
Greu de încălzit | Apartamentele din Bucureşti, atracţii turistice pentru iubitorii iernii
În ultimii ani, Bucureştiul se confruntă cu lipsa căldurii şi a apei calde. Cetăţenii sunt îngrijoraţi de lipsa de perspectivă privind rezolvarea situaţiei.
În ultimii ani, Bucureştiul se confruntă cu lipsa căldurii şi a apei calde. Cetăţenii sunt îngrijoraţi de lipsa de perspectivă privind rezolvarea situaţiei.
Veşti proaste pentru români! În afară de stresul facturilor la încălzire sau de absenţa agentului termic, românii care folosesc sistemul de încălzire centralizat mai au o problemă. Până la 31 decembrie 2021, toţi trebuie să aibă repartitoare de costuri la calorifere, altfel vor fi amendaţi. Legea a fost promulgată în iulie de preşedintele României, Klaus Iohannis.
Apartamentele racordate la termoficare trebuie să aibă contoare individuale de căldură sau repartitoare, până la sfârşitul anului, potrivit unei legi adoptate deja de Camera Deputaţilor şi trimisă preşedintelui Iohannis spre promulgare.
Apartamentele racordate la termoficare trebuie să aibă contoare individuale de căldură sau repartitoare, până la sfârşitul anului, potrivit unei legi adoptate deja de Camera Deputaţilor şi trimisă preşedintelui Iohannis spre promulgare, potrivit economica.net.
Un copil de 6 ani a rămas cu piciorul prins în caloriferul din casă şi a fost nevoie de intervenţia pompierilor. S-a întâmplat luni, 28 decembrie, la Blaj, potrivit reprezentanţilor ISU Alba.
În ultimele trei nopţi au fost temperaturi mai mici de 10 grade Celsius, ceea ce, potrivit legii, presupune furnizarea energiei termice în locuinţe.
Societatea de termoficare ENET spune că este vorba despre continuarea lucrărilor la reţelele subterane, fiind afectate nu mai puţin de 18 puncte termice.
Reprezentanţii RADET susţin că au primit cereri din partea asociaţilor de locatari pentru începerea furnizării agentului termic în calorifere.
Operatorul sistemului de termoficare din Ploieşti a anunţat că va furniza agentul termic începând din seara de luni, 7 octombrie. Veolia a precizat că au fost îndeplinite condiţiile pentru pornirea sistemului de termoficare, adică timp de trei zile au fost înregristrate temperature mai mici de zece grade Celsius.
Regia Autonomă Municipală se confruntă în aceste săptămâni cu un val de solicitări pentru debranşare. Sute de buzoieni vor să se deconecteze de la sistemul centralizat de încălzire de teamă de a nu rămâne fără apă caldă şi căldură în iarna viitoare. Peste 5.000 de buzoieni s-ar putea debranşa în această vară.
Anunţ de ultimă oră al furnizorului de energie termică în sistem centralizat. Începând de miercuri dimineaţă, Regia Autonomă Municipală va da drumul la căldură, în contextul în care meteorologii anunţă răcirea accentuată a vremii.
Asociaţiile de proprietari care nu doresc deocamdată să beneficieze de energie termică în sistem centralizat să comunice acest lucru ENET, în scris.
Cu toate că nu au încredere în aceste sisteme, românii vor fi obligaţi să-şi monteze contoare pentru energia termică până la sfârşitul anului 2020, pentru că altfel riscă amenzi usturătoare. Obligativitatea exista încă din 2016, dar nu a fost respectată pentru că reglementarea care o conţinea nu prevedea şi amenzi pentru cei nu îşi montează contoare.
Craiovenii au făcut numeroase sesizări autorităţilor cu privire la faptul că temperatura este scăzută în calorifere. Edilul oraşului a luat imediat legătura cu Complexul Energetic Oltenia şi a cerut să resolve această problemă.
