Cum a ajuns o elevă eminentă să fie acuzată de înşelăciune după ce a fost victima unui viol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătoria Bârlad a decis redeschiderea anchetei în cazul unei eleve olimpică internaţional, acuzată de înşelăciune după de a fost victimă într-un dosar de viol.

Adolescenta de 18 ani din Bârlad şi mama acesteia au fost acuzate de agresor că l-au înşelat atunci când au încheiat un acord de mediere, în urma căruia Andrei Spiridon, un om de afaceri local, i-a oferit 50.000 de lei şi un autoturism, în schimbul retragerii plângerii. 

În momentul respectiv, minora era inclusă într-un program de recuperare, după trauma suferită, fiind sub tutela Protecţiei Copilului. Având în vedere că mama avea drepturile părinteşti suspendate, acordul de mediere a fost ulterior declarat nul, iar procurorii au continuat ancheta.

Într-o primă etapă, procurorul de caz a dispus clasarea cauze în privinţa acuzaţiilor de înşelăciune îndreptate împotriva victimei şi a mamei acesteia. Soluţia însă a fost infirmată de prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, care a solicitat redeschiderea anchetei. Ordonanţa acestuia a fost avizată de instanţă.

”Confirmă ordonanţa de redeschidere a urmăririi penale, dispusă de Prim Procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad la data de 19.10.2017 prin ordonanţa nr.136/II/2/2017 dată în dosarul nr.5105/P/2016 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, constatând legalitatea şi temeinicia acesteia”, se menţionează în hotărârea pronunţată de Judecătoria Bârlad.

În timpul procesului, între cele două părţi a fost semnat o nouă înţelegere, victima retrăgându-şi din nou reclamaţia pentru viol. Chiar şi aşa, omul de afaceri a fost condamnat la 3 ani de închisoare pentru lipsire de libertate, faptă pentru care nu este posibilă împăcare părţilor. Bărbatul este în prezent încarcerat.  

Povestea agresiunii sexuale 

Ancheta procurorilor arată cum s-au petrecut faptele reţinute în sarcina tânărului de 28 de ani. Acesta s-a întâlnit cu eleva olimpică, într-un club din Bârlad. În seara primei zile de Crăciun, din 2015, Spiridon s-a oferit să o conducă acasă.

”Teama victimei a crescut în intensitate în momentul în care a auzit sunetul produs prin blocarea automată a uşilor autoturismului care a fost pus în mişcare imediat după ce aceasta a urcat in interior”, se arată în rechizitoriul procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad

În maşină Spiridon i-a propus fetei să întreţină relaţii sexuale, însă a fost refuzat categoric, aceasta spunându-i că este prematur sa aiba o astfel de abordare. A insistat să întoarcă autoturismul şi să o conduca la domiciliul său, însă tânărul a continuat deplasarea cu autoturismul îndreptandu-se către iesirea din municipiul Barlad spre Ivesti.

”Pe tot timpul deplasării minora a încercat să o apeleze pe mama sa, însă nu a reusit deoarece inculpatul o imobilizase ţinand-o cu mâna de după gât şi o trăgea în permanenta către el. La un moment dat, în zona intersecţiei DN 24 cu DN 11 A, inculpatul a virat dreapta şi s-a înscris pe un drum rural. Ajuns lângă o pădure, inculpatul a oprit autoturismul, i-a smuls telefonul mobil din mana victimei, l-a închis şi l-a aşezat în portiera stângă. Imediat dupa staţionare, inculpatul a apucat-o cu mâna de gât pe vatamata, a sărit peste ea reusind astfel să îndepărteze orice posibilitate a acesteia de a riposta”, menţionează anchetatorii în actul de sesizare al instanţei.

Victima, batjocorită şi umilită

După ce i-a rupt rochia de pe ea, a obligat-o să întreţină relaţii sexuale, însă, pentru că adolescenta opunea rezistenţă a început să o lovească şi să o scuipe.

”Fiind incomodat de faptul că victima se zbătea în permanenţă inculpatul a împins-o  pe bancheta din spate, apoi a urcat şi el după minoră şi a continuat să intretina raporturi sexuale cu aceasta, exercitand în permanenţă violente în sensul că a tras-o de păr, a scuipat-o, i-a acoperit gura cu mâna pentru a o impiedica sa mai strige dupa ajutor, a lovit-o în mod repetat cu palmele peste faţă. Întreaga activitate infractionala a durat aproximativ 4 ore, timp in care inculpatul a încercat să o oblige să întreţină raporturi sexuale orale prin faptul că o trăgea de păr pentru a o determina sa deschidă gura. Nereuşind în această modalitate să îşi atingă scopul, i-a introdus el degetele în anus şi în vagin acesteia”, rechizitoriu Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad.

Victima a fost condusă acasă în jurul orei 7.30 dimineaţă. Concluziile medico legale au confirmat faptul că adolescenta a fost victima unei agresiuni sexuale.

"Toată lumea mă judecă. În loc de ştirile astea, puteau să fie altele tragice. În acea seară am crezut că nu voi mai ajunge acasă", a declarat adolescenta atunci, pentru "Adevărul".

De la statutul de victimă, eleva olimpică, în prezent studentă, va fi anchetată, alături de mama sa, pentru înşelăciune.