Stiri despre alege presedintele

  98 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Fără zile de miere!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fără zile de miere!

  Prima dată când am auzit de „perioada de graţie“, de „trei luni de miere“ a fost în 1996, la instalarea Guvernului CDR. Eram jurnalist atunci şi noua putere era tratată cu îngăduinţă. Să fie lăsaţi oamenii să se instaleze, să se acomodeze cu scaunele – mai moi, mai tari – să înveţe pe unde sunt sertarele, rafturile.

 • Post-scriptum
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Post-scriptum

  Postarea mea de ieri, scrisă înainte de vot, are, citită acum, un aer neîncrezător-melancolic. Îi adaug acest post-scriptum pentru a mulţumi electoratului român. Mi-a prilejuit un moment de euforie.

 • Eu sunt diaspora care n-a vrut să voteze
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Eu sunt diaspora care n-a vrut să voteze

  Mii de oameni au stat la cozi, unii în frig şi ploaie, pentru a face un lucru simplu – să voteze. Unii n-au mai apucat, deşi au aşteptat şi 10 ore. Nu, nu suntem eroi, suntem nişte fraieri care au crezut că îşi pot exercita un drept.

 • Bilanţ (provizoriu)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bilanţ (provizoriu)

  Scriu acest articol sîmbătă, 15 noiembrie, aşadar în ajunul votului. Luni, cînd va apărea pe blogul Adevărul.ro, vom şti deja cine a cîştigat alegerile. Dacă, aşa cum mă tem, va cîştiga Victor Ponta, electoratul nostru va avea ocazia – pentru a cîta oară? – să-şi descopere „inocenţa”, adică aptitudinea incorigibilă de a se lăsa păcălit.

 • România a ales Iohannis. Primele concluzii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România a ales Iohannis. Primele concluzii

  1. Românii nu pot fi înregimentaţi. La noi, Viktor Orban n-ar avea nicio şansă. După dezbaterile din ultima săptămână a campaniei, Klaus Iohannis a rămas o enigmă chiar şi pentru mulţi dintre alegătorii săi.

 • „Viorele, nici nu ştii cât de mic o să devii!“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Viorele, nici nu ştii cât de mic o să devii!“

  Victor Ponta a pierdut prezidenţialele, însă mai are în mână cuţitul pe care îl poate folosi la împărţitul bugetului. Pentru cât timp? Urmează să vedem... totuşi, pe la colţuri, mulţi dintre PSD-işti au început să şuşotească: „Viorele, nici nu ştii cât de mic o să devii!“.

 • Cu cine votează Dumnezeu?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cu cine votează Dumnezeu?

  Ştim cu totii cliseul cum ca religia a jucat un rol important in viata omului inca din cele mai vechi timpuri. In cazul neamului nostru se potriveste la marele fix. Stramosii geto-daci care-l venerau pe Zamolxis se organizasera intr-un stat aproape teocratic, iar voievozii medievali imprumutasera simfonia bizantina, dupa care Biserica si Statul guverneaza impreuna.

 • Votul pozitiv
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Votul pozitiv

  Pentru prima dată, dupa enorm de mult timp, un candidat are şansa de a câştiga alegerile cu un vot pozitiv. Victor Ponta, spre deosebire de contracandidatul său, mizează pe un vot pozitiv, un vot care să îi susţină proiectul şi care să îi valideze opţiunile.

 • Dacă nu ai votat în turul întâi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dacă nu ai votat în turul întâi

  Ieri după-amiază m-a strigat un necunoscut pe o stradă din Bruxelles. S-a dovedit a fi un compatriot care voia să ştie dacă vor fi mai multe secţii de votare în Bruxelles, oraş invadat literalmente de români – s-a deschis până şi o băcănie românească vizavi de bursă pentru a servi toată această comunitate în creştere.

 • 150 de arginţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  150 de arginţi

  Aţi fost şi sunteţi de un secol încoace, una dintre forţele tăcute ale ţării astea încercate. Dar aţi reuşit, din 40 de opincuţe şi 20 de traiste, cu puţin praf de cretă, să faceţi cea mai tare şi reală alchimie. Aţi transformat vorbele în aur şi din gură în gură, aţi pus mână de la mână, an de an, la facerea minţii acestui neam, condus astăzi, 2014, de un stat al strategiilor feudale.

 • Cine a câştigat dezbaterea de la B1 TV
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine a câştigat dezbaterea de la B1 TV

  Atât Victor Ponta, cât şi Klaus Iohannis sunt jucători de moral. Acest lucru a fost evident în seara aceasta. Iohannis a fost pregătit pentru dezbatere şi acest lucru i-a generat siguranţă. Ponta a fost şicanat şi acest lucru l-a surprins, generând unele momente în care premierul nu a părut atât de sigur de sine.

 • Iohannis revine, jocul se relansează!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iohannis revine, jocul se relansează!

  Spre deosebire de seara de marţi, de data aceasta, surpriza confruntării prezidenţiale a fost însuşi Klaus Iohannis. Trezit din pumni după o primă rundă pierdută lamentabil, candidatul ACL a recuperat spectaculos şi a reuşit să şteargă în bună parte imaginea lăsată cu o seară în urmă.

 • FOTO Românii din diaspora primesc pixuri. Păzeaaaa!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Românii din diaspora primesc pixuri. Păzeaaaa!

  „Ana a adus un borcan de murături. Îi ţine rînd la vot Ştefanei. Londra 2“. Românii din diaspora primesc pixuri. Păi atunci păzeeea, că uite ce ştiu să facă cu ele.

