Concert Roger Waters. A fost ales câştigătorul invitaţiei duble la «The Wall»

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Udreş, câştigătorul biletului la concertul Roger Waters FOTO Facebook „Un singur regret aveam, că nu am apucat şi, credeam eu până de curând, că nu voi apucă să-i văd niciodată, măcar pe bucăţi, live.”
Victor Udreş, câştigătorul biletului la concertul Roger Waters FOTO Facebook „Un singur regret aveam, că nu am apucat şi, credeam eu până de curând, că nu voi apucă să-i văd niciodată, măcar pe bucăţi, live.”

Avem un câştigător! Cu doar o zi înainte de concertul anului din România, a fost desemnat cel care primeşte, din partea „Adevărul“, o dublă invitaţie la concertul susţinut de Roger Waters în Piaţa Constituţiei din Capitală. Autorul a reuşit să strângă, cu povestea câştigătoare, 52 de share-uri, aproape 170 de like-uri şi cele mai multe afişări.

Câştigătorul invitaţiei duble la concertul Roger Waters este Victor Udreş. Redăm, mai jos, povestea câştigătorului:

Recent am fost la Vadu, pe plaja pustie, între prieteni buni, glume, voie buna şi bere. Cum mi se întâmplă adesea, am chitara cu mine şi am executat cu plăcere şi destoinicie nişte mult Pink Floyd întru încântarea celor mai sus numiţi printre guri de vodka şi tăceri sublime la foc de tabără, cauzate de emoţii personale, poate prea personale.

Până la urmă asta face Floyd-ul din om, nu? Te dezbracă de toate cutumele, măştile şi „hainele” lăsându-te gol-goluţ, de toate cele ce înconjoară fiinţa şi uşor uimit, nu mult, cât să nu-ţi mai pese de nimeni şi nimic, mai cu seamă de tine - unii l-ar numi un sentiment sublim de abandonare vecin cu absolutul.

Tot la Vadu, printre emoţii şi glumiţe, am primit ceva cadou: o carte făcută de noi pentru cel mai bun prieten al nostru, cel ce ne leagă pe noi ca gaşcă, întâmplător şi unchiu’ meu pe nume Victor (nicio coincidenţă). Carte de texte culese de pe Facebook-ul omului, vă zic, are talent cu carul. Pentru el cel mai frumos cadou ever, pentru noi de asemenea, mai ales că am primit fiecare, pe lângă exemplarul de rigoare şi câte o dedicaţie extrem de personală.

Pe cartea mea scria aşa: „Pentru Victor, cu drag, pentru că uneori legatul de calorifer e un lucru foarte bun!”. Nu vă panicaţi, nu-i vorba de vreo tortură deşi la vremea respectivă s-ar fi putut socoti şi aşa.

Să tot fi avut vreo 14, 15 ani, vârsta a îndoielilor de tot soiul, a întrebărilor existenţiale şi a inocenţei pure. Fiind crescut cu pick-up şi discuri de tot soiul : Credence, Beatles, Hendrix, Queen, etc m-a cuprins aşa prin intermediul anturajului şcolar ( „Hai bă fraiere lasă-ne cu vechiturile tale, ia d-aici marfă nouă”) un soi de boala cu muzica comercială, mai cu seamă românească. Şi uite-aşa băiatul instruit întru rock şi roll a luat-o pe câmpiile patriei pavate cu tot soiul de Andrele, Valahii şi Studenţi ( 3 la număr).

Asta până într-o bună zi! Să tot fi fost luni, marţi sau miercuri, poate chiar joi, nu mai vorbesc de weekend. Am mers în vizită la unchiu` Victor. Care, foarte amabil şi glumeţ cum îl ştiu, după câteva generalităţi banale, m-a băgat într-o şedinţa pe care o voi fi ţinut minte toată viaţă. Despre muzică, importanţa ei şi despre rahaturile pe care le ascultam noi cei de vârsta aia. Apoi, foarte natural în timp ce trăgea tacticos dintr-o ţigară, a scos dintr-o carcasă, una bucată casetă ( avea cu sutele), a introdus-o în superbul Panasonic şi a apăsat play. Înainte, neuitând să-mi precizeze că dacă trebuie mă va lega frumos de calorifer şi nu o să plec de-acolo până nu vom fi ascultat „un album genial al celor de la Pink Floyd. - The Wall”, album care înseamnă o parte foarte importantă din istoria muzicii, şi, în general, a artei contemporane. Bietul de mine am tăcut şi am înghiţit, o piesă, două, trei, mă enerva vocea aia ascuţită de moş oligofren combinată cu nişte sunete ce aduceau a muzică, dar erau mai degrabă neobişnuite pentru urechiuşele mele. Pe alocuri am tresărit, corul de copii, nişte voci ce vorbeau înregistrat pe legea lor. Prea puţin. Voiam să fug, da fugi dacă ai unde şi cum! Am ascultat tot, până la capăt. Şi am plecat ameţit acasă. Unchiu` Victor îşi făcuse treaba. Sădise şi acum aştepta roadele.

