FOTO Lada cu zestre sălăjeană a fost deschisă în centrul Zalăului. Cum îşi promovează Sălajul obiceiurile şi gastronomia locală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sălăjenii s-au înghesuit să guste din bunătăţile expuse FOTO Andreea Vilcovschi

Sarmale cu păsat, pogăcele cu ceapa, plăcintă cu varză, pită, pancove, cârnaţ, slăninuţă afumată şi tradiţionala pălincă au fost doar o parte dintre preparatele tradiţionale cu care au fost întâmpiaţi zălăuanii, sâmbătă, 24 septembrie, pe platoul din faţa Prefecturii.

În cadrul manifestării intitulate "Haidaţ pă la noi! Deschideţi lada cu zestre sălăjeană", pe lângă delicioasele bucate locale, organizatorii au pregătit un mini-spectacol de dans şi muzică populară, un concurs cu premii "Cufărul cu ghicitori" şi au dat posibilitatea doritorilor să cumpere produsele expozanţilor sălăjeni, dar şi să se informeze din materialele de promovare turistică puse la dispoziţie la fiecare stand.

Producătorii locali au venit în întâmpinarea celor interesaţi cu o ofertă variată, de la veşminte populare şi obiecte de artizanat, la produse apicole, cosmetice hand-made şi produse cu lavandă.

"Haidaţ pă la noi! Deschideţi lada cu zestre sălăjeană" a fost organizat de către Primăria Zalău, prin Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică din municipiu, pentru a marca Ziua Mondială a Turismului. Acţiunea a avut ca scop promovarea obiectivele turistice, a obiceiurilor şi meşteşugurilor din judeţul Sălaj, promovarea gastronomiei sălăjene, precum şi informarea asupra ofertei agenţilor economici din domeniul turismului din întreg judeţul Sălaj.

Partenerii evenimentului au fost Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Sălaj Plus, oraşul Şimleu Silvaniei şi comunele Benesat, Bocşa, Camăr, Crasna, Creaca, Hereclean, Horoatu Crasnei, Meseşenii de Jos, Mirşid, Nuşfalău, Pericei, Plopiş, Românaşi şi Zimbor.

Vă mai recomandăm:

Cum pregătim poamele uscate, delicatesa dulce a iernii - o reţetă simplă, păstrată de la bunici

Cum gătim piroştele cu razalăi şi afumătură în frunze de ştevie. Gastronomul Mircea Groza dezvăluie secretele preparatului tradiţional

Pasiune pentru portul popular românesc. Cum s-a transformat un tânăr din Sălaj din inginer în meşter popular

Mai multe pentru tine:
Cât au plătit Anca Țurcașiu și iubitul ei, Călin, pentru o săptămână de vis în Grecia: „Am învățat să călătorim «light»”. Actrița a împărtășit secretul vacanțelor accesibile
Descinderi DIICOT la Motru: tânăr de 30 de ani, prins cu saci de cannabis și plantație în serele părinților din Samarinești
Un tablou de Rubens, dispărut timp de peste 400 de ani, descoperit la Paris
„Înțepături” între profesori pe tema creșterii normei. „Cum fac învățătoarele cele două ore remediale?” vs „Câinele moare de drum lung”
Autorul cărții „Codul lui Da Vinci”, logodit cu una dintre cele patru amante ale lui! E cu 27 de ani mai tânără decât el!
Fermecată de Kate Middleton, Melania Trump a avut o atitudine flagrant diferită față de Regina Camilla
21 septembrie, ziua în care s-a născut Dem Rădulescu
Mihai Bendeac, destăinuiri despre viața amoroasă. De câți ani nu a mai ieșit actorul la o întâlnire romantică: „Îmi place foarte mult să fiu singur”
Transformarea soției lui Lucian Viziru, după ce a fost criticată că arată ca o femeie de 60 de ani. Apariția îndrăzneață a Emei l-a eclipsat pe actor
Cât costă cazarea în perioada sărbătorilor de iarnă la hotelul Simonei Halep din Poiana Brașov? Gică Hagi vă așteaptă la Mamaia: „Întâlnire cu Moș Crăciun”
Jurnalistul Charlie Ottley a dezvăluit ce apreciază la țara noastră: „Unul dintre principalele puncte forte”. Ce expresii românești îl amuză