Luptă "fratricidă" în Colegiul 1 La Senat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vegh Alexandru a fost preferat de UDMR-işti lui Fekete Andras FOTO Olimpia MAN

Lupta pentru Colegiul senatorial nr.1 Şimleu - Cehu Silvaniei pare a fi una cu final imprevizibil, după ce UDMR, formaţiunea "abonată", prin senatorul Fekete Andras, la acest mandat, a decis, în luna septembrie, să nu-l mai susţină pe acesta pentru un nou mandat.

Consiliului Reprezentanţilor UDMR Sălaj a decis să îl sprijine la alegerile de duminică, 9 decembrie, pentru obţinerea unui mandat de senator în Colegiul 1, pe Vegh Alexandru, cel care a fost până în mai prefectul judeţului Sălaj. În vârstă de 48 de ani, Vegh are, comparativ cu predecesorul său, de loc chiar din Şimleu Silvaniei, dezavantajul că este puţin cunoscut în oraş, care este cea mai mare localitate din colegiu. Mutarea făcută de UDMR a fost privită de restul formaţiunilor politice ca pe un îndemn la a-şi face speranţe pe acest colegiu, astfel că fiecare şi-a numit câte un candidat.


ARD a apelat la un om de afaceri local (Şimleu Silvaniei), Dumitru Blaga, intrat abia anul acesta în politică (PDL), la vârsta de 44 de ani. USL merge pe mâna altui om de afaceri, de această dată din Zalău. Este vorba despre liberalul Călin Băgărean.


La acest mandat a râvnit, se pare, şi pesedistul Gavril Biriş, preşedinteşe organizaţiei PSD din Şimleu Silvaniei. Cum "postul" de candidat era atribuit, prin tragere la sorţi, liberalilor, liderul PSD s-a supărat şi a trecut în barca PP-DD, cu câteva ore înainte de expirarea termenului de depunere a candidaturilor la BEJ, devenind şi candidatul acestei formaţiuni în Colegiul senatorial nr.1.


Şi Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania şi-a numit candidat în acest colegiu. Este vorba despre Bakai Magdolna, o profesoară de 47 de ani care locuieşte în Gheorgheni, judeţul Harghita şi a cărei legătură cu Sălajul este dată de faptul că s-a născut la Pericei.