Spirulina, minunea verde: ţine bolile la distanţă şi formele în frâu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spirulina este un supliment alimentar complex, dar nu substituie o alimentaţie echilibrată
Spirulina este un supliment alimentar complex, dar nu substituie o alimentaţie echilibrată

Aduce în organism minerale, vitamine şi acizi graşi esenţiali, ajută la slăbit şi aproape că nu are contraindicaţii. Iată doar câteva dintre beneficiile unei cure cu spirulină.

Produsele pe bază de spirulină comercializate în farmacii şi în magazinele cu profil naturist sunt obţinute din alga de culoare verde-albăstrui Spirulina platensis. Ea conţine aproape toate substanţele necesare organismului uman pentru o activitate vitală normală: clorofilă, albumine, enzime, vitamine (complex B, C şi E), minerale (fier, calciu, sodiu, potasiu, cupru, mangan, magneziu, fosfor, iod, seleniu), aminoacizi, acizi graşi esenţiali (acid linoleic).


Recomandată celor cu risc de accidente vasculare

Datorită compoziţiei sale complexe, spirulina poate fi administrată pentru prevenirea şi tratarea unei game extinse de boli (anemie, gastrite, diabet, obezitate, hipoglicemie, infecţii virale sau bacteriene).

Ea normalizează schimburile de substanţe la nivel celular şi stopează hemoragiile celulare, fiind recomandată persoanelor predispuse la accidente vasculare. De asemenea, stimulează producţia de corticoizi, în special de insulină, reglând concentraţia de zahăr din sânge.

Pentru că stimulează secreţia de hormoni tiroidieni şi conţine o cantitate mare de iod, este indicată în tratarea unor hipotiroidii. În plus, stimulează metabolismul general şi păstrează intacte vitaminele până la ajungerea lor la celule, având acţiune antioxidantă.

În schimb, spirulina trebuie consumată cu precauţie de către cei cu afecţiuni ale rinichilor.

Creşte rezistenţa organismului

Prin stimularea multiplicării numărului de leucocite, celulele albe cu rol în apărarea organismului, spirulina creşte rezistenţa faţă de infecţii a organismului. Rolul său protector se datorează şi conţinutului bogat în acid gama-linoleic (AGL), un acid gras esenţial care nu poate fi sintetizat de către organism.

Citeşte şi: Cine ar fi crezut că nichelul este atât de important pentru organism

Ideală în curele de slăbire

Un gram de spirulina oferă organismului echivalentul nutritiv al unei mese echilibrate şi sănătoase. În plus, spirulina conţine numai 5% grăsimi şi doar 0,8% colesterol şi are calitatea de controla senzaţia de foame. Din aceste motive, ea este recomandată ca supliment alimentar în toate curele de slăbire. Dacă este luată cu 30-40 de minute înainte de masă, ea scade considerabil pofta de mâncare.

Spirulina este folosită mult şi în industria cosmetică, la prepararea măştilor şi cremelor, datorită proprietăţilor ei nutritive, regenerante şi antioxidante asupra pielii.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite