antioxidant - ultimele știri
În ciuda beneficiilor pe care le aduc organismului, prunele nu sunt indicate tuturor persoanelor. În caz de suferinţe renale sau în boala diareică acută sunt total interzise.
Organismul uman valorifică 90% din calităţile ciupercilor, pe când din carne nu poate lua decât aproximativ 40%. Pe lângă faptul că sunt bogate în fibre, ciupercile se digeră uşor şi au puţine calorii - doar 20 de calorii la 100 de grame, nu conţin c...
Consumată în oţet, proaspătă sau coaptă, sfecla roşie este un superaliment cu beneficii extrordinarepentru sănătate. Vitaminele A, C, complexul B, sulful, sodiul, calciul, fierul, iodul, potasiul şi antioxidanţii din sfeclă ajută la tratarea mai mult...
Considerate alimentul-minune datorită bogăţiei de substanţe nutritive pe care le conţin, ciupercile pot înlocui cu succes carnea. Datorită proteinelor valoroase din compoziţia sa, ciuperca întăreşte imunitatea, combate oboseala şi previne cancerul şi...
Vitamina C, cunoscută şi sub denumirea de acid ascorbic, este unul dintre cei mai siguri şi mai eficienţi nutrienţi. Printre beneficiile sale se numără protejarea organismului împotriva deficieţtelor imunitare, a bolilor cardiovasculare, a problemelo...
Cunoscute şi apreciate pentru efectele lor benefice asupra sănătăţii organismului roşiile au şi contraindicaţii. Pot provoca arsuri stomacale, alergii, dar şi probleme grave la rinichi.
Profesor la Universitatea din Virginia (SUA), Zhen Yan a descoperit că un antioxidant produs în timpul exerciţiilor fizice joacă un rol esenţial în combaterea COVID-19. Profesorul Zhen Yan a acordat un interviu în exclusivitate pentru Adevărul în car...
Profesorul Zhen Yan de la Universitatea din Virginia (SUA) a prezentat rezultatele unui studiu care poate contribui enorm la câştigarea luptei cu pandemia.
Pulpa şi coaja castraveţilor reprezintă surse excelente de vitamina A, vitamine din complexul B, vitamina C, vitamina E, acid cafeic, acid folic, enzime care îmbunătăţesc digestia, la care se adaugă un conţinut ridicat de săruri minerale (calciu, pot...
Se găseşte în mai toate magazinele cu produse naturiste şi poate fi consumată sub formă de comprimate, granule, capsule sau pudră. Spirulina este cunoscută datorită efectelor sale antioxidante şi pentru conţinutul de 60-70% de proteină pură, adică ma...
Este recunoscută importanţa lămâii în ceea ce priveşte întărirea sistemului imunitar şi în terapia bolilor stomacului.
De-a lungul timpului, medicina tradiţională folosea frunzele muşcatei, plantă ornamentală plină mereu de flori, drept leac în cazuri de diaree, abcese sau cangrene ale plămânilor, dar şi contra durerilor de gură sau reumatismale. De-a lungul timpului...
Alături de vitamina A, vitamina E şi seleniu, vitamina C face parte din grupa principalilor antioxidanţi care combat radicalii liberi.
Strugurele are o valoare calorică mare, de aceea este un aliment-medicament foarte indicat ca energetic muscular şi nervos, remineralizant, antitoxic, stimulent şi decongestionant hepatic, diuretic, laxativ şi foarte digestibil.
Specialiştii afirmă despre avocado că ne ajută să ţinem în frâu colesterolul rău, oferind totodată şi senzaţia de saţietate, ferindu-ne de constipaţie....
Cunoscut la nivel internaţional, ghimbirul se bucură de cantitate semnificativă de nutrimenţi de care organismul uman are nevoie....
În pragul primăverii este bine să începi să îţi consolidezi sistemul imunitar. Iar cel mai bun tratament naturist este polenul de albine....
Sfecla roşie se poate consuma sub diverse forme, fie o putem stoarce şi bea sucul, fie o consumăm crudă sub formă de salată sau fiartă, fie în supă sau în piureuri, fie la cuptor. O mulţime de preparate culinare pot căpăta culoare, savoare şi un plus...
Pot fi folosite în salate, sosuri preparate la rece sau în ciorbe şi tocăniţe şi sunt o sursă foarte bună de vitamina E, un puternic antioxidant, care ajută la menţinerea integrităţii pielii prin protejarea acesteia de radicali liberi. Seminţele de d...
Plini de vitamine, minerale şi antioxidanţi, gogoşarii, legumele-vedetă ale toamnei, pe cât sunt de gustoşi, pe atât sunt de benefici sănătăţii. Vitaminele A şi C pe care le conţin sunt antioxidanţi puternici ce ajută la combaterea radicalilor liberi...