Concretizate destul de rapid în deposedarea lui de orice însemna Floyd: casete, discuri, cărţi, etc.

Uite-aşa e când faci bine; voia şi omu s-asculte un Floyd şi zero, toate erau la mine, unele mai sunt şi acum. Între timp Pink Floyd este pentru mine trupa vieţii! Am ascultat tot ce-au scos, am citit despre ei biografii întregi, am respirat fiecare informaţie, acord, vers, album, documentar, film etc.

Un singur regret aveam, că nu am apucat şi credeam eu până de curând că nu voi apucă să-i văd niciodată, măcar pe bucăţi, live. Noroc de milostivul domn Waters. Peste câteva zile, minunea se va întâmpla. Sunt fericit. Ghici cu cine o să merg la concert, printre alţii? Aţi ghicit! Cu unchiu Victor, care-mi va sta în dreapta sau stânga şi fără să mă mai lege de nimic, vom asculta împreună cum ne cântă Pink Floyd, acolo doar pentru noi, nu pe Panasonic, ci în Piaţa Constituţiei. A trecut vremea şi peste noi şi peste Floyd, dar soundtrack-ul va fi acelaşi. Š

La vreo săptămâna după faza cu caloriferul am fost iar la unchiu’ Victor şi l-am întrebat cu voce tremurândă dacă nu-mi împrumută şi mie caseta. Ce casetă?”, mi-a răspuns pisicher cu un zâmet în colţul gurii. Pe faţa lui am văzut satisfacţia omului împlinit. Atât.

Text semnat de Victor Udreş. A câştigat DVD Concert Pink Floyd „The Wall” - Live in Berlin 1990.


Toate poveştile trimise de voi pe adresa redacţiei contact@adevarul.ro intră automat în cursa pentru marele premiu: un pachet complet (carte, DVD şi CD-uri) plus o invitaţie dublă la concertul Roger Waters, de la Bucureşti, din 28 august. 

Premiul cel mare va fi acordat pentru cea mai populară poveste - care adună cele mai multe LIKE-uri şi SHARE-uri pe Facebook de pe site-ul adevarul.ro. 

Mai mult, autorii vor câştiga, prin tragere la sorţi, unul dintre premiile oferite zilnic de „Adevărul” şi partenerii săi, începând de luni, 19 august, până vineri, 30 august:

- Volumul „Inside out. O istorie personal a Pink Floyd” de Nick Mason

- DVD cu filmul Pink Floyd „The Wall”, în regia lui Alan Parker

- DVD Concert Pink Floyd „The Wall” - Live in Berlin 1990

- Colecţia integrală Pink Floyd, în 14 CD-uri 

Pentru mai multe detalii despre concurs ciţiti şi: CONCURS „Dărâmă zidul care ne înconjoară!” Câştigă o invitaţie dublă la concertul Roger Waters din 28 august”.


Alte poveşti de la jurnaliştii şi cititorii „Adevărul”: 

Concert Roger Waters. Poveşti de la cititorii adevarul.ro. Vânătorul/d.c: „The Dark Side of the Moon - în memoria C.M, fană Pink Floyd atât cât a trăit”


Concert Roger Waters. Poveşti de la cititorii adevarul.ro: „Privind cerul, zidul nu te va mai înconjura”

Concert Roger Waters. Tu ce ziduri vrei să dărâmi? Mesaje de la cititorii Adevărul

Poveşti de la cititorii adevarul.ro: „Muzica formaţiei Pink Floyd o să mă ţină ocupat pentru următorii 20 de ani”

Poveşti de la cititorii adevarul.ro: „Pentru mine  «The Wall» nu a fost un album de muzică, a fost însăşi adolescenţa mea”

„Nu avem nevoie de educaţie, nu avem nevoie de controlul gândurilor!”

CONCURS „Dărâmă zidul care ne înconjoară!” - Nu e târziu, prietene, hai la Roger Waters!

Zidul părinţilor noştri

Cum spargem zidul nepăsării?

Javaneze, bohemiene şi diamante nebune

M-a făcut tata pinkfloydă

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite