FC Vaslui-Steaua (0-0): Un derby fără spectacol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Wesley (în alb) s-a oprit în blocajul steliştilor Bicfalvi şi Martinovici (dreapta)

Duelul dintre FC Vaslui şi Steaua nu s-a ridicat la înălţimea aşteptărilor.

Presărat cu numeroase „intrări cu talpa" verbale ale celor doi patroni înaintea startului partidei, derby-ul Vaslui - Steaua s-a dezumflat pe măsura trecerii timpului. Pe banca Stelei, Ilie Stan pare o replică mai modernă a „tiranului" Viorel Hizo. Nu stă o clipă locului şi participă la joc aproape la fel de intens ca fotbaliştii săi. Poate şi de aceea steliştii au luat cu asalt reduta galben-verzilor încă din start.


Numai că Florin Costea a fost de nerecunoscut şi aseară. El a fost tot timpul în contratimp cu colegii săi, ratând şi un penalty în minutul şapte. Patru minute mai târziu, acelaşi Cerniauskas a respins şi şutul contrat al brazilianului Leandro Tatu. Şi cam atât a contat Steaua în atac. Invitate la joc, gazdele au preluat iniţiativa prin cine alţii decât cei trei magi ai lui Hizo: Wesley, Sânmărtean şi Adailton.

Ei şi-au arătat din nou tehnicitatea, însă mai mult de-a latul terenului. Yero Bello a avut şi el şansa deschiderii scorului în repriza secundă, însă a tras pe lângă din unghi. Meciul putea fi decis de Tatu, în ultimul sfert de oră, dar atacantul de 29 ani şi-a reconfirmat renumele de ratangiu, şutând peste poartă din şase metri. S-a terminat 0-0 până la urmă, într-o partidă cu un nivel mult mai scăzut decât pretenţiile de Liga Campionilor ale celor două echipe.

FC Vaslui 0
Cerniauskas - Milanov, Papp, Farkaş, ­Milisavljevici - R. Costin, Zmeu (Gladstone 59) - Adailton, Wesley, Sânmărtean - Temwanjera (Yero Bello 59).
Antrenor: ­Viorel Hizo
Steaua 0
Stanca - Martinovici, Geraldo, Brandan, Latovlevici - Prepeliţă (Rusescu 66), ­Bicfalvi, Bourceanu - T. Bălan (Nikolici 54) - Fl. Costea (M. Costea 75), Tatu. ­Antrenor: Ilie Stan
Stadion „Municipal": 12.000
Arbitru: Cristi Balaj

Telex

Al treilea penalty ratat de Steaua. Lovitura de pedeapsă irosită de Florin Costea nu este prima ratare de acest gen pentru roş-albaştri în sezonul actual. Astfel, steliştii au mai dat cu piciorul la două penalty-uri. Cu Mioveni a ratat Tănase, iar cu Tg. Mureş, Brandan, însă ambele meciuri au fost câştigate de Steaua.

Improvizaţiile lui Ilie Stan. Numeroasele indisponibilităţi l-au determinat pe antrenorul Ilie Stan să apeleze la câteva mutări-surpriză. Astfel, Pablo Brandan a fost folosit fundaş central, ceea ce reprezintă o noutate absolută. Florin Costea a fost titular în premieră în campionat. În plus, Gerlado a jucat cu infiltraţii.

Steliştii au pierdut 10.000 de euro. După trei ani în care nu le-a dat nicio primă jucătorilor, Gigi Becali a anunţat că îşi va motiva fotbaliştii suplimentar. „Dacă bat şi pe Vaslui şi pe Rapid, le dau câte 10.000 de euro", se lăuda patronul stelist înaintea meciului.