Stiri despre alexandru grumaz

  34 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Adevărul Live, ora 14: Vom avea submarine, fregate şi corvete. Ce facem cu ele?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevărul Live, ora 14: Vom avea submarine, fregate şi corvete. Ce facem cu ele?

  Răspunsul dat de ministrul Fifor al Apărării Naţionale este simplu, optimist şi plin de absolută siguranţă: este un lucru care ar putea să readucă Forţele Navale în zona de principal actor, principal jucător la Marea Neagră, cum de altminteri ne dorim să fim ca Armată română în ansamblu.

 • Dezbatere Historia, ora 11. Un site rusesc vorbeşte despre autonomia secuilor. România în faţa marilor provocări
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dezbatere Historia, ora 11. Un site rusesc vorbeşte despre autonomia secuilor. România în faţa marilor provocări

  Lumea traversează cea mai complicată perioadă de la încheierea războiului. Coreea de Nord ameninţă cu atacul nuclear, America se îndreaptă spre denunţarea acordului cu Iranul, referendumul din Catalunia pune Europa în situaţii care pot scăpa de sub control. Un site rusesc în limba română anunţă un sondaj de opinie pe tema unui referendum în Ţinutul Secuiesc după model catalan.

 • Adevărul LIVE. Coreea de Nord: risc iminent de conflict nuclear sau escaladă verbală?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevărul LIVE. Coreea de Nord: risc iminent de conflict nuclear sau escaladă verbală?

  Prezent la lucrările Adunării Generale a ONU,  Ri Yong-ho, ministrul de externe al Coreii de nord l-a acuzat pe Preşedintele Donald Trump de a fi declarat război ţării sale şi a ameninţat cu doborârea oricărui bombardier american care se va apropia de ţara sa, chiar dacă se află în afara spaţiului său aerian naţional.

 • Trei lucruri clare în politica preşedintelui Donald Trump
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trei lucruri clare în politica preşedintelui Donald Trump

  Într-o lună în care războiul româno-român continuă, cu vizibile scântei publice, preşedinţii Donald Trump, Vladimir Putin şi Xi Jinping, dincolo de amabilităţile exprimate public, în dialoguri bilaterale, se studiază reciproc, imprevizibilitatea şefului statului american fiind cea care pune sub semnul întrebării toate scenariile geopolitice din 2017. Motiv pentru care am invitat să le decripteze pe generalul (r.) dr. ing. Alexandru Grumaz.

 • VIDEO   Nu stăm liniştiţi, pe locurile noastre...
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO   Nu stăm liniştiţi, pe locurile noastre...

  Clubul Militar Român de Reflecţie Euroatlantică este un think tank ofensiv, informal, cu o afirmare mediatică, care promovează interesul naţional al României, de stat membru al comunităţii euroatlantice, independent, suveran, a cărui integritate teritorială trebuie apărată, chiar cu preţul vieţii. A doua reuniune, de interes general, a Clubului Militar Român, s-a deosebit de prima prin nu puţinele schimburi de replici, între unii participanţi.

 • VIDEO Aşteptări de la noul ambasador american, în România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Aşteptări de la noul ambasador american, în România

  La est de frontiera răsăriteană a NATO, care oficial trece pe Prut, există Republica Moldova, unde premierul pare deschis unui dialog cu Rusia, ceea ce nu ar fi rău în condiţii de coexistenţă paşnică, mai supravieţuieşte Ucraina, văduvită, manu militari, de Crimeea şi Donbas, mai a pierdut din teritoriu Georgia, căruia i s-a mutat...puţin, graniţa, din cauza unei conducte petroliere, iar la sud de Marea Neagră, Turcia păcăleşte NATO.

 • Clubul Militar Român de Reflecţie Euroatlantică invită autorităţile statului să mărească acum bugetul armatei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Clubul Militar Român de Reflecţie Euroatlantică invită autorităţile statului să mărească acum bugetul armatei

  Primul club militar, unde am înţeles importanţa dialogului între oameni cu experienţe complementare, a fost unul din Canada, acolo unde dialogul, nu monologul, genera respect pentru partenerul de discuţie, la fel de interesat în a înţelege o perspectivă, despre provocările lumii de azi, în bună măsură diferită de a lui. Apariţia primului club militar autohton, comparabil cu cele existente în comunitatea euroatlantică, constituie o premieră.

