Vaslui: Chiriaşii ANL au facturi-record la căldură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuitorii din cele 244 de locuinţe ANL din Bârlad au datorii de sute de mii de lei la căldură. La începutul lunii, furnizarea energiei termice a fost predată de la Regia Autonomă de Gospodărie Comunală şi Locativă (RAGCL) către societatea care încasează şi facturile la salubritate, CUP SA.

„Noi am hotărât ca cei care locuiesc în aceste apartamente să semneze un contractat nou cu firma care a preluat furnizarea agentului termic. Condiţia principală este să-şi plătească datoriile la noi mai întâi, pentru că noi suntem cei care vor încasa banii“, ne-a spus Eduard Angheluţă, directorul RAGCL.

Vor fi daţi în judecată

Debitul pe care RAGCL îl are de recuperat se ridică la 200.000 de lei. Conducerea unităţii a dispus deja acţionarea în instanţă a 25 de datornici. Cele mai mari datorii se ridică la 7.000 de lei, iar, în cazul în care ele nu vor fi achitate în 30 de zile, bârlădenii vor fi daţi în judecată.

„Dacă nu vom avea altă opţiune, ne vom recupera datoriile cu ajutorul unui executor judecătoresc“, asigură Angheluţă.

„Nu avem bani!“

Locuitorii de la ANL-uri spun că datoriile s-au adunat din cauza veniturilor mici şi nu din rea intenţie.

„Ştim că avem datorii la căldură, dar cu ce să le plătim dacă nu mai avem slujbe?“, a întrebat Mariana Stanciu. În Bârlad sunt patru zone cu locuinţe ANL. La apartamentele din Cărămidărie există o restanţă de peste 150.000 de lei.