Puţini îşi încep ziua fără a sorbi pe îndelete o cafea. Indiferent că e tabiet, plăcere sau nevoie de a risipi toropeala matinală, băutura este o sursă de substanţe nutritive, dacă este consumată simplă....
Dudele ajută la prevenirea formării de cheaguri de sange şi scad riscul bolilor de inimă. Mineralele conţinute de dude ajută la reglarea tensiunii şi a bătăilor inimii. Conţinutul de fier din fructe ajută la detoxifierea sângelui, previne anemiile ş...
Crudă, sub formă de salată sau suc, fiartă în abur, murată sau călită, varza este considerată încă din Roma antică un remediu universal. Veritabil vraci al naturii, varza conţine substanţe cu proprietăţi antitumorale, antioxidante şi antiinflamatoare...
Ai băut vreodată ceai făcut din fulgi de nucă de cocos? Pe lângă gustul deosebit, are şi o serie de proprietăţi vindecătoare.
Vitamina C ajută celulele să se reînnoiască permanent şi este mereu gata de luptă cu infecţiile. Numită „vitamina-elixir de viaţă lungă“, pentru că este cel mai redutabil inamic al tuturor bolilor, vitamina C o regăsim într-o varietate de fructe şi l...
Pielea nu se hrăneşte doar din cremele pe care le aplicăm zilnic, ci şi din alimentele care le consumăm. Specialiştii susţin că îmbătrânirea pielii poate fi prevenită în mod natural consumând o serie de alimente benefice....
Un nutriţionist din România a conceput un plan de detoxifiere a organismului pe care putem să-l urmăm în anotimpul rece. El se bazează pe sucuri din plante naturale.
Medicii spun că pentru detoxifierea organismului este recomandat să consumaţi dimineaţa un pahar cu apă caldă în care adăugaţi sucul de la o lămâie, aceasta ajutând la intensificarea activităţii tubului digestiv şi a arderilor celulare. Lămâia este u...
Cunoscută şi sub numele de primula de seară, luminiţa de noapte sau luminiţa de seară, planta are numeroase beneficii, pe lângă scăderea nivelului colesterolului. Uleiul extras din seminţele de luminiţa nopţii, disponibil în farmacii, sub formă de ca...
Chiar dacă e bine să consumăm cât mai multe legume şi fructe crude, unele dintre acestea sunt mai sănătoase când sunt gătite. Şi asta pentru că valorile nutriţionale cresc odată ce sunt preparate la cald....
Sursă bogată de proteine, fosfor, potasiu şi tot complexul de vitamina B, conopida nu doar că este gustoasă, ci are efecte antiîmbătrânire şi ţine departe bolile de inimă. Murată, gratinată, fiartă, crudă, în salate, supe sau varianta mai sănătoasă a...
Nutriţioniştii apreciază că vinul îşi menţine proprietăţile şi după fierbere. Totuşi, prin acest procedeu, se pierde o parte din cantitatea de alcool conţinută iniţial de băutura din struguri....
Săracă în calorii şi bogată în fibre parfumate, delicioasa zmeură este considerată a fi de trei ori mai puternică la capitolul antioxidanţi decât căpşuna. Datorită complexului de vitame pe care îl conţine, fructul previne cancerul, menţine inima sănă...
Adevărate bariere în calea infecţiilor, multe alimente ne protejează de agenţii patogeni din mediul înconjurător. Ele fortifică sistemul imunitar, alungă viruşii, bacteriile şi fungii şi accelerează vindecarea. Consumate regulat, acestea ne asigură o...
Strugurii, în special cei negri, conţin cel mai puternic antioxidant din lume. Acesta, alături de vitaminele şi mineralele conţinute în boabele de struguri, are rolul de a preveni şi chiar combate ateroscleroza, precum şi bolile cardiovasculare secun...
Bogat în vitamine şi minerale, dar extreme de sărac în calorii, deliciosul castravete este un remediu miraculos în diverse afecţiuni. Graţie conţinutului mare de apă, 95%, este potrivit în cure de slăbire, detoxifică organismul, hidratează şi amelior...
Studii efectuate de numeroşi cercetători au dovedit că vinul alb – consumat în cantităţi moderate – aduce numeroase beneficii organismului. Spre deosebire de vinul alb spumant şi de şampanie, vin alb veritabil se face folosind atât sucul de struguri,...
Fruct exotic apreciat pentru calităţile sale nutriţionale, rodia este unul dintre cei mai buni antioxidanţi, fiind considerată un super-aliment. Numită “fructul dragostei” sau “fructul vieţii”, rodia este bogată în vitamina C, oferind organismului ap...
Plantă valoroasă foarte apreciată, bogată în vitaminele A, C, E şi K, precum şi fibre, fier, magneziu, vitamina B6, calciu şi potasiu, oregano este vestit pentru beneficiile sale asupra organismului. Denumită popular măghiran, condimentul este recuno...
