Cum să prepari sarmale în frunze de leuştean şi lobodă. Secretele unei reţete delicioase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gastronomul Mircea Groza ne propune o reţetă specială, un preparat migălos, dar savuros: piroşte împocălite în frunze de leuştean şi lobodă.

Pentru acest preparat, avem nevoie de pulpe de pui dezosate şi fără piele, ceapă verde, lăşcuţe (în loc de orez), frunze de leuştean şi de lobodă, sare, piper, boia dulce, mărar şi cimbru.

Tocăm carnea, după care o amestecăm cu ceapa călită, cu lăşcuţele şi cu condimentele.

Frunzele se opăresc foarte, foarte puţin în borş. Se suprapun frunzele de leuştean.

Se împachetează piroştele.

Pentru că leuşteanul este foarte aromat, Mircea Groza recomandă să folosim şi frunze de lobodă roşie, dulce-acrişoară.

Se aşează piroştele în oală peste un pat de mărar, cimbru şi crenguţe de lobodă. Pentru un plus de savoare, adăugăm două pulpiţe de pui opărite în prealabil.

Sarmalele se fierb în borş îndoit cu supă de pui. Se servesc cu smântână şi ardei iute. Poftă bună!

Vă mai recomandăm:

Cum gătim piroştele cu razalăi şi afumătură în frunze de ştevie. Gastronomul Mircea Groza dezvăluie secretele preparatului tradiţional

Reţetele celui mai mare bucătar al Imperiului Roman. Cum se gătea în urmă cu 2.000 de ani puiul cu năut