La fiecare început de iarnă este nevoie de aerisirea caloriferelor, care, în timp, acumulează aer şi nu mai dau randamentul necesar pentru încălzirea locuinţei. În plus, dacă există posibilitatea ca acestea să fie expuse la temperaturi foarte scăzute pe o perioadă mai îndelungată, este indicat ca în interior să existe şi antigel.
Primăria Constanţa îi informează pe cetăţenii beneficiari ai serviciilor de termoficare a RADET că începând de vineri, 27 octombrie, va începe furnizarea căldurii în locuinţe.
Deşi fondul locativ municipal este pregătit pe deplin să primească agentul termic, chişinăuienii nu se grăbesc să solicite pornirea căldurii. Potrivit şefului Direcţiei generale locativ-comunale şi amenajare, Petru Gontea, la acest moment sunt conectate numai 35 de blocuri, transmite IPN.
RADET Constanţa a anunţat că luni, 9 octombrie, vor începe verificările instalaţiilor de termoficare din oraş. Astfel, populaţia trebuie să fie atentă la calorifere pentru a preveni eventuale inundaţii în apartamente.
Regia Autonomă Municipală va executa manevre de punere în funcţiune a instalaţiilor de încălzire începând cu data de 9 octombrie 2017, ora 8.00. Acest lucru se realizează având în vedere prognoza meteo din perioada imediat următoare, când temperaturile exterioare vor scădea cu mult sub cele normale.
RADET a solicitat ELCEN repornirea sistemului de alimentare cu agent termic pentru încălzire către consumatorii bucureşteni, începând de marţi, ora 22.00.
Municipalitatea trebuie să implementeze o soluţie până în toamnă, cel mai probabil scenariu fiind că se vor acorda subvenţii parţiale pentru cumpărarea de centrale termice sau electrice de apartament.
Iniţial, primarul municipiului stabilise ca noile tarife să intre în vigoare începând cu 1 februarie, dar aleşii locali au decis ca aceste creşteri să fie amânate până la venirea sezonului cald.
Lucrările pentru reparare a conductei vor începe vineri, 13 ianuarie, moment din care peste 1.000 de apartamente din zona Aurel Vlaicu vor rămâne în frig. Nu se cunoaşte cât va dura sistarea agentului termic.
Peste 400 de consumatori casnici şi 5 agenţi economici, racordaţi la sistemul centralizat, primesc de joi, 20 octombrie, căldură. Serviciul Public Centrale Termice şi Administrare Fond Locativ, din subordinea Primăriei a început livrarea agentului termic.
Regia Autonomă Municipală a început în această dimineaţă să furnizeze energie termică în blocurile racordate la sistemul centralizat. Luni, de la ora 8.00, au început manevrele de punere în funcţiune a instalaţiilor de încălzire. Asociaţiile de proprietari care nu doresc începerea furnizării căldurii trebuie să anunţe în scris Regia Autonomă Municipală.
Aştept să-mi vină rândul. Mă uit peste tejghea la piesele ordonate pe rafturile şi în cutiile transparente. Nu recunosc nimic. Citesc încă o dată lista scrisă de meşter.
Multe oraşe mari din România au rămas fără centrale electrice de termoficare (CET-uri), din diverse motive. În unele cazuri, consumatorii s-au debranşat în masă, iar în alte cazuri persoane certate cu legea le-au adus la faliment.
„Fac apel la consilieri să aprobe accesarea împrumutului de 20 de milioane de lei. Facem acest împrumut pentru achiziţia de gaz metan, care să ne asigure încălzirea locuinţelor pentru toată iarna. Acest împrumut trebuie susţinut şi de plăţile pe care le face populaţia”, a declarat primarul Galaţiului.
Societatea de furnizare a agentului termic le cere asociaţiilor de proprietari să comunice dacă nu vor să beneficieze de căldură.
Forma finală a protocolului convenit de Primărie cu Ministerul Energiei va fi supusă aprobării Consiliului Local „în cel mai scurt timp cu putinţă”.