Remediu foarte util în unele afecţiuni ale inimii, coenzima Q10 (CoQ10), cunoscută şi sub numele de ubichinonă, este o moleculă solubilă în grăsimi. Acesta joacă un rol important în producerea de energie şi este esenţială pentru funcţionarea corespun...
Un colon intoxicat are consecinţe nefaste asupra organismului. Cea mai la îndemână metodă, alături de 30 de minute de mişcare zilnic şi fără excese de grăsime, este o alimentaţie sănătoasă....
Lichidul energizant care ne binedispune dimineaţa are efecte nebănuite dacă este preparat din boabe crude de cafea. Pe lângă efectul revigorant, cafeaua verde este un puternic antioxidant şi un ajutor de nădejde în lupta cu kilogramele în plus.
Consumate de mayaşi împotriva afecţiunilor gingivale, fructele de merişor au efect demonstrat şi în tratarea afecţiunilor renale. Cercetările ştiinţifice au arătat că merişorul acţionează eficient împotriva bacteriilor de tipul E. coli ce produc infe...
Dovleacul, folosit de gospodine pentru prepararea unor delicioase feluri de mâncare, este considerat un aliment-minune, cu beneficii nebănuite pentru sănătatea organismului. Nutriţioniştii şi medicii îl recomandă ca pe un real depozit de vitamine, mi...
Afrodisiacul necunoscut din bucătărie. Cum se poate trata impotenţa folosind banalul pătrunjel verde
Pătrunjelul verde, unul dintre cele mai folosite condimente în bucătărie, are şi proprietăţi curative remarcabile. Este plin de vitamine şi conţine substanţe care luptă împotriva cancerului şi a impotenţei....
Se spune că “în casa în care intră soarele pe geam, nu intră doctorul pe uşă”, însă dincolo de beneficiile aduse organismului de expunerea la soare, lumina puternică şi radiaţiile nocive pot afecta retina....
Supranumit şi “Regele” mirodeniilor, busuiocul proaspăt conţine o multitudine de vitamine, minerale şi alţi nutrienţi necesari corpului uman pentru o bună funcţionare. Planta aromatică trateaza afectiuni ale stomacului, intestinelor, ajută la elimina...
Cercetătorii ruşi au creat o pastilă despre care spun că ar putea amâna debutul procesului de îmbătrânire şi ar putea permite oamenilor, în cele din urmă, să trăiască până la 120 de ani, potrivit dailymail.co.uk.
Vinoterapia este cea mai nouă metodă anti-îmbătrânire la care apelează femei din întreaga lume. Procedura nu presupune ca acestea să bea vin roşu, ci să se scalde în licoarea bahică.
Unele din cele mai întâlnite alimente din cămară, care au un termen de valabilitate mare, cum sunt conservele de pastă de tomate sau cartofii, îşi pierd savoarea şi calităţile nutritive mai repede decât ne-am fi imaginat.
Ridichile roşii sunt legume a căror utilizare are loc din cele mai vechi timpuri, proprietăţile terapeutice ale acestora fiind multiple, de la afecţiunile digestive sau ale ficatului până la reducerea febrei, potrivit „Organic Facts”....
Fruct originar din Asia numit şi „elixirul tinereţii”, mango este unul din alimentele bogate în fibre, vitamina A, vitamina C şi potasiu, fiind recunoscut pentru multiplele sale beneficii....
Ceaiul negru este recunoscut mai ales pentru proprietăţile sale antioxidante, acesta îmbunătăţind în acelaşi timp modul de funcţionare al inimii, aliat în lupta împotriva colesterolului şi sursă de energie....
Menta a fost folosită mereu în scopuri medicinale ca ajutor pentru o digestie bună şi chiar pentru tratamentul simptomelor infecţiilor respiratorii. În zilele noastre, menta se mai foloseşte în aromaterapie, la ceaiuri şi se adaugă şi în anumite felu...
Nu este pentru nimeni un secret că usturoiul poate face minuni asupra sănătăţii noastre, însă multe dintre virtuţile acestuia sunt ignorate.
Ştiai că singurul ceai adevărat este cel preparat din planta Camellia sinensis, care poate varia de la ceaiul verde, negru, până la cel alb, şi că restul sunt, de fapt, infuzii din plante? Află care sunt beneficiile fiecărui tip de ceai şi care sunt ...
Numai iniţiaţii ştiu că şampania, înainte de a fi un vin de sărbătoare, a fost oficial unul terapeutic. Nu exista un remediu mai bun pentru digestie şi chiar pentru prevenirea îmbătrânirii....
Aduce în organism minerale, vitamine şi acizi graşi esenţiali, ajută la slăbit şi aproape că nu are contraindicaţii. Iată doar câteva dintre beneficiile unei cure cu spirulină.