciel” va închide ediţia 2015 a Festivalului de la Cannes

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Luc Jaquet a înfiinţat în anul 2010 asociaţia non-profit Wild Touch FOTO Sarah Del Ben
Luc Jaquet a înfiinţat în anul 2010 asociaţia non-profit Wild Touch FOTO Sarah Del Ben

Ediţia din 2015 a festivalului de la Cannes, care va avea loc între 13 şi 24 mai, se va încheia cu proiecţia filmului „La Glace et le ciel” de Luc Jacquet, un documentar despre lupta împotriva fenomenului de încălzire globală, informează lefigaro.fr.

Thierry Frémaux, delegatul general al Festivalului de la Cannes, lăsase deja să se înţeleagă în urmă cu câteva zile faptul că filmul de închidere din acest an va fi unul "cetăţenesc". Într-un interviu acordat site-ului Télérama, la începutul săptămânii, Thierry Frémaux a precizat că filmul de închidere prezintă "lucruri importante despre viitorul planetei noastre şi despre ameninţările care îl compromit, în faţa cărora nimeni nu trebuie să rămână indiferent", fără să dezvăluie însă titlul peliculei. Joi, organizatorii festivalului au anunţat că filmul de închidere de la Cannes 2015 este "La Glace et le ciel", de Luc Jacquet. 

În acest film, Luc Jacquet evocă descoperirile ştiinţifice făcute de Claude Lorius, plecat în 1957 într-o expediţie pentru a studia gheţurile din Antarctica şi care, în 1965, a fost primul cercetător care s-a declarat în mod public îngrijorat de încălzirea globală şi de consecinţele sale asupra planetei, anunţă Mediafax. În prezent în vârstă de 82 de ani, Claude Lorius continuă să rămână optimist în privinţa viitorului. "Cred că omenirea se va redresa. Omenirea îşi va regăsi solidaritatea, care îi va împinge pe oamenii care trăiesc pe această planetă către un alt tip de comportament", a spus cercetătorul francez.

Într-un comunicat redactat în comun cu organizatorii evenimentului, cineastul Luc Jacquet s-a declarat încântat de faptul că filmul său a fost ales pentru a închide cea de-a 68-a ediţie a Festivalului de la Cannes.

Cea de-a 68-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes va avea loc în perioada 13 - 24 mai. Juriul competiţiei oficiale va fi prezidat de cineaştii americani Joel şi Ethan Coen. Juriul secţiunii Un Certain Regard va fi prezidat de actriţa şi regizoarea Isabella Rossellini, iar cel al secţiunii Cinéfondation şi pentru scurtmetraje, de regizorul mauritan Abderrahmane Sissako.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite