Afrodisiacul necunoscut din bucătărie. Cum se poate trata impotenţa folosind banalul pătrunjel verde

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pătrunjelul, planta minune care ne fereşte de multe boli FOTO Arhivă
Pătrunjelul, planta minune care ne fereşte de multe boli FOTO Arhivă

Pătrunjelul verde, unul dintre cele mai folosite condimente în bucătărie, are şi proprietăţi curative remarcabile. Este plin de vitamine şi conţine substanţe care luptă împotriva cancerului şi a impotenţei.

Pătrunjelul este o plantă extrem de bogată în vitamine. Conţine mai multă Vitamina C decât citricele, are vitamina B12, betacaroten şi acizi graşi esenţiali. Datorită conţinutul bogat în vitamine foloseşte la apărarea naturală a organismului. 

„Pătrunjelul este un aliat puternic al sistemului imunitar. Este bogat în vitamine, iar un pahar de suc din frunze de pătrunjel este mai bun decât orice pastile pentru imunitate. Se poate folosi cu succes în sezonul rece pentru a ne feri de răceli“, spune Alin Todoroiu, medic specializat în homeopatie.

Detoxifiant şi inamic al cancerului

Părunjelul poate lupta eficient împotriva tumorilor. Consumate proaspete, frunzele de pătrunjel împiedică dezvoltarea tumorilor pulmonare. Unele studii din Occident au dovedit că este eficient şi în cazul tumorilor cerebrale.

Frunzele de părtunjel sunt şi un puternic detoxifiant natural. Previn retenţia de apă în ţesuturi şi ajută chiar şi la dizolvarea pietrelor de la rinichi. „Are proprietăţi antioxidante cunoscute şi este foarte bun pentru rinichi deoarece ajută la eliminarea toxinelor din corp“, mai spune Alin Todoroiu.

Bun pentru înţepăturile de insecte şi în cazul problemelor sexuale la bărbaţi

Un alt miracol al pătrunjelului constă în rolul său de antihistaminic. Ajută în menţinerea sub control a alergiilor şi este cel mai bun remediu împotriva înţepăturilor de insecte. Dacă aţi fost înţepat de o albină, frecaţi imediat locul cu frunze de pătrunjel. Durerea va dispărea, iar locul nu se va mai umfla.

Frunzele de pătrunjel sunt eficiente şi în cazul problemelor sexuale la bărbaţi. Este dovedit că o cură de 30 de zile cu pătrunjel poate combate sterilitatea şi impotenţa la bărbaţi. La femei, alături de mărar, previne inflamaţiile uterine deoarece ajută la îmbunătăţirea fluxului sanguin din uter.

Foarte bun pentru digestie şi pentru piele

Dacă aveţi probleme cu stomacul tot pătrunjelul vă poate ajuta. 

„Frunzele de pătrunjel sunt extrem de bune pentru problemele digestive deoarece ajută la digerearea mai uşoară a grăsimilor. Pătrunjelul previne astfel indigestia sau balonarea“, mai spune Alin Todoroiu.

Dacă veţi mici probleme de constipaţie puteţi apela tot la pătrunjel deoarece are proprietăţi laxative. Acţionează rapid, dar fără crampele neplăcute şi fără efecte sedundare.

Pătrunjelul este foatrte bun pentru piele şi poate înlocui cremele anti-îmbătrânire. Masca din suc de pătrunjel ajută la regenerarea pielii şi oferă strălucire tenului. Aceeaşi mască poate elimina pistruii şi petele de pe piele. Sucul de pătrunjel în combinaţie cu morcovul luptă eficient împotriva conjunctivitei.

Elimină respiraţia urât mirositoare

Pătrunjelul conţine mai mult fier decât spanacul, previne anemia şi vă ajută să aveţi o dantură sănătoasă şi oase puternice. De asemenea, frunzele de părtunjel vă pot scăpa şi de respiraţia urât mirositoare. Gargara cu suc din frunze de pătrunjel ameliorează durerile dentare şi reduce inflaţiile la nivelul gingiilor.

Nu faceţi exces

Tot cu ajutorul pătrunjelului puteţi scăpa de câteva kilograme nedorite. Medicii spun însă că nu trebuie exagerat. „Pătrunjelul este foarte bun, dar cu măsură. Adulţii nu au voie să bea mai mult de o cană de suc pe zi, iar copiii cel mult 50 de mililitri. Curele care depăşeşsc mai mult de două săptămâni trebuie făcute doar după consultarea prealabilă a unui medic. De asemenea, curele de pătrunjel sunt interzise femeilor însărcinate şi celor care alăptează deoarece planta conţine estrogen“, explică Alin Todoroiu.

Pe aceeaşi temă:

Trei plante-minune pentru un ficat de fier. Medic internist: „Eu le recomand pacienţilor o cură de detoxifiere lunar“

Păducelul, planta-minune care ne salvează inima şi ne ţine nervii în frâu

Tratamente cu siminoc, planta-minune care vindecă bolile de rinichi şi de ficat. Remediu excelent în cazul otrăvirii cu metale grele - sfaturi medicale

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite