Agent de pază arestat după ce ar fi bătut un tânăr care apoi a murit la spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cazul este cercetat de poliţişti

Un agent de pază la o discotecă din Sălaj, care este suspectat că a lovit de mai multe ori un tânăr în vârstă de 22 de ani, acesta murind ulterior la spital, a fost arestat, joi, pentru 29 de zile, pentru omor calificat, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii publice.

Un agent de pază la o discotecă din Sălaj, care este suspectat că a lovit de mai multe ori un tânăr în vârstă de 22 de ani, acesta murind ulterior la spital, a fost arestat, joi, pentru 29 de zile, pentru omor calificat, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii publice.Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Sălaj, Mirela Lazoc, a declarat, joi, că instanţa a emis, joi, un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele unui bărbat de 41 de ani, din localitatea Chieşd, pentru omor calificat, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii publice, după ce n noaptea de 28 spre 29 aprilie acesta ar fi lovit un tânăr de 22 de ani, din localitatea Derşida.

Paznic la discotecă

"Inculpatul asigura paza la o discotecă din satul Chieşd, în noaptea de 28 spre 29 aprilie, când în afara localului a izbucnit un scandal între patru tineri. În urma loviturilor primite de la inculpat, unul dintre tineri a decedat", a declarat purtătorul de cuvânt al Tribunalului Sălaj, Mirela Lazoc. Potrivit sursei citate, cei patru tineri între care a izbucnit conflictul erau din localităţile Chieşd şi Derşida. "La un moment dat, unul dintre tinerii din Derşida a reuşit să fugă, îndreptându-se spre sat, fiind urmărit pe o distanţă de circa 30-40 de metri de cei doi tineri din Chieşd. Celălalt tânăr din Derşida, de 22 de ani, s-a refugiat în discotecă. La acest scandal a asistat şi inculpatul, care s-a enervat pentru că tinerii s-au încăierat lângă maşina lui şi i-au rupt oglinda autoturismului", a spus Lazoc. Potrivit sursei citate, tânărul refugiat în discotecă s-a aşezat lângă o boxă, chiar lângă uşa de intrare, la scurtă vreme intrând în local şi cei doi tineri cu care se certase.

Lovit cu sticla de şampanie

"Cei doi tineri s-au îndreptat către victimă şi i-au aplicat fiecare o lovitură cu pumnul în zona feţei. În acest timp, inculpatul a luat în mână o sticlă de şampanie, s-a apropiat şi el de victimă, din lateral, şi ţinând în mână cheile de la maşină, i-a aplicat tânărului două lovituri cu pumnul în zona capului. Văzând că acesta nu cade la pământ, i-a mai aplicat o lovitură în cap cu sticla de şampanie. Această lovitură puternică i-a provocat tânărului de 22 de ani o fractură la nivelul craniului, el căzând inconştient la pământ", a spus Lazoc. Potrivit sursei citate, abia după ce tânărul a căzut pe podea a intervenit şi organizatorul discotecii care, împreună cu alte două persoane, a ridicat victima, a scos-o afară din local în stare de inconştienţă şi a chemat ambulanţa.

A murit la 2 mai

Mirela Lazoc a spus că tânărul a fost transportat la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Sălaj, dar, ulterior, din cauza rănilor grave, medicii au dispus transferul lui la Clinica de Neurochirurgie din Cluj-Napoca, unde tânărul a fost supus unor intervenţii chirurgicale. "Din concluziile preliminarii, moartea a fost violentă şi a fost urmare a traumatismului cranio-cerebral cu hemoragie şi contuziei cerebrale. În 30 aprilie, victima a intrat în moarte cerebrală, iar în 2 mai tânărul a decedat", a afirmat Lazoc.