 • Dragă românule nehotărât,
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dragă românule nehotărât,

  Am decis cu greu să mi te adresez astfel. Citesc în presa românească tot felul de scrisori deschise sau mesaje către candidaţi. Eu nu doresc să mă adresez lor, ci ţie. Cel care ai stat acasă pe 2 noiembrie. Cel care ai considerat că niciunul nu merită votul tău. Cel care ai gândit că „nu e important câţi votează, important e cine numără voturile“.

 • Prima rundă Ponta - Iohannis
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prima rundă Ponta - Iohannis

  Putem reduce toată „povestea” la câteva propoziţii simple, dar preferăm să le dezvoltăm, pentru a lămuri unele detalii, ca şi unele echivocuri. Plecăm, ca să zicem aşa, de la zero.

 • Nu Ponta a câştigat, Johannis a pierdut
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nu Ponta a câştigat, Johannis a pierdut

  Până la urmă, singura noutate din dezbaterea de marţi seara a fost aceea că nu avem noutăţi de la Klaus Johannis. De la Victor Ponta erau puţine de aşteptat. Hipermediatizat în ultimii ani ( probabil, premierul din Uniunea Europeană cu cele mai dese apariţii televizate, lucru la fel de valabil şi în cazul preşedintelui Băsescu, de altfel) liderul PSD nu mai avea cu ce să surprindă. A fost aşa cum îl ştim.

 • Am venit să votez, nu să mă
cert
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Am venit să votez, nu să mă cert

  Irina are 31 de ani, o înălţime medie, nişte ochi foarte frumoşi şi expresivi, deşi e nevăzătoare. Nu am să intru în amănunte, am să vă spun doar că până la vârsta de nouă ani a văzut ca noi toţi.

 • Candidatului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Candidatului

  Nimic nu este mai periculos pentru un stat ce voieşte a se reorganiza, decât a da frâiele   guvernului în mâinile parveniţilor, meniţi din naştere a fi slugi şi educaţi cum să poată scoate lapte din piatră cu orice preţ!...

 • Bileţele roz pe bannere electorale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bileţele roz pe bannere electorale

  Cam o dată pe lună mă duc să-mi văd părinţii. V-am mai povestit despre asta. Nu sunt foarte departe, doar vreo 70 de km ne despart, dar pentru că nu mă pot duce cu mâna goală aştept mereu ziua de salariu. Au pensia de doi bani, iar impreună nu au nici cât salariul minim pe economie. Nu pot să fac mare lucru, dar cedez o parte din salariul meu umil de profesor şi uneori „mituit” o dată la 4-5 ani în campaniile electorale.

 • De ce crezi că mai contează votul tău?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce crezi că mai contează votul tău?

  În primul tur al alegerilor prezidenţiale ţi-a fost încălcat dreptul la vot. Spune-le concetăţenilor tăi de ce este important să voteze preşedintele României pentru următorii 5 ani!

 • Fizica şi politica
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fizica şi politica

  O doamnă, rudă apropiată, îmi povesteşte că, fiind elevă în clasa a IX-a, a rămas cu totul uimită atunci când, la o lecţie de Fizică, a aflat că există o diferenţă, şi nu una oarecare, ci una esenţială, între DIRECŢIE şi SENS. Direcţia este reprezentată grafic printr-o linie continuă, care se prelungeşte virtual la Infinit. Dar, în această linie, putem marca un segment de linie, care are două limite, A şi B.

 • Cei treizeci de arginţi ai domnului Ponta
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cei treizeci de arginţi ai domnului Ponta

  Au trecut aproape 20 de ani de când Emil Constantinescu încarna visul românilor pentru adevărata libertate, regăsită în sfârşit după cei 6 ani în care Ion Iliescu îi dezamăgise şi le înşelase aşteptările! Întorcând spatele convingerilor sale de altădată, dl. Constantinescu aduce într-o scrisoare deschisă un omagiu domnului Ponta, transformat într-un erou al luptei pentru democraţie din Piaţa Universităţii.

 • Politicieni în delir
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Politicieni în delir

  Inventarul abuzurilor, al jocului impur (şi costisitor) de imagine pe care Victor Ponta şi echipa lui l-au pus în scenă în campania electorală e cunoscut de toată lumea:

 • Domnule viitor preşedinte al României
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Domnule viitor preşedinte al României

  Vă vorbesc în numele meu, deşi, poate, mulţi alţii gândesc ca mine. Nu sunt purtătorul de cuvânt al poporului român, sunt purtătorul de cuvânt al lui Alex. Ştefănescu.

 • Votul electronic: soluţia de care fug politicienii români
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Votul electronic: soluţia de care fug politicienii români

  Clasa politică din România nu este interesată de implemntara unui sistem electronic de vot, cred specialiştii contactaţi de „Adevărul“. Scandalul votului din diaspora a stârnit discuţii şi în privinţa metodelor alternative de vot care ar fi putut eficientiza sistemul acolo unde mii de români au aşteptat la cozi câte 6-7 ore pentru a-şi alege preşedintele.

 • Solidaritatea românilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Solidaritatea românilor

  Duminică s-a petrecut un lucru pe care îl credeam de mult pierdut: români din toată lumea s-au adunat pentru un scop comun, pentru un principiu, pentru viitor. Am fost impresionată, ba chiar emoţionată, de tenacitatea celor din diaspora, care au stat ore în şir în ploaie şi vreme rea doar ca să-şi exercite votul.

Modifică Setările