Festivalul de la Cannes 2015. Scandalul tocurilor înalte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vedetele de la Cannes, obligate să poarte tocuri înalte pe coorul roşu
Vedetele de la Cannes, obligate să poarte tocuri înalte pe coorul roşu

Aproape nicio zi fără un scandal la Festivalul de la Cannes 2015. Dacă în urmă cu două zile actriţa Catherine Deneuve a fost ţinta unor critici, după ce a declarat că „filmul francez nu mai are astăzi staruri adevărate, ca pe vremuri”, un alt incident tulbură ediţia a 68-a a Croazetei.

Dictatura modei la Festivalul de la Cannes 2015

Mai exact, una dintre regulile festivalului de la Cannes este aceea a tocurilor înalte, un „must have“ pe covorul roşu. Numai că nu toate vedetele s-au conformat. La proiecţia filmului „Carol“, o poveste de dragoste lesbiană, film lăudat pentru faptul că inclusiv producătorii acestuia au fost femei, mai multe persoane au fost oprite la intrare pentru că purtau încălţări fără tocuri înalte, aşa cum se cere.

image

La conferinţa de presă a filmului din competiţie, „Sicario“, în regia lui Denis Villeneuve, actriţa Emily Blunt (foto) la declarat că aşa ceva e chiar deziluzionant pentru un festival, să impună femeilor ce să poarte. „Toată lumea ar trebui să se încalţe numai cu pantofi fără toc, sincer vorbind“, a mai adăugat ea. De asemenea, Denis Villeneuve a menţionat că, în seara premierei filmului său, atât el, cât şi Benicio del Torro şi Josh Brolin, ambii jucând în film, vor urca pe covorul roşu pe tocuri.

Între timp, Thierry Fremaux, directorul festivalului, a anunţat că nu e adevărat că doamnele nu ar avea voie să intre la premierele de gală fără tocuri şi că personalul de la securitate (cel care controlează dacă ţinuta e corespunzătoare) va fi reinformat mai exact.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite