Prefectul de Sălaj a demisionat. Cine i-ar putea lua locul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Florian se întoarce la Inspectoratul în Construcţii FOTO Prefectura Sălaj

Florin Florian a devenit prefect în timpul guvernării Grindeanu şi a ocupat această funcţie timp de doi ani şi nouă luni.

Prefectul judeţului Sălaj, Florin Florian, a anunţat marţi, 26 noiembrie, într-o conferinţă de presă, că a înaintat Ministerului Afacerilor Interne o cerere privind încetarea exercitării, cu caracter temporar, prin detaşare în condiţiile legii, a funcţiei publice de prefect al judeţului. Încetarea mandatului de prefect va deveni efectivă în momentul în care va fi aprobată printr-o hotărâre de Guvern şi va fi publicată în Monitorul Oficial.

În vârstă de 44 de ani şi fost membru al PSD, Florian a fost numit prefect în primăvara lui 2017. De profesie inginer, el va reveni în funcţia de şef al Inspectoratului de Stat în Construcţii, acolo unde a lucrat înainte de a deveni reprezentant al Guvernului în teritoriu.
Pentru fotoliul de prefect, liberalii sălăjeni iau în calcul mai multe nume, însă, potrivit unor surse din cadrul partidului, şansele cele mai mari le are Virgil Ţurcaş, cel care a mai ocupat această funcţie timp de câteva luni, în cursul anului 2000, în perioada în care premier era Mugur Isărescu.

Mai puteţi citi:

Noul prefect al Sălajului a fost învestit în funcţie. "Vreau o altă abordare a activităţii Prefectului, deoarece s-a instaurat o oarecare rutină" - VIDEO

Prefectul Sălajului face ordine în Palatul Administrativ: "Consiliul Judeţean are spaţii date în chirie, dar foloseşte gratuit clădirea Prefecturii"