Stiri despre boli inima

  30 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Ouăle cresc riscul de boli cardiovasculare?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ouăle cresc riscul de boli cardiovasculare?

  Am auzit de foarte multe ori spunându-se că ouăle cresc nivelul de colesterol rău. Într-adevăr, ouăle au o valoarea calorică ridicată – colesterol şi grăsimi - şi toate acestea sunt cumulativ responsabile pentru afecţiunile cardiovasculare şi creşterea în greutate.

 • Alimente care previn bolile de inimă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alimente care previn bolile de inimă

  Motorul organismului trebuie energizat cu o hrană sănătoasă, pentru o viaţă lungă şi fără probleme cardiovasculare. Există câteva super alimente care fac mult bine inimii, pentru ca ea să bată în continuare fără grijă.

 • Cauze frecvente ale hipertensiunii arteriale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cauze frecvente ale hipertensiunii arteriale

  Tensiunea arterială crescută, cunoscută şi sub numele de hipertensiune arterială, nu este o boală. Ea este o problemă care trebuie ţinută sub control, pentru că poate creşte riscul de insuficienţă cardiacă, accident vascular cerebral, atac de cord.

 • Factori care cresc riscul de boli cardiovasculare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Factori care cresc riscul de boli cardiovasculare

  Principalele cauze ale mortalităţii la nivel mondial sunt bolile cardiovasculare, dar ele sunt cel mai frecvent observate la femei. România este pe locul 3 în lume la decese cauzate de boli cardiovasculare. Conform Fundaţiei Române a Inimii, 62% dintre decesele din ţara noastră au drept cauză acest tip de afecţiuni, iar în prezent 7 milioane de români suferă de boli cardiovasculare.

 • De ce apar palpitaţiile cardiace
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce apar palpitaţiile cardiace

  Palpitaţiile sunt bătăi anormale ale inimii resimţite ca fiind incomode; inima începe să bată mai repede decât o face în mod normal. Deoarece palpitaţiile pot ascunde probleme de sănătate, iată ce le provoacă şi care sunt pricipalele cauze:

 • Brânza, bună pentru sănătatea inimii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Brânza, bună pentru sănătatea inimii

  Dacă incluzi des brânza în alimentaţia ta, ar trebui să ştii că faci foarte bine. Potrivit unui studiu publicat recent în ”Jurnalul European de Nutriţie”, brânza consumată în cantităţi mici poate reduce riscul de boli coronariene cu 14%, iar atacul de cord cu 10%.

 • Cum recunoşti atacul de cord cu o lună înainte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum recunoşti atacul de cord cu o lună înainte

  De cele mai multe ori, te poţi număra printre persoanele care suferă de o afecţiune a inimii fără ca măcar să ştii, căci semnele care te pot pune pe gânduri nu sunt destul de clare. Iată care sunt simptomele cărora ar trebui să le acorzi atenţie!

 • De ce atacul de cord e mai frecvent iarna
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce atacul de cord e mai frecvent iarna

  Dacă te gândeşti care e cauza pentru care eşti mai predispusă atacului de cord pe timpul iernii, aceasta se datorează temperaturilor scăzute. În urma studiilor, s-a constatat că riscul atacului de inimă creşte cu 17% în anotimpul rece. Iată care sunt motivele!

 • Nucile previn cele mai grave boli
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nucile previn cele mai grave boli

  Potrivit unui studiu recent, oamenii care mănâncă nuci în mod regulat reduc riscul de boli cardiovasculare, cancer şi diabet, plus alte afecţiuni generate de îmbătrânire. Iată ce beneficii au nucile asupra stării de sănătate!

 • Sucul de struguri, ideal pentru sănătatea inimii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sucul de struguri, ideal pentru sănătatea inimii

  Pe lângă faptul că este delicios, sucul de struguri este sursă importantă de foarte multe substanţe nutritive, precum antioxidanţi, vitamine, minerale, potasiu, calciu, şi lista poate continua. Dar iată care sunt beneficiile sucului de struguri asupra sănătăţii!

 • Salata care-ţi curăţă arterele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Salata care-ţi curăţă arterele

  Hipertensiunea arterială e o boală insidioasă. Practic, sângele trebuie să treacă prin nişte artere care, între timp, din cauza modului nesănătos de viaţă, s-au strâmtat.

 • Plante medicinale care scad hipertensiunea arterială
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Plante medicinale care scad hipertensiunea arterială

  Tensiunea arterială ridicată, cunoscută sub numele de hipertensiune arterială, este una dintre cele mai grave tulburări cardiovasculare din lume, punând în pericol viaţa a milioane de oameni. Apare când arterele se îngustează sau sunt obstrucţionate, ceea ce face ca presiunea arterială să crească considerabil şi să suprasolicite inima.

 • Sistem unic de recuperare cardiacă pentru bolnavii de inimă la un spital din Iaşi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sistem unic de recuperare cardiacă pentru bolnavii de inimă la un spital din Iaşi

  La Spitalul de Recuperare din Iaşi, bolnavii care au suferit un infarct sau o operaţie pe cord beneficiază de o recuperare modernă, cu aparate de ultimă generaţie, unice în zona Moldovei. Medicii subliniază că pe lângă exerciţiile fizice pe care le fac la unitate, aceşti bolnavi trebuie să adopte un stil de viaţă sănătos.

 • Cardiacii, primele victime ale temperaturilor scăzute. Medic: „Asistăm la o scădere a vârstei medii de prezentare la spital a pacienţilor cu boli de inimă”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cardiacii, primele victime ale temperaturilor scăzute. Medic: „Asistăm la o scădere a vârstei medii de prezentare la spital a pacienţilor cu boli de inimă”

  Nici bine nu s-a răcit vremea, că Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Galaţi a devenit neîncăpătoare. Numărul cardiacilor care au nevoie de asistenţă medicală a crescut cu peste 20 la sută. Cel mai grav este faptul că tot mai mulţi tineri ajung să fie diagnosticaţi cu probleme cardiace din cauza stilului de viaţă nesănătos.

 • Cum ne afectează zgomotele puternice din jur
sănătatea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum ne afectează zgomotele puternice din jur sănătatea

  Sunetele din mediul înconjurător sunt un element cotidian şi esenţial al vieţii noastre, însă în momentul în care sunetele devin zgomote care se repetă le nesfârşit sănătatea noastră este pusă în pericol.

 • Secretul sănătăţii pentru foştii fumători: vitamina E
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Secretul sănătăţii pentru foştii fumători: vitamina E

  Fumatul afectează serios inima şi vasele de sânge, astfel că persoanele care au fumat mulţi ani au un risc crescut de boli cardiovasculare şi, în special, de infarct. Renunţarea la viciu este cea mai puternică armă împotriva bolilor de inimă, iar vitamina E grăbeşte procesul de „însănătoşire“ a sistemului cardiovascular, arată un studiu recent.

 • Nu le daţi copiilor mâncare din conserve!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nu le daţi copiilor mâncare din conserve!

  În conserve, în cutiile de suc sau de bere, dar şi în pelicula care acoperă capacele borcanelor şi în unele ambalaje de plastic există bisfenol A. În ultimii ani, s-a tot vorbit despre efectele nocive ale acestuia, dar un studiu recent arată că pericolele sunt chiar mai mari decât se credea: bisfenolul afectează inima.

 • Ce mineral ignorat trebuie să incluzi în alimentaţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce mineral ignorat trebuie să incluzi în alimentaţie

  Unele boli de piele, problemele cu tiroida, afecţiunile cardiace sau chiar cancerul pot fi consecinţe ale carenţei de seleniu. Iată de ce majoritatea oamenilor au un nivel prea mic al acestui mineral în corp şi de unde îl poţi lua.

 • Prea mult stat pe scaun, risc crescut de deces
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prea mult stat pe scaun, risc crescut de deces

  Timpul îndelungat petrecut în poziţie şezând este asociat mai ales cu apariţia bolilor de inimă, dar şi cu instalarea cancerului. Specialiştii de la Societatea Americană pentru Cancer au observat că în special femeile care stau prea mult timp pe scaun prezintă un risc crescut de mortalitate.

 • Strategii pentru o inimă puternică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Strategii pentru o inimă puternică

  De câţiva ani, auzim aceleaşi atenţionări ale medicilor, aceeaşi concluzie a autorităţilor mondiale în domeniul sănătăţii: bolile cardiovasculare sunt şi vor fi cel mai mare ucigaş al lumii moderne.

 • Pro şi contra terapiilor din plante în bolile de inimă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pro şi contra terapiilor din plante în bolile de inimă

  Aproape 80 la sută din populaţia lumii apelează la remedii alternative atunci când se confruntă cu o problemă de sănătate. La fel se întâmplă şi în cazul bolilor de inimă. Deşi beneficiile unor astfel de terapii asupra inimii sunt recunoscute, există şi o serie de restricţii în utilizarea lor.

 • Bolile de inimă pot fi uşor prevenite
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bolile de inimă pot fi uşor prevenite

  Rata mortalităţii provocată de bolile cardiovasculare este în creştere. Anual, în lume mor 18 milioane de oameni din această cauză. Câteva milioane de vieţi ar putea fi salvate anual dacă s-ar lua măsuri încă de dinaintea primelor evenimente cardiovasculare de tipul infarctului sau accidentului vascular cerebral.

 • Decesele cauzate de bolile de inimă pot fi prevenite
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Decesele cauzate de bolile de inimă pot fi prevenite

  Aproximativ 42 la sută din decesele înregistrate în rândul bărbaţilor şi 55 la sută din cele în rândul femeilor sunt cauzate de boli cardiovasculare, acestea fiind  principala afecţiune mortală în România, arată cele mai noi date statistice.

 • Ucigaşii din bucătărie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ucigaşii din bucătărie

  Cercetătorii au descoperit că tigăile antiaderente emit substanţe toxice care atacă tiroida. Multe alte obiecte din bucătărie pot fi foarte nocive.

Modifică Setările