 • VIDEO România în ecuaţia Orientului Mijlociu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO România în ecuaţia Orientului Mijlociu

  Deşi locaţiile organizaţiei teroriste Stat Islamic/ISIS/ISIL continuă să fie bombardate de escadrilele ţărilor care sunt alături de Statele Unite, în efortul de a restabili autoritatea statelor afectate de ciuma neagră, precum Irakul şi Siria, în zonele  controlate de bine antrenaţii rebeli islamişti, totuşi un fost director adjunct al CIA afirmă că Al-Qaeda rămâne ameninţarea neconvenţională mai gravă pentru SUA.

 • VIDEO Incoerenţa NATO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Incoerenţa NATO

  Privind spre focarul de tensiune geopolitică, aflat la Est de NATO, în seara zilei de 2 martie, 2015, se vor afla, din nou, în legătură telefonică, Vladimir Putin, Petro Poroşenko, Francois Hollande şi Angela Merkel, pentru a evalua măsurile convenite, la 12 februarie, la Minsk. La Sud de Alianţa Nord-Atlantică, 30.000 de soldaţi irakieni au luat azi, cu asalt, poziţiile extremiştilor ISIL, din jurul oraşului Tikrit.

 • Experimentul Singapore: supravegherea în masă poate face societatea armonioasă? Şi alte subiecte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Experimentul Singapore: supravegherea în masă poate face societatea armonioasă? Şi alte subiecte

  Noua ediţie FP România include o reţetă pentru renaşterea (inter)naţională a Americii, un studiu asupra utilizării scenariilor de viitor pentru menţinerea la aceleaşi standarde a super-dezvoltatulului oraş-stat Singapore, o odă adusă sistemului politic german sau un reportaj în noaptea braconajului din Africa de Sud - şi alte subiecte nemaipomenite în România.

 • Ex-miniştrii Vitalie Marinuţa şi Adrian Cioroianu salută semnarea Acordului de Asociere cu UE, de Republica Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ex-miniştrii Vitalie Marinuţa şi Adrian Cioroianu salută semnarea Acordului de Asociere cu UE, de Republica Moldova

  La scurt timp, după ce premierul Iurie Leancă pecetluia, la Bruxelles, prin semnătura sa, calea europeană, pentru viitoarea evoluţie a Republicii Moldova, energicul ex-ministru al apărării, de la Chişinău, Vitalie Marinuţa îmi răspundea la câteva întrebări de interes general. Cu câteva ore înainte, fostul ministru de externe al României, Adrian Cioroianu se pronunţa în aceeaşi chestiune de interes comun, pentru cele două state româneşti.

 • După 337 de ani, ucrainenii vor să respire liber în Europa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  După 337 de ani, ucrainenii vor să respire liber în Europa

  Miercuri, 21 mai, aşa cum am anunţat anterior, Clubul Militar Român de Reflecţie Euroatlantică a lansat seria întâlnirilor lunare cu diplomaţi acreditaţi în capitala României, o acţiune sprijinită de Asociaţia George C. Marshall-România. Conform deciziei ambasadorului Teofil Bauer, pentru acest brainstorming al unor diplomaţi, militari şi experţi civili în probleme de securitate internaţională, a fost desemnat să onoreze invitaţia Teofil Rendiuk.

 • Dezbatere Historia: Criza din Ucraina îşi are originea la Bucureşti, susţine Rusia. Ultimatum de 24 de ore dat armatei ucrainene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dezbatere Historia: Criza din Ucraina îşi are originea la Bucureşti, susţine Rusia. Ultimatum de 24 de ore dat armatei ucrainene

  „Actuala criza ucraineană îşi are originile în summitul NATO de la Bucureşti”, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov. În tot acest context, care este strategia Moscovei în privinţa Ucrainei? Dar în ceea ce priveşte Republica Moldova şi Transnistria? La aceste întrebări au răspuns generalul Alexandru Grumaz, analistul militar Ion Petrescu şi istoricul Manuel Stănescu.

 • Privind spre Ucraina, cu luciditate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Privind spre Ucraina, cu luciditate

  Ce fac ruşii? Cu această întrebare îşi încep programul de lucru o serie de oficiali de la Chişinău. Ce au mai făcut ruşii, în Ucraina? Cu interogaţia aceasta îşi încep lectura documentelor confidenţiale lideri de la Bucureşti. Ce facem cu ruşii? S-au întrebat mai zilele trecute miniştrii de externe din statele membre ale Uniunii Europene. Nu ştim întrebarea cu care îşi stimulează dimineaţa preşedintele Barack Obama, privind pe hartă Moscova.