Spitalul Municipal de Urgenţă Bârlad a primit acreditare CoNAS: „Activitate conform standardelor impuse de UE”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul Municipal de Urgenţă "Elena Beldiman" Bârlad FOTO Adevărul

Al doilea spital ca dimensiune din judeţul Vaslui, respectiv Spitalul Bârlad, a primit acreditarea CoNAS, Ordinul care prevede acest lucru fiind publicat în Monitorul Oficial

„Potrivit Ordinului 175/2015, spitalul nostru figurează cu categoria acreditat, ceea ce înseamnă că este un spital sigur, îşi desfăşoară activitatea conform standardelor de calitate valabile în Uniunea Europeană. Suntem pe poziţia de a încheia în continuare contracte de finanţare cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Vaslui, serviciile medicale fiind astfel decontate. Acreditarea este pe cinci ani, timp în care trebuie să îndeplinim criteriile obligatorii şi să ne menţinem la acelaşi standard, altfel acreditarea poate fi retrasă oricând”, a explicat Adrian Gheorghiu, responsabil mass-media în cadrul spitalului bârlădean.

Conducerea unităţii a început demersurile pentru acreditare încă din 2013. În urma evaluării atente, Comisia Naţională de Acreditare a Spitalelor (CoNAS) a emis acreditarea în urmă cu câteva săptămâni (Ordinul nr. 175/27 august 2015). Acesta a fost publicat în Moinitorul Oficial nr. 683 din 8 septembrie 2015.

Toate spitalele publice din România trebuie să urmeze demersurile necesare acreditării CoNAS până în iulie 2016. Practic, acest certificat atestă calitatea şi siguranţa serviciilor medicale prestate. După expirarea termenului amintit, unităţile medicale neacreditate nu vor putea încheia contracte cu CJAS pentru decontarea serviciilor prestate, lucru care presupune ca pacienţii să plătească spitalizare, consultaţii, tratament etc chiar dacă sunt asiguraţi.