Stiri despre alege presedintele

  98 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Fără zile de miere!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fără zile de miere!

  Prima dată când am auzit de „perioada de graţie“, de „trei luni de miere“ a fost în 1996, la instalarea Guvernului CDR. Eram jurnalist atunci şi noua putere era tratată cu îngăduinţă. Să fie lăsaţi oamenii să se instaleze, să se acomodeze cu scaunele – mai moi, mai tari – să înveţe pe unde sunt sertarele, rafturile.

 • Post-scriptum
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Post-scriptum

  Postarea mea de ieri, scrisă înainte de vot, are, citită acum, un aer neîncrezător-melancolic. Îi adaug acest post-scriptum pentru a mulţumi electoratului român. Mi-a prilejuit un moment de euforie.

 • Eu sunt diaspora care n-a vrut să voteze
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Eu sunt diaspora care n-a vrut să voteze

  Mii de oameni au stat la cozi, unii în frig şi ploaie, pentru a face un lucru simplu – să voteze. Unii n-au mai apucat, deşi au aşteptat şi 10 ore. Nu, nu suntem eroi, suntem nişte fraieri care au crezut că îşi pot exercita un drept.

 • Bilanţ (provizoriu)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bilanţ (provizoriu)

  Scriu acest articol sîmbătă, 15 noiembrie, aşadar în ajunul votului. Luni, cînd va apărea pe blogul Adevărul.ro, vom şti deja cine a cîştigat alegerile. Dacă, aşa cum mă tem, va cîştiga Victor Ponta, electoratul nostru va avea ocazia – pentru a cîta oară? – să-şi descopere „inocenţa”, adică aptitudinea incorigibilă de a se lăsa păcălit.

 • România a ales Iohannis. Primele concluzii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România a ales Iohannis. Primele concluzii

  1. Românii nu pot fi înregimentaţi. La noi, Viktor Orban n-ar avea nicio şansă. După dezbaterile din ultima săptămână a campaniei, Klaus Iohannis a rămas o enigmă chiar şi pentru mulţi dintre alegătorii săi.

 • „Viorele, nici nu ştii cât de mic o să devii!“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Viorele, nici nu ştii cât de mic o să devii!“

  Victor Ponta a pierdut prezidenţialele, însă mai are în mână cuţitul pe care îl poate folosi la împărţitul bugetului. Pentru cât timp? Urmează să vedem... totuşi, pe la colţuri, mulţi dintre PSD-işti au început să şuşotească: „Viorele, nici nu ştii cât de mic o să devii!“.

 • Cu cine votează Dumnezeu?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cu cine votează Dumnezeu?

  Ştim cu totii cliseul cum ca religia a jucat un rol important in viata omului inca din cele mai vechi timpuri. In cazul neamului nostru se potriveste la marele fix. Stramosii geto-daci care-l venerau pe Zamolxis se organizasera intr-un stat aproape teocratic, iar voievozii medievali imprumutasera simfonia bizantina, dupa care Biserica si Statul guverneaza impreuna.

 • Votul pozitiv
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Votul pozitiv

  Pentru prima dată, dupa enorm de mult timp, un candidat are şansa de a câştiga alegerile cu un vot pozitiv. Victor Ponta, spre deosebire de contracandidatul său, mizează pe un vot pozitiv, un vot care să îi susţină proiectul şi care să îi valideze opţiunile.

 • Dacă nu ai votat în turul întâi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dacă nu ai votat în turul întâi

  Ieri după-amiază m-a strigat un necunoscut pe o stradă din Bruxelles. S-a dovedit a fi un compatriot care voia să ştie dacă vor fi mai multe secţii de votare în Bruxelles, oraş invadat literalmente de români – s-a deschis până şi o băcănie românească vizavi de bursă pentru a servi toată această comunitate în creştere.

 • 150 de arginţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  150 de arginţi

  Aţi fost şi sunteţi de un secol încoace, una dintre forţele tăcute ale ţării astea încercate. Dar aţi reuşit, din 40 de opincuţe şi 20 de traiste, cu puţin praf de cretă, să faceţi cea mai tare şi reală alchimie. Aţi transformat vorbele în aur şi din gură în gură, aţi pus mână de la mână, an de an, la facerea minţii acestui neam, condus astăzi, 2014, de un stat al strategiilor feudale.

 • Cine a câştigat dezbaterea de la B1 TV
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine a câştigat dezbaterea de la B1 TV

  Atât Victor Ponta, cât şi Klaus Iohannis sunt jucători de moral. Acest lucru a fost evident în seara aceasta. Iohannis a fost pregătit pentru dezbatere şi acest lucru i-a generat siguranţă. Ponta a fost şicanat şi acest lucru l-a surprins, generând unele momente în care premierul nu a părut atât de sigur de sine.

 • Iohannis revine, jocul se relansează!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iohannis revine, jocul se relansează!

  Spre deosebire de seara de marţi, de data aceasta, surpriza confruntării prezidenţiale a fost însuşi Klaus Iohannis. Trezit din pumni după o primă rundă pierdută lamentabil, candidatul ACL a recuperat spectaculos şi a reuşit să şteargă în bună parte imaginea lăsată cu o seară în urmă.

 • FOTO Românii din diaspora primesc pixuri. Păzeaaaa!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Românii din diaspora primesc pixuri. Păzeaaaa!

  „Ana a adus un borcan de murături. Îi ţine rînd la vot Ştefanei. Londra 2“. Românii din diaspora primesc pixuri. Păi atunci păzeeea, că uite ce ştiu să facă cu ele.