Vaslui: „Două femei deştepte şi nebune, nebune de legat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lily Popa Alexiu şi Cătălina Rusu joacă rolul celor două femei „deştepte şi nebune de legat“

Pasionaţii de teatru din Bârlad sunt aşteptaţi mâine la Casa de Cultură, unde va fi jucată o piesă în premieră naţională.

Slujitorii Thaliei de la Teatrul „Victor Ion Popa“ din Bârlad vor urca pe scenă de la ora 18.00. „Două femei deştepte şi nebune, nebune de legat“ aparţine scriitorului român Ştefan Dumitrescu, care a fost propus la premiul Nobel pentru literatură.

Piesa are o însemnătate deosebită şi pentru una din cele mai vechi actriţe de la teatrul bârlădean, Lily Popa Alexiu, cea care va ajunge sâmbătă la cel de-al 70-lea rol. Alături de ea, pe scenă va mai urca actriţa Cătălina Rusu.

Directorul teatrului va semna regia

„O lume pe care noi toţi o credeam uitată şi îngropată pe veci. Însă «Epoca de Aur» şi-a atins foarte bine scopul. «Omul de aur» nu a dispărut, nu s-a schimbat, el există uimindu-ne în continuare, la tot pasul, prin mentalitatea lui meschină, prin parşivenia, hoţia, laşitatea şi lipsa de scrupule. O lume frustrată, neputincioasă, lipsită de moralitate, ce se îneacă în alcool şi violenţă, care nu are nici cea mai vagă idee despre ce înseamnă dragostea şi adevărata prietenie“, îşi caracterizează Cătălina Rusu rolul din premiera de mâine.

O ipostază inedită va fi şi pentru directorul Teatrului din Bârlad cel care semnează regia piesei. Scenografia este asigurată de către Sandu Maftei. „Piesa propune două roluri feminine cum nu găseşti foarte des în dramaturgia zilelor  noastre. E un spectacol care aduce repetarea unei emoţii, veche de ani, datorită ipostazei pe care mi-o prilejuieşte. Am speranţa că munca noastră va stârni zâmbete şi aplauze - atunci când o merită“, a spus Marcel Anghel. Biletele pot fi procurate înainte de începerea spectacolului, de la Casa de Cultură. Un bilet costă 